reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Udało mi się umówic do Dr Iwony Janosz przyjmuje 2 razy w miesiącu w bielsku więc blisko dla mnie. Przeczytałam tutaj o Niej bardzo dobre opinie i mam nadzieję że po analizie będzie miała jakieś podejrzenia co robić jakie badania są konieczne.
Dr Sydor napisalam do Niego sms jak mi polecił mój ginekolog (dzwonil do Niego w spraiwe konsulatcji) odpisal mi tylko gdzie Pani mieszka wiec pisze gdzie a on mi po 3 h pisze bede 15:30 w klinice w krakowie to była sobota więc moj partner z dzieckiem na wycieczce i napisalam ze nie doajde i prosze o inny termin na razie cisza.
Dzis zaraz rano pribowalam sie dostac do dR Janosz i sie udalo mysle ze to jakis poczatek.
Wizyta 8 listopada wtedy tez prawdopodobnie bede wyniki genetyczne po poronieniu wiec dobrze sie sklada.
@Charlotte21 Ty chodzisz do Dr Janosz co myslisz o Niej?

reklama
Z tego co tu dziewczyny pisały to dr Janosz jest w ciąży, więc jeśli planujesz u niej diagnozę i prowadzenie ciąży to chyba kiepsko na tą chwilę:(
Udało mi się umówic do Dr Iwony Janosz przyjmuje 2 razy w miesiącu w bielsku więc blisko dla mnie. Przeczytałam tutaj o Niej bardzo dobre opinie i mam nadzieję że po analizie będzie miała jakieś podejrzenia co robić jakie badania są konieczne.
Dr Sydor napisalam do Niego sms jak mi polecił mój ginekolog (dzwonil do Niego w spraiwe konsulatcji) odpisal mi tylko gdzie Pani mieszka wiec pisze gdzie a on mi po 3 h pisze bede 15:30 w klinice w krakowie to była sobota więc moj partner z dzieckiem na wycieczce i napisalam ze nie doajde i prosze o inny termin na razie cisza.
Dzis zaraz rano pribowalam sie dostac do dR Janosz i sie udalo mysle ze to jakis poczatek.
Wizyta 8 listopada wtedy tez prawdopodobnie bede wyniki genetyczne po poronieniu wiec dobrze sie sklada.

Z tego co tu dziewczyny pisały to dr Janosz jest w ciąży, więc jeśli planujesz u niej diagnozę i prowadzenie ciąży to chyba kiepsko na tą chwilę:(

Zadzwonię jeszcze do tego Dr Kuznika ze Skoczowa ktoś go tutaj polecał.
Diagnozowanie to pewnie długotrwały proces chciałabym żeby mnie ktoś naprowadził co się stało bądź nie stało w tej ciazy brałam już podstawowe trio heparyna acard duphaston ale wyszedł bład w podziale komórki wiec moze to statystyka lub nie .....podobno jest tez w Rudzie slaskiej fajna dr ktora cos dziala w tych tematach.

Nawet nie wiedziałam że tak daleko przyjmuje. ! No mi dr Janosz uratowała moja głowę. Jest dobrym specjalista. Zwraca uwagę na pacjenta. Przejmuje się nimi. Stara się pomóc. Mi trafnie określiła przyczynę poronienia. Nie wyobrażam sobie chodzić do kogoś innego A prawdopodobnie mnie i inne dziewczyny to czeka. Już się boję na sama myśl o tym. Nie robi problemów z badaniami. Słucha historii, pamięta co się do niej mówi. Pociesza i wspiera. Dla mnie to na dzień dzisiejszy idealna lekarz. Aczkolwiek jest teraz zmęczona i skoro jest w ciązy to wie że będzie jej coraz trudniej. Stąd też moje obawy czy uda jej się utrzymać dotychczasowe tempo pracy.
Sama ocenisz ;) ale myślę że będziesz zadowolona .

Właśnie się zdziwiłam trochę że jeszcze przyjmuje nowych pacjentów. ;/ bo to jest trochę dziwne w obecnym jej stanie. Ale nie znam się na praktyce lekarskiej.

Ja byłam u niej pierwszy raz ponad miesiąc temu przepisał mi wlewy od razu wskazując że mam za wysokie nk które już dawno robiłam a mój immunolog nie widział do końca w tym przyczyny. Jestem zadowolona na razie ale faktycznie kontakt trochę utrudniony a co będzie pozniej:(

Widzę że koże być problem skoro ja jestem na początku badań itd. Może słyszeliście o jakimś dobrym lekarzu okolice bielska białej katowic tychy ruda śląska ewentualnie.
Jak nie to zostaje mi kraków ale tam kto : Dr Przybycień??
Sama nie wiem ...

Ja byłam u niej pierwszy raz ponad miesiąc temu przepisał mi wlewy od razu wskazując że mam za wysokie nk które już dawno robiłam a mój immunolog nie widział do końca w tym przyczyny. Jestem zadowolona na razie ale faktycznie kontakt trochę utrudniony a co będzie pozniej:(
No już jest utrudniony. Widać że DR Janosz ma trochę mniej czasu o siły. Bo z plamieniami i krwawieniem nie dała mi konkretnych wskazówek co zrobic. Sama zaproponowałem aby może położyć się w szpitalu. Przedtem sama oferowała rozwiązania co mnie cieszyło bo czułam się zaopiekowana. Ale teraz trochę jest z tym problem. Wiem jaka ma sytuację i rozumiem ja, ale.kazda z nas ma także jakieś obawy czy pytania. Może najwyższy czas aby Pani dr mówiła o tym że nie będzie nas prowadzić do końca.

I co zgodziła się na szpital ?
Swoją drogą, każda z nas nie mówi od razu o ciąży... czy to w pracy czy wśród znajomych. Nie wiemy jaka jest historia dr Janosz. Wiemy za to ile ciężkich przypadków się naoglądała... więc może nie chce od tak na początku już mówić? I rezygnować ze wszystkiego? To też człowiek:( ale fakt może warto ja spytać kogo poleca bo chodzą takie A nie inne pogłoski;)
No już jest utrudniony. Widać że DR Janosz ma trochę mniej czasu o siły. Bo z plamieniami i krwawieniem nie dała mi konkretnych wskazówek co zrobic. Sama zaproponowałem aby może położyć się w szpitalu. Przedtem sama oferowała rozwiązania co mnie cieszyło bo czułam się zaopiekowana. Ale teraz trochę jest z tym problem. Wiem jaka ma sytuację i rozumiem ja, ale.kazda z nas ma także jakieś obawy czy pytania. Może najwyższy czas aby Pani dr mówiła o tym że nie będzie nas prowadzić do końca.

reklama
I co zgodziła się na szpital ?
Swoją drogą, każda z nas nie mówi od razu o ciąży... czy to w pracy czy wśród znajomych. Nie wiemy jaka jest historia dr Janosz. Wiemy za to ile ciężkich przypadków się naoglądała... więc może nie chce od tak na początku już mówić? I rezygnować ze wszystkiego? To też człowiek:( ale fakt może warto ja spytać kogo poleca bo chodzą takie A nie inne pogłoski;)
Dr Janosz masz już widoczną ciąże. :) Widać spory brzuch :) Ale jak to w dzisiejszych czasach, nie zawsze jest bezpiecznie zapytać. Bo można kogoś urazić. Więc nie wydaje mi się, że to dopiero początek :)
Zgodziła się na szpital, mówi, że może to być dobry plan. Nie wiem czy potrzebuje jakiegoś skierowania? Czy mam iść gdzie chce? Najbliżej siebie mam Szpital Bonifratrów w Katowicach, ale czytając opinie to się włos na głowie jeży. ;/ Myślałam, że zaproponuje Bytom, tam gdzie pracuje, ale jeszcze nie odpisała więc czekam :)
Z drugiej strony mam założoną kartotekę w Megrez Tychy, bo tam dwa razy byłam z poronieniem.
Na IP byłam w swoich rodzinnych stronach w Myszkowie. Bardzo sobie teraz cenią ten oddział i sporo dobrego o nim jest. Ale daleko od Katowic.
Może polecicie jakiś szpital, w którym zajmią się plamiącą kobietą z przeszłością?

Do góry