właśnie coś kojarzyłam że niebieski wenflon ale nie byłam pewnaJa miałam wenflon wbijany (tzn kupowałam aparat do kroplówki i niebieski wenflon najczęściej, czasem różowy, ale jest grubszy).
dziękuję bardzo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
właśnie coś kojarzyłam że niebieski wenflon ale nie byłam pewnaJa miałam wenflon wbijany (tzn kupowałam aparat do kroplówki i niebieski wenflon najczęściej, czasem różowy, ale jest grubszy).
ja spróbuję w domu (niestety po pierwsze koszty w klinice podania Intralipidu mnie przerosły, a po drugie mam zrobić tez wlew w dniu transferu a ja transfer będę miała w klinice w Ostrawie i w tym dniu muszę być w Ostrawie już ok godz. 9 a przyjmując, że będzie leciała ok 4h to tak jakoś o 4 nad ranem by wypadało ją podłączyć. Chyba, że pojadę do kliniki jeszcze z podpięta kroplówką .Ja też biorę wlewy od Pani dr Janosz ale nie odwazylam się zrobić tego w domu A Angeliusie zawsze dają na wenflon mi najlepiej spływa jak mam na zyle na boku nadgarstka. Z łokcia idzie mi najsilniej. Najlepiej też z ręki która masz dominującą. Też sprawdziłam
Jeśli można wiedzieć to dlatego w klinice w Ostrawie transfer ? Ja również miałam podawany intralipid przez pielęgniarkę nie w warunkach kliniki tylko ona zajmowała się podawaniem intralipiduja spróbuję w domu (niestety po pierwsze koszty w klinice podania Intralipidu mnie przerosły, a po drugie mam zrobić tez wlew w dniu transferu a ja transfer będę miała w klinice w Ostrawie i w tym dniu muszę być w Ostrawie już ok godz. 9 a przyjmując, że będzie leciała ok 4h to tak jakoś o 4 nad ranem by wypadało ją podłączyć. Chyba, że pojadę do kliniki jeszcze z podpięta kroplówką .
Dlatego, że tam jestem w klinice in vitro. Tam mam swoje zamrożone komórki.Jeśli można wiedzieć to dlatego w klinice w Ostrawie transfer ? Ja również miałam podawany intralipid przez pielęgniarkę nie w warunkach kliniki tylko ona zajmowała się podawaniem intralipidu
Rozumiem.Dlatego, że tam jestem w klinice in vitro. Tam mam swoje zamrożone komórki.
Nie wiem niestety jak wygląda transfer w innych klinikach bo nie miałam. Ale Pani Doktor Janosz powiedziała że to nie na znaczenia gdzie i że wszędzie jest tak samo. Ponieważ braliśmy pod uwagę przeniesienie właśnie wszystkiego do KatowicRozumiem.
Pytam dlatego ponieważ tez myśle o transferze i myślałam ze może różni się on czymś o innych klinik
Lecze Sue u dr. Tak on odsyła do Sachy ale ze względu na dodatnie ana Sacha nie zrobi szczepień. U ciebie allo niskie? Byłaś kiedykolwiek w ciąży?Dziewczyny❤
(pisze ponownie bo może umknęło )
Czy któraś chodziła do dr Przycienia i miała od niego zalecenia szczepionek ? Jak to wyglada i jakie są koszty ? Nie ukrywam ze się stresuje trochę
No to dr P tez kieruje na szczepienia chyba ze twardo mówisz ze nie chcesz to można próbować z lekami. @Kwiatuszekk23 chyba miała szczepienia. Ja się u dr P tez leczyłam, byłam na konsultacji u Sachy który powiedział ze bez szczepień nie będę mamą, pytałam go czy można próbować ze sterydem to powiedział ze się na pewno nie uda. Wróciłam do dr P, powiedziałam ze się boje szczepień i chce próbować ze sterydem i jeśli się nie uda to spróbujemy immunoglobulin. Ja się szczepień bałam no i niestety ja nie zbyt wierze w ich działanie... bo u dr Sachy są tylko szczepienia, które j tak często kończą się niepowodzeniem a u dr Malinowskiego są szczepienia + steryd i tutaj jest wiele sukcesów... Moje allo to 3,6%. Jesli chodzi o szczepienia to niestety jest to droga „zabawa”... seria to chyba 3 szczepionki każda po ok 700zl (ja interesowalam się tym rok temu, teraz pewnie jeszcze poszło do góry)...Byłam właśnie u prof. Sachy i zalecił szczepionki i dlatego chciałam iść do dr Przybycina bo poznać jeszcze opinie jednego specjalisty
Byłam dwa razem w ciąży (6 i 9 tydzień) moje allo mlr 39.6%Lecze Sue u dr. Tak on odsyła do Sachy ale ze względu na dodatnie ana Sacha nie zrobi szczepień. U ciebie allo niskie? Byłaś kiedykolwiek w ciąży?