reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Udało mi się umówic do Dr Iwony Janosz przyjmuje 2 razy w miesiącu w bielsku więc blisko dla mnie. Przeczytałam tutaj o Niej bardzo dobre opinie i mam nadzieję że po analizie będzie miała jakieś podejrzenia co robić jakie badania są konieczne.
Dr Sydor napisalam do Niego sms jak mi polecił mój ginekolog (dzwonil do Niego w spraiwe konsulatcji) odpisal mi tylko gdzie Pani mieszka wiec pisze gdzie a on mi po 3 h pisze bede 15:30 w klinice w krakowie to była sobota więc moj partner z dzieckiem na wycieczce i napisalam ze nie doajde i prosze o inny termin na razie cisza.
Dzis zaraz rano pribowalam sie dostac do dR Janosz i sie udalo mysle ze to jakis poczatek.
Wizyta 8 listopada wtedy tez prawdopodobnie bede wyniki genetyczne po poronieniu wiec dobrze sie sklada.
@Charlotte21 Ty chodzisz do Dr Janosz co myslisz o Niej?

reklama
Z tego co tu dziewczyny pisały to dr Janosz jest w ciąży, więc jeśli planujesz u niej diagnozę i prowadzenie ciąży to chyba kiepsko na tą chwilę:(
Udało mi się umówic do Dr Iwony Janosz przyjmuje 2 razy w miesiącu w bielsku więc blisko dla mnie. Przeczytałam tutaj o Niej bardzo dobre opinie i mam nadzieję że po analizie będzie miała jakieś podejrzenia co robić jakie badania są konieczne.
Dr Sydor napisalam do Niego sms jak mi polecił mój ginekolog (dzwonil do Niego w spraiwe konsulatcji) odpisal mi tylko gdzie Pani mieszka wiec pisze gdzie a on mi po 3 h pisze bede 15:30 w klinice w krakowie to była sobota więc moj partner z dzieckiem na wycieczce i napisalam ze nie doajde i prosze o inny termin na razie cisza.
Dzis zaraz rano pribowalam sie dostac do dR Janosz i sie udalo mysle ze to jakis poczatek.
Wizyta 8 listopada wtedy tez prawdopodobnie bede wyniki genetyczne po poronieniu wiec dobrze sie sklada.

Z tego co tu dziewczyny pisały to dr Janosz jest w ciąży, więc jeśli planujesz u niej diagnozę i prowadzenie ciąży to chyba kiepsko na tą chwilę:(

Zadzwonię jeszcze do tego Dr Kuznika ze Skoczowa ktoś go tutaj polecał.
Diagnozowanie to pewnie długotrwały proces chciałabym żeby mnie ktoś naprowadził co się stało bądź nie stało w tej ciazy brałam już podstawowe trio heparyna acard duphaston ale wyszedł bład w podziale komórki wiec moze to statystyka lub nie .....podobno jest tez w Rudzie slaskiej fajna dr ktora cos dziala w tych tematach.

Nawet nie wiedziałam że tak daleko przyjmuje. ! No mi dr Janosz uratowała moja głowę. Jest dobrym specjalista. Zwraca uwagę na pacjenta. Przejmuje się nimi. Stara się pomóc. Mi trafnie określiła przyczynę poronienia. Nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego A prawdopodobnie mnie i inne dziewczyny to czeka. Już się boję na sama myśl o tym. Nie robi problemów z badaniami. Słucha historii, pamięta co się do niej mówi. Pociesza i wspiera. Dla mnie to na dzień dzisiejszy idealna lekarz. Aczkolwiek jest teraz zmęczona i skoro jest w ciązy to wie że będzie jej coraz trudniej. Stąd też moje obawy czy uda jej się utrzymać dotychczasowe tempo pracy.
Sama ocenisz ;) ale myślę że będziesz zadowolona .

Właśnie się zdziwiłam trochę że jeszcze przyjmuje nowych pacjentów. ;/ bo to jest trochę dziwne w obecnym jej stanie. Ale nie znam się na praktyce lekarskiej.

Ja byłam u niej pierwszy raz ponad miesiąc temu przepisał mi wlewy od razu wskazując że mam za wysokie nk które już dawno robiłam a mój immunolog nie widział do końca w tym przyczyny. Jestem zadowolona na razie ale faktycznie kontakt trochę utrudniony a co będzie pozniej:(

Widzę że koże być problem skoro ja jestem na początku badań itd. Może słyszeliście o jakimś dobrym lekarzu okolice bielska białej katowic tychy ruda śląska ewentualnie.
Jak nie to zostaje mi kraków ale tam kto : Dr Przybycień??
Sama nie wiem ...

Ja byłam u niej pierwszy raz ponad miesiąc temu przepisał mi wlewy od razu wskazując że mam za wysokie nk które już dawno robiłam a mój immunolog nie widział do końca w tym przyczyny. Jestem zadowolona na razie ale faktycznie kontakt trochę utrudniony a co będzie pozniej:(
No już jest utrudniony. Widać że DR Janosz ma trochę mniej czasu o siły. Bo z plamieniami i krwawieniem nie dała mi konkretnych wskazówek co zrobic. Sama zaproponowałem aby może położyć się w szpitalu. Przedtem sama oferowała rozwiązania co mnie cieszyło bo czułam się zaopiekowana. Ale teraz trochę jest z tym problem. Wiem jaka ma sytuację i rozumiem ja, ale.kazda z nas ma także jakieś obawy czy pytania. Może najwyższy czas aby Pani dr mówiła o tym że nie będzie nas prowadzić do końca.

I co zgodziła się na szpital ?
Swoją drogą, każda z nas nie mówi od razu o ciąży... czy to w pracy czy wśród znajomych. Nie wiemy jaka jest historia dr Janosz. Wiemy za to ile ciężkich przypadków się naoglądała... więc może nie chce od tak na początku już mówić? I rezygnować ze wszystkiego? To też człowiek:( ale fakt może warto ja spytać kogo poleca bo chodzą takie A nie inne pogłoski;)
No już jest utrudniony. Widać że DR Janosz ma trochę mniej czasu o siły. Bo z plamieniami i krwawieniem nie dała mi konkretnych wskazówek co zrobic. Sama zaproponowałem aby może położyć się w szpitalu. Przedtem sama oferowała rozwiązania co mnie cieszyło bo czułam się zaopiekowana. Ale teraz trochę jest z tym problem. Wiem jaka ma sytuację i rozumiem ja, ale.kazda z nas ma także jakieś obawy czy pytania. Może najwyższy czas aby Pani dr mówiła o tym że nie będzie nas prowadzić do końca.

reklama
I co zgodziła się na szpital ?
Swoją drogą, każda z nas nie mówi od razu o ciąży... czy to w pracy czy wśród znajomych. Nie wiemy jaka jest historia dr Janosz. Wiemy za to ile ciężkich przypadków się naoglądała... więc może nie chce od tak na początku już mówić? I rezygnować ze wszystkiego? To też człowiek:( ale fakt może warto ja spytać kogo poleca bo chodzą takie A nie inne pogłoski;)
Dr Janosz masz już widoczną ciąże. :) Widać spory brzuch :) Ale jak to w dzisiejszych czasach, nie zawsze jest bezpiecznie zapytać. Bo można kogoś urazić. Więc nie wydaje mi się, że to dopiero początek :)
Zgodziła się na szpital, mówi, że może to być dobry plan. Nie wiem czy potrzebuje jakiegoś skierowania? Czy mam iść gdzie chce? Najbliżej siebie mam Szpital Bonifratrów w Katowicach, ale czytając opinie to się włos na głowie jeży. ;/ Myślałam, że zaproponuje Bytom, tam gdzie pracuje, ale jeszcze nie odpisała więc czekam :)
Z drugiej strony mam założoną kartotekę w Megrez Tychy, bo tam dwa razy byłam z poronieniem.
Na IP byłam w swoich rodzinnych stronach w Myszkowie. Bardzo sobie teraz cenią ten oddział i sporo dobrego o nim jest. Ale daleko od Katowic.
Może polecicie jakiś szpital, w którym zajmią się plamiącą kobietą z przeszłością?

Do góry