reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Odebrałam dziś druga betę i spada. Super wolno ale spada. W pn 19 z hakiem, dzisiaj 16,64. Nic z tego nie będzie :(
Szkoda zawiedzionych nadziei, ale może na usg jednak nie było pęcherzyka ciążowego a resztki po poronieniu? Pewnie za kilka dni dostaniesz krwawienia...

reklama
Odebrałam dziś druga betę i spada. Super wolno ale spada. W pn 19 z hakiem, dzisiaj 16,64. Nic z tego nie będzie :(
@szkala przykro mi ale może ta beta to jeszcze po poronieniu się utrzymywała nie wiem jak długo ona się utrzymuje w organizmie u mnie teraz badałam 3 tygodnie po poronieniu mam 89,4 więc może to to. Tak czy inaczej kolejny cykl będzie sukcesem Trzymam kciuki ❤

Ja idę jutro 1 raz do Dr Janosz strasznie się denerwuję
Powiedzcie mi bo tracę trochę nerwy 17.10 pobrano materiał z poronienia 18 odebrał kurier wyniki miały być do 14 dni roboczych (zaczelam liczyc od 21 opuscilam 1.11 bo swieto wiec wyszlo ze jutro jest 14 dzien) dzwonilam tam wczoraj policzyla powiedziala zeby jutro przyjechac i sprawdzic czy beda a jak nie
Martwie sie czy to dlugie czekanie nie wplynie na sprawy formalne urlop macierzynski etc
Pozatym jutro wizyta myslalam ze bede miala juz wyniki a tu echo na stronie internetowej stale "brak wynikiow w formie elektroniczbej"
Jak dlugo czekalyscie na wyniki genetyczne z materialu po poronieniu???

Nie mam pojęcia ile się czeka na te wyniki. U mnie niestety nie dało się zrobić, było tylko ustalenie płci. A co do urlopu macierzyńskiego, on i tak liczy się od dnia poronienia nawet jeśli, także akurat pod tym względem czas oczekiwania nie ma znaczenia. Ale fajnie byłoby gdybyś miała ten wyniki na jutrzejszą wizytę.... Trzymam kciuki

Dziewczyny mam pytanie bo w srode mam pierwsza wizyte u dr Sachy.Allo mlr wyszlo mi 39 %tylko ze robilam je od raxu po ciazy bio.gdzie beta wzrosla do 30 .Badanie robilam po okresie czy to badanie jest wiarygodne?Boje sie ze bedxie kazac mi powtorzyc to badanie a czas ucieka.Nawet nie wiem czy zdecyduje sie na szczepienia bo staramy sie naturalnie i boje sie ze befe miec trudnosci z zajsviem.Czy ktoras miala taka sytuacje z tym badaniem?

Dziewczyny mam pytanie bo w srode mam pierwsza wizyte u dr Sachy.Allo mlr wyszlo mi 39 %tylko ze robilam je od raxu po ciazy bio.gdzie beta wzrosla do 30 .Badanie robilam po okresie czy to badanie jest wiarygodne?Boje sie ze bedxie kazac mi powtorzyc to badanie a czas ucieka.Nawet nie wiem czy zdecyduje sie na szczepienia bo staramy sie naturalnie i boje sie ze befe miec trudnosci z zajsviem.Czy ktoras miala taka sytuacje z tym badaniem?
Ja miałam podoba sytuacje. Mój wynik wynosił 39.8 i kazał mi powtórzyć bo my wtedy się staraliśmy a on powiedział ze nie można i miał racje powtórzyłam badanie bez starań i wynik wyniósł 19.8
Ja jestem po pierwszej szczepionce została mi jeszcze druga.

Szkoda zawiedzionych nadziei, ale może na usg jednak nie było pęcherzyka ciążowego a resztki po poronieniu? Pewnie za kilka dni dostaniesz krwawienia...

Resztek nie było, bo wcześniej miałam już usg i było czysto. [emoji20]

Wrzuciłam zjecie na ciąża po poronieniu jak to wyglądało wszystko na usg. Tam pęcherzyka nie było - zalążek.
@Mi80 no u mnie już było 6 tyg.lekarz powiedział, ze to za długo na betę, ale najpierw kazał zrobić 2gie badanie czy rośnie, ale po usg powiedział, ze to na pewno bardzo wczesna ciąża i jak mam cierpliwość, to lepiej nie badać.

@Mi80 mi wysłali mailem po ok 10 dniach te wyniki. Ale do szpitala i tak był potrzebny oryginał.

Ostatnia edycja:
Ja miałam podoba sytuacje. Mój wynik wynosił 39.8 i kazał mi powtórzyć bo my wtedy się staraliśmy a on powiedział ze nie można i miał racje powtórzyłam badanie bez starań i wynik wyniósł 19.8
Ja jestem po pierwszej szczepionce została mi jeszcze druga.
A moglas od razu zrobic to badanie czy kazal ci odczekac jakis czas?My w tym miesiacu sie nie staramy ale boje sie ze powie mi ze badanie zrobic po dwoch miesiacach .A staracie sie naturalnie?

A moglas od razu zrobic to badanie czy kazal ci odczekac jakis czas?My w tym miesiacu sie nie staramy ale boje sie ze powie mi ze badanie zrobic po dwoch miesiacach .A staracie sie naturalnie?
Odczekaliśmy 2 miesiące i dopiero powtorzylam badanie
Mamy się starać naturalnie ale po następnej szczepionce która mam mieć 25.11

reklama
Napiszę krótko, bo dzisiaj smutno na forum i nie chce tutaj nikogo zasmucać bardziej. Na USG wszystko ok, plamienia z krwiaka, który nadal się złuszcza. Maluch rośnie i macha rączkami. Dr Janosz kazała mi pić melisę :D bo taka się ciągle martwię. :) za 3 tygodnie wizyta, a zaraz przed świętami drugie prenatalne. Zakaz przytulania z mężem, bo nadżerka źle wygląda i ona może też ciągle plamić. To tak w skrócie.

@szkala bardzo mi przykro :(
@Mi80 mam nadzieję, że dr Janosz zrobi na Tobie dobre wrażenie i będzie wiedziała co Ci doradzić. Ja na wyniki badań genetycznych czekałam niecałe 10 dni. Sama materiał po łyżeczkowaniu zawiozłam do centrum badania i oni do mnie wyniki przesłali e-mailem i do tego miałam również darmową konsultację genetyczną przez telefon. U mnie określili trisomie 16 i był to chłopiec. To dało nam możliwość rejestracji i pobrania funduszy z ubezpieczenia.
@burczuś ja jadę 28.11. na wizytę, więc czekamy podobnie :) czas szybko minie :)
@Porzeczka1234 ale ten czas leci ! Taka Kruszynka już duża :) sama mam problem z imionami dla dziewczynek . Dziekuję za pingwinka, muszę spróbować...
@Wikunia7 ja to się nawet boję wypowiedzieć o tych boleściach :) powinny mnie dziewczyny na forum zablokować. Panikuje przy wszystkim ! kłuje czasem dziwnie w dole, czasem wypycha, czasem tak żołądek boli, że nie da sięwtrzymać, są zaparcia , są biegunki. Wszystko :) podobno ból jeżeli nie jest cykliczny i nie przypomina skurczy i nie ma plamień to jest to normalne :D

Do góry