reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino biedna maleńka..... :( długo tam byliście? Nie mają żadnego pomysłu ? Rozumiem ze badania wszystkie wykonali ? O czd sa różne opinie chyba zalezy jaki oddział bo na niektorych oddziałach są fajni lekarze i fajne pielegniarki ale z poprzedniego postu wnioskuje ze Wam nie się nie poszczęściło... :( jakie dalsze plany odnośnie diagnostyki ?
Jeśli nie masz ochoty pisać na ten temat to oczywiście rozumiem :*

reklama
@miniminimili żadna z nas Ci nie odpowie na pytanie czy to była główna przyczyna bo żaden lekarz nie postawi tak śmiałej diagnozy ;) dobry lekarz powinien dać Ci przynajmniej żelazny zestaw, bo juz same straty są powodem do wdrożenia leczenia.
@roki_1991 i @iveo jak szybko po globulkach przeszly wam objawy grzybicy ?? Kurcze te globulki i to ze je stosuje bardzo mnie stresuje ale sama infekcja też nke pomaga w stresie :(

U mnie było około tygodnia. A globulki brałam czasem 7 czasem 10 dni. Mijało ale tak jak mówię.. Na krótko. Co druga wizytę coś się przyplątało....

No właśnie chciałam DO Krakowa... Ale u swojego profesora poznałam pacjentów którzy przyjechali "naprawiac" to co zrobili w Krakowie... wiec jakoś ta Warszawa mnie kusi. Póki co mamy właśnie mega dobrego lekarza, który zajmie się konkretnie kraniosynostoze robi mega skomplikowane operację, których nikt nigdzie indziej nie chce robić, ale wiadomo... zanim zdecyduje się na operację lub nie to z wynikiem usg chce skonsultować to jeszcze z kimś. Teraz jesteśmy u profesora Larysza (operuje w Katowicach i Olsztynie) myślałam o dr Eibl z Warszawy , w Krakowie to chyba Kwiatkowski jak się nie mylę czy jakoś tak... No zobaczymy ... wyniki usg będę miała w lutym
Tak, byliśmy ponad 2 tygodnie. Helenka ma problemy z wypróżnianiem przez co korkuje się, wymiotuje, odwadnia i trafia do szpitala. Lekarze nie wiedzą czemu, nie znają przyczyny, nie umieja jej pomoc
Oskarek bardzo na tym traci. Już psychicznie źle znosi rozłąkę. Jest marudny, nie schodzi z rąk. Jest malutki. Przecież on jeszcze nie ma 2 lat

@Oczekujaca123 jeśli chodzi o neurochirurgię polecam Prokocim. Ten oddział świetnie tam dziala. Znają się na kraniosynostoza. Często operują takie dzieci. Dobrzy lekarze tam są.

@Oczekujaca123 jesteś waleczną silną kobietą. Proszę, nie zadręczaj się takimi myślami. Pamiętasz jak leżałaś tyle czasu w szpitalu żeby ratować swoje dzieci? Jesteś bohaterką!
@Destino przykro mi, trzymam za was kciuki . Jak urodziła się Hela pamiętam że codziennie wchodziłam na bb żeby sprawdzić co u Was słychać z nadzieją że wszystko jest w porządku. Drżałam o tę twoją kruszynke prawie jak o swoje dziecko. Tak samo było ze Stasiem i Amelką. W sumie dziwne to, nie znamy a czuję że jesteście mi bliskie. Wy i Wasze bobaski.

U nas też pojawiły się pierwsze problemy. W sumie przy Waszych przygodach to pewnie pikuś ale jednak. Mamy skierowanie do hematologa, z badań krwi wynika że coś nie tak jest z krzepliwością. No więc umówiłam się do szpitala na Żwirki i Wigury w Warszawie na konsultacje. Okazało się że tam od razu robią pełen panel badań i spędza się cały dzień w szpitalu. Termin 26maja... Także pierwszy tak długo wyczekiwany dzień matki spędzimy w szpitalu na badaniach.

Dziewczyny jak to jest z wynikami badań na przeciwciała przeciw beta-glikoproteinie bo ja mam takie jak niżej i nie wiem czy to odchylenie 20,57 przy normie do 20 to jest duży problem i coś sugeruje? Są jakieś badania które mogą pogłębić diagnozę w
Tym kierunku ?

P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM 20,57 RU/ml

Załączniki

• 929DD700-0B2C-415B-A3A8-BF1E5B789095.jpeg
    929DD700-0B2C-415B-A3A8-BF1E5B789095.jpeg
    44,8 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry