reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dr z każdą moja negatywna beta jest załamany... Nie umie wytłumaczyć czemu pierwszy zdrowy zarodek przy pełnej obstawie leków się nawet nie zaimplantowal... Leki do każdego transferu wlew domaciczny z accofil plus zastrzyki steryd neoparin prolutex progesteron besins duphaston crinone acard. Ten ostatni transfer wlewy z immunoglobulin i pozostałe leki ale bez steryd już... Nie wiem co teraz... Wlewy potencjalnie działają do 4 tyg akurat to wypadac będzie prawdopodobnie w dniach transferu... I nie wiem czy dalej wlew czy może intralipid plus steryd teraz... :(
Kiedyś dziewczyny pisały, że przy accofilu domaciczne ciążę się nie udają, a podskórnie owszem

reklama
@monikao777 Leki to już masz wszystkie z mozliwych... jedynie szczepienia Ci zostały jeszcze. A jak u was z nasieniem ? I ile Ty masz lat i jakie amh ?
Immunoglobuliny sa zdecydowanie skuteczniejsze niz intralipid wiec mysle ze nie ma sensu zamiana immunoglobulin na intralipid. Ja bym próbowała na tych lekach, mysle że leki sa dobre i skuteczne a moze akurat zarodki były słabsze i z silnym, zdrowym maluchem sie uda :)
A myślałaś moze o szczepieniach ?
Amh 7.5. Lat 29. Nasienie mega super. Ana mam dodatnie. Miano 1:160.

@monikao777 masz stwierdzone pcos? :) ja tez mam wysokie amh i na poprawe komórek jajowych dostałam glucophage, koenzym q10, inofem, wit. E, wit. D :) myślę ze warto wdrożyć mimo wszystko bo podobno przy takim amh komorki sa słabszej jakości.
Kiedy planujesz kolejny transfer? :)

Hej ❤
U mnie. Strach, przeplatany z zadowoleniem. Dzisiaj 14t2d. Jeszcze tak daleko nie zaszłam i martwi mnie wszystko co zauważe;) I ciężko mi z tym. I to dziwne że w 13t męczą mnie bardzo mocne poranne mdlosci i jestem nie do życia. Gdzie wszędzie mówią że jak zaczniesz drugi trymestr to będzie łatwiej...;)
Mam brązowe plamienia od tygodnia. Mówią że od krwiaka. Brzuch boli i do tego zaparcia i mam przez to mętlik w głowie. Boję się że coś przeocze, że jakoś sygnał pominę. Muszę jakoś wyluzować ale nie wiem obecnie jak ;) za bardzo mi zależy.
Dzisiaj mam wizytę u dr Janosz ;) mam szansę zobaczyć Maluszka i już się boję że coś będzie nie tak...ciężko mu pozytywnie myśleć. Boję się cieszyć i rozglaszac wszędzie...;) takie marudzenie mi weszło. Dziękuję że pytasz ;* A co u Ciebie obecnie. ?

Amh 7.5. Lat 29. Nasienie mega super. Ana mam dodatnie. Miano 1:160.
Ja chyba bym też zrezygnowała z accofilu domacicznie jajeczka po nim moga być gorszej jakości i popieram @dagmarie25 metformax popeawia jakość komórki moja druga ciąża z cyklu naturalnego bez monitoringu starań itd pierwsza taka. Trzymam bardzo mocno kciuki za Was. Może napisz jakie dawki leków bierzesz. Imunoglobiny mimo , że drogie moim zdaniem chyba lepsze intralipid.

@Charlotte21 dostaniesz kopniaka..... a tak poważnie ...wiem ,że sie boisz ale musisz uwierzyć w maluszka wcale w drugim trymestrze nie jest lepiej ale obiektywnie lepiej mieć mdłości niz nie mieć w ogole objawów . Jesli chodzi o zaparcia to u mnie niestety tez sa od początku możesz brać espumisan i mize kup sobie tu polecany i ja go też mam blonnik z pingwinem co prawda na mnie nic nie działa mimo diety cukrzycowej i ogromnej ilości warzyw muszę czasem sie ratować czopkiem niestety. Podaje link ja zamawiam do apteki bo nigdzie nie można go dostać

@Charlotte21 dzieki i 3mam kciuki :) a jeszcze jedno dziś rano mialam lekka biegunke czy też to mialyscie? sorki ze taki temat z rana:)
Jedni w ta stronę inni w drugą myślę , że to chyba nie ma znaczenia na poczatku też mialam biegunki i schudłam 3 kg. Nasza @iveo tez miała biegunki w ciąży a Michałek juz ma prawie rok.

U nas wczoraj bylo 3 usg generyczne szczerze okropny stres nie wism czemu strasznie się nskreciłam . Nasza kruszka wygląda na zdrowa wszystko z nia dobrze wazy 1600 gram i ma ok 42 cm i bardzo dlugie nogi haha

A to ona jeszcze bezimienna córeczka

Załączniki

• 15731237897146714106874204360264.jpg
    15731237897146714106874204360264.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 77
reklama
Hej ❤
U mnie. Strach, przeplatany z zadowoleniem. Dzisiaj 14t2d. Jeszcze tak daleko nie zaszłam i martwi mnie wszystko co zauważe;) I ciężko mi z tym. I to dziwne że w 13t męczą mnie bardzo mocne poranne mdlosci i jestem nie do życia. Gdzie wszędzie mówią że jak zaczniesz drugi trymestr to będzie łatwiej...;)
Mam brązowe plamienia od tygodnia. Mówią że od krwiaka. Brzuch boli i do tego zaparcia i mam przez to mętlik w głowie. Boję się że coś przeocze, że jakoś sygnał pominę. Muszę jakoś wyluzować ale nie wiem obecnie jak ;) za bardzo mi zależy.
Dzisiaj mam wizytę u dr Janosz ;) mam szansę zobaczyć Maluszka i już się boję że coś będzie nie tak...ciężko mu pozytywnie myśleć. Boję się cieszyć i rozglaszac wszędzie...;) takie marudzenie mi weszło. Dziękuję że pytasz ;* A co u Ciebie obecnie. ?
Jestem po pierwszym szczepieniu w Łodzi następne 25.11 i możemy się starać na monitoring jade 4-7 grudnia do dr. Przycień
Daj znać jak po wizycie

Do góry