Wierz mi chętnie bym pomarudzila, trochę brak mi czasu. Pobyt w Warszawie był dla nas bardzo ciężki. Helenki do końca nie zdiagnozowano, a to jak nas traktowano... przemilcze. Ważne, że nie mamy choroby Hirschsprunga. A reszta... nie wiem co dalej. Helenka to prawdziwa bomba. Nie wiadomo kiedy znów wybuchnie. Jesteśmy w domu choć nie jest z nią dobrze. Walczymy... Przyznam, że nie mam już sił. Boję się, że któregoś dnia nie damy rady jej pomoc@Kitki [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] dziękuję. Te słowa były mi potrzebne. Masz rację nie mogę marnować czasu.. muszę cieszyć się , że na tak wczesnym etapie działamy.
@aspekt czekamy na wizytę u genetyka ale to w sprawie trombofili. Termin grudzień 2020.. Ale akurat na to nie chce wydawać kasy mamy ważniejsze rzeczy na głowie.. neurochirurg tylko pytał czy idę z trombofilia do genetyka, powiedziałam na kiedy termin, nie kazał przyspieszać... No więc choć z tego chce skorzystać na NFZ, co mi da genetyka jeśli chodzi o kraniosynostoze? Pytam bo nie wiem.. pediatre mam fajna...może powiem żeby wpisała mi skierowanie na pilne..? Ale jakoś muszę argumentować
Co do skrzywienia z powodu pracy.. tak wiem, że je mam.. pracuje nad tym. Skupiam się na działaniu. Przynajmniej się staram... plusem jest to , że może dzięki temu jakiś ie coś potwierdzi to na wczesnym etapie i będzie można zacząć działać szybciej. Wiesz jak już mam etap ok, nie doszukuje się jest fajnie to potem trafiam znów do jakiegoś specjalisty i znów coś się dzieje i zaczynam się pogrążac w poszukiwaniach i stresie , że coś jest nie tak..
@Destino kochana ja ciągle O Was myślę... w złych chwilach i podczas rehabilitacji , myślę sobie, że całkiem niedaleko nas jest silna Mama, która ma więcej roboty i powodów do zmartwień niz ja... A to ja ciągle marudzę
Rozumiem twój strach... na szczęście nasi specjaliści podtrzymują nas na duchu. A mimo to nie potrafią nam do końca pomoc. Dlatego żyje każdym dniem i cieszę się, że moje dzieci jeszcze żyją mimo ich problemow
Kraniosynostoza często wiąże się z nieprawidłowa genetyka. To trzeba sprawdzić. I na ile to możliwe nie bać się, jak Helenka miała wstawiana zastawkę była dziewczynka z tym problemem. Dziś to już do wyłapania i pomocy, choć stres pozostaje. Ważne, że szybko wylapane
Ostatnia edycja: