reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Zapytaj bezpośrednio czy zna kogoś :) Czasem na lekarzy do polecenia. My też te badania robiliśmy, ale u nas wynik było koło 5 %, więc podobno bardzo dobre wyniki. Na pewno pani doktor coś wymyśli i poleci :) Nie wiem jak wy, ale ja od niedawna zapisuje sobie wszystkie pytania, które przyjdą mi do głowy i po prosty jej potem je czytam :D Bo kilka razy okazało się, ze za wizytę płaciłąm a nie miałam informacji które były dla mnie istonte :) Życzę powodzenia !
Mam nadzieje ze nam również przyniesie szczęście Pani Doktor
Pisałam juz dziewczyny androlog-urolog Maciej Szczembara przyjmuje w Katowicach w Gyncentrum raz w miesiacu

Jeszcze @Oczekujaca123 mówiła o kimś ale nie pamiętam.

@ovli22 i jak?
Do pana doktora w gym centrum dzownilam ale jest wszystko niestety zajęty i jak się coś zwolni będą dzwonić a nie wiesz gdzie jeszcze Pan doktor może przyjmować ?

Mam nadzieje ze nam również przyniesie szczęście Pani Doktor

Do pana doktora w gym centrum dzownilam ale jest wszystko niestety zajęty i jak się coś zwolni będą dzwonić a nie wiesz gdzie jeszcze Pan doktor może przyjmować ?
On jest z Krakowa wiec raczej na Ślasku to juz nie ale popytam koleżankę czy ona ma jakiegoś lekarza bo potrzebny taki co sie zna a nie taki ktory powie jest ok

moze tu spróbuj widac ze zsjmuja się konkretami z niepłodności męskiej

Badania na zespół antyfosfolipidowy to przeciwciała antykariolipinowe igg i igm oraz przeciw beta2glikoproteinie też igg i igm czyli 4 badania ;)
@roki_1991 Dziękuję za pomoc ❤
@Cytrynka122

zespół to te badania możesz zrobić wszystkie
a bynajmniej pierwsze 3
  • /ciała kardiolipinie (ACA) Igg, Igm (G)
  • P/ciała B2 glikoproteinie IgG., IgM (G)
  • P/ciała przeciwfosfatydyloserynie igg, igm (teczowa)
  • P/c. p. fosfatydyloinozytolowi igg, igm(teczowa)
@Porzeczka1234 Dziękuję, w czwartek polecę i zrobię.

Pisałam juz dziewczyny androlog-urolog Maciej Szczembara przyjmuje w Katowicach w Gyncentrum raz w miesiacu

Jeszcze @Oczekujaca123 mówiła o kimś ale nie pamiętam.

@ovli22 i jak?

Byliśmy -zobaczyliśmy -wracamy Habha
Ale tak serio to wizyta pozytywna .
Dużo z nim nie rozmawialiśmy gdy narazie nie było o czym zlecił badania . I następna wizyta 7 listopada bo wcześniej go nie będzie .

Zaliczył mi też dużo badań które miałam z Londynu ( to super )
Zapłaciliśmy dzisiaj nawet sporo gdyż nie mieliśmy kariotypów i u niego zrobiliśmy , fakt są droższe ale u mnie w mieście nie ma miejsca żeby je zrobić i jak już mój M był ze mną i miał wolne to chcieliśmy wszystko zrobić żeby już nie latać i nie szukać . I jeszcze mój M robił swoje badania ( był dzielny - biedy ) szkoda mi go bo jest wstydliwy [emoji18]No ale cóż przeszedł to i ma za sobą !

Wiec koszty :
Wizyta 400 zł
Badania 6395zl
Usg 120 zł

Koszty podróży już nie wliczam nawet i autostrad ufff .
Yupppy cieszę się ze mam za sobą najgorsze badania .

Porzeczka czy ja będę miała jeszcze jakieś badania po szczepieniach ? Czy jak to wygaoda .
Czy przy następnej wizycie dostaniemy już szczepionki ?

@babydust - Ogólnie zrobił z nami wywiad, obejrzał wyniki i dość krótko i enigmatycznie się wyraził, ale wszystko w sumie uporządkował i powiedział, ze najpierw zaczynamy od bakterii i na tym się skupimy na 1-wszej wizycie, a reszta na kolejnych. Ale o DNA powiedział tyle, co Ci napisałam...nie rozwijał. Zostawił to na „deser” w moim odczuciu. Także na razie leków ani nic nie zlecał bo zajął się najpierw wyleczeniem bakterii wiec leki tylko na bakterie były, a co dalej zobaczymy na kolejnej wizycie. Mój mąż miał badane tez mthfr i ma, ale to słabsze hetero, bierze od dawna metyle - ale czy to mu potrzebne to nie wiem.

@Pami123 - tak, o ten wynik chodzi.

@Chatlotte21 - ja tez tak często zapisuje i mam ściągę na wizycie :)

@ovli22 - Cieszę się, ze jesteś zadowolona. Ale kasy to tam zostawiłaś masakrycznie dużo :O gdyby Ci nie zaliczył badan z Londynu to nie wiem ile byś zapłaciła :O ? Kiedy wyniki? :)

reklama
@babydust - Ogólnie zrobił z nami wywiad, obejrzał wyniki i dość krótko i enigmatycznie się wyraził, ale wszystko w sumie uporządkował i powiedział, ze najpierw zaczynamy od bakterii i na tym się skupimy na 1-wszej wizycie, a reszta na kolejnych. Ale o DNA powiedział tyle, co Ci napisałam...nie rozwijał. Zostawił to na „deser” w moim odczuciu. Także na razie leków ani nic nie zlecał bo zajął się najpierw wyleczeniem bakterii wiec leki tylko na bakterie były, a co dalej zobaczymy na kolejnej wizycie. Mój mąż miał badane tez mthfr i ma, ale to słabsze hetero, bierze od dawna metyle - ale czy to mu potrzebne to nie wiem.

@Pami123 - tak, o ten wynik chodzi.

@Chatlotte21 - ja tez tak często zapisuje i mam ściągę na wizycie [emoji4]

@ovli22 - Cieszę się, ze jesteś zadowolona. Ale kasy to tam zostawiłaś masakrycznie dużo :O gdyby Ci nie zaliczył badan z Londynu to nie wiem ile byś zapłaciła :O ? Kiedy wyniki? :)

No wyniki maja być za 4 tygodnie ale że on jedzie na jakieś wakcje czy coś tam to wizytę mma dopiero w listopadzie ale Ok nazbieram na kolejne wydatki ha ha .

@Marthi ja się po prostu dziwie , wiesz ile tam
Ludzi było i ile to kasy !!
Ja nie wiem co maja zrobić pary których zwyczajnie na to nie stać !! Masakra jednym słowem Masakra !
No 1400 za same kariotypy !

I jeszcze jednały negatyw długo tam siedzieliśmy od 10 do 15 .
Kobiety w ciąży maja pierwszeństwo !
Zlecił mi usg oczywiście facet od usg się spóźnił o 40 min Wiec kolejki się powiększały itd

Do góry