reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Zapytaj bezpośrednio czy zna kogoś :) Czasem na lekarzy do polecenia. My też te badania robiliśmy, ale u nas wynik było koło 5 %, więc podobno bardzo dobre wyniki. Na pewno pani doktor coś wymyśli i poleci :) Nie wiem jak wy, ale ja od niedawna zapisuje sobie wszystkie pytania, które przyjdą mi do głowy i po prosty jej potem je czytam :D Bo kilka razy okazało się, ze za wizytę płaciłąm a nie miałam informacji które były dla mnie istonte :) Życzę powodzenia !
Mam nadzieje ze nam również przyniesie szczęście Pani Doktor
Pisałam juz dziewczyny androlog-urolog Maciej Szczembara przyjmuje w Katowicach w Gyncentrum raz w miesiacu

Jeszcze @Oczekujaca123 mówiła o kimś ale nie pamiętam.

@ovli22 i jak?
Do pana doktora w gym centrum dzownilam ale jest wszystko niestety zajęty i jak się coś zwolni będą dzwonić a nie wiesz gdzie jeszcze Pan doktor może przyjmować ?

Mam nadzieje ze nam również przyniesie szczęście Pani Doktor

Do pana doktora w gym centrum dzownilam ale jest wszystko niestety zajęty i jak się coś zwolni będą dzwonić a nie wiesz gdzie jeszcze Pan doktor może przyjmować ?
On jest z Krakowa wiec raczej na Ślasku to juz nie ale popytam koleżankę czy ona ma jakiegoś lekarza bo potrzebny taki co sie zna a nie taki ktory powie jest ok

moze tu spróbuj widac ze zsjmuja się konkretami z niepłodności męskiej

Badania na zespół antyfosfolipidowy to przeciwciała antykariolipinowe igg i igm oraz przeciw beta2glikoproteinie też igg i igm czyli 4 badania ;)
@roki_1991 Dziękuję za pomoc ❤
@Cytrynka122

zespół to te badania możesz zrobić wszystkie
a bynajmniej pierwsze 3
  • /ciała kardiolipinie (ACA) Igg, Igm (G)
  • P/ciała B2 glikoproteinie IgG., IgM (G)
  • P/ciała przeciwfosfatydyloserynie igg, igm (teczowa)
  • P/c. p. fosfatydyloinozytolowi igg, igm(teczowa)
@Porzeczka1234 Dziękuję, w czwartek polecę i zrobię.

Pisałam juz dziewczyny androlog-urolog Maciej Szczembara przyjmuje w Katowicach w Gyncentrum raz w miesiacu

Jeszcze @Oczekujaca123 mówiła o kimś ale nie pamiętam.

@ovli22 i jak?

Byliśmy -zobaczyliśmy -wracamy Habha
Ale tak serio to wizyta pozytywna .
Dużo z nim nie rozmawialiśmy gdy narazie nie było o czym zlecił badania . I następna wizyta 7 listopada bo wcześniej go nie będzie .

Zaliczył mi też dużo badań które miałam z Londynu ( to super )
Zapłaciliśmy dzisiaj nawet sporo gdyż nie mieliśmy kariotypów i u niego zrobiliśmy , fakt są droższe ale u mnie w mieście nie ma miejsca żeby je zrobić i jak już mój M był ze mną i miał wolne to chcieliśmy wszystko zrobić żeby już nie latać i nie szukać . I jeszcze mój M robił swoje badania ( był dzielny - biedy ) szkoda mi go bo jest wstydliwy [emoji18]No ale cóż przeszedł to i ma za sobą !

Wiec koszty :
Wizyta 400 zł
Badania 6395zl
Usg 120 zł

Koszty podróży już nie wliczam nawet i autostrad ufff .
Yupppy cieszę się ze mam za sobą najgorsze badania .

Porzeczka czy ja będę miała jeszcze jakieś badania po szczepieniach ? Czy jak to wygaoda .
Czy przy następnej wizycie dostaniemy już szczepionki ?

@babydust - Ogólnie zrobił z nami wywiad, obejrzał wyniki i dość krótko i enigmatycznie się wyraził, ale wszystko w sumie uporządkował i powiedział, ze najpierw zaczynamy od bakterii i na tym się skupimy na 1-wszej wizycie, a reszta na kolejnych. Ale o DNA powiedział tyle, co Ci napisałam...nie rozwijał. Zostawił to na „deser” w moim odczuciu. Także na razie leków ani nic nie zlecał bo zajął się najpierw wyleczeniem bakterii wiec leki tylko na bakterie były, a co dalej zobaczymy na kolejnej wizycie. Mój mąż miał badane tez mthfr i ma, ale to słabsze hetero, bierze od dawna metyle - ale czy to mu potrzebne to nie wiem.

@Pami123 - tak, o ten wynik chodzi.

@Chatlotte21 - ja tez tak często zapisuje i mam ściągę na wizycie :)

@ovli22 - Cieszę się, ze jesteś zadowolona. Ale kasy to tam zostawiłaś masakrycznie dużo :O gdyby Ci nie zaliczył badan z Londynu to nie wiem ile byś zapłaciła :O ? Kiedy wyniki? :)

reklama
@babydust - Ogólnie zrobił z nami wywiad, obejrzał wyniki i dość krótko i enigmatycznie się wyraził, ale wszystko w sumie uporządkował i powiedział, ze najpierw zaczynamy od bakterii i na tym się skupimy na 1-wszej wizycie, a reszta na kolejnych. Ale o DNA powiedział tyle, co Ci napisałam...nie rozwijał. Zostawił to na „deser” w moim odczuciu. Także na razie leków ani nic nie zlecał bo zajął się najpierw wyleczeniem bakterii wiec leki tylko na bakterie były, a co dalej zobaczymy na kolejnej wizycie. Mój mąż miał badane tez mthfr i ma, ale to słabsze hetero, bierze od dawna metyle - ale czy to mu potrzebne to nie wiem.

@Pami123 - tak, o ten wynik chodzi.

@Chatlotte21 - ja tez tak często zapisuje i mam ściągę na wizycie [emoji4]

@ovli22 - Cieszę się, ze jesteś zadowolona. Ale kasy to tam zostawiłaś masakrycznie dużo :O gdyby Ci nie zaliczył badan z Londynu to nie wiem ile byś zapłaciła :O ? Kiedy wyniki? :)

No wyniki maja być za 4 tygodnie ale że on jedzie na jakieś wakcje czy coś tam to wizytę mma dopiero w listopadzie ale Ok nazbieram na kolejne wydatki ha ha .

@Marthi ja się po prostu dziwie , wiesz ile tam
Ludzi było i ile to kasy !!
Ja nie wiem co maja zrobić pary których zwyczajnie na to nie stać !! Masakra jednym słowem Masakra !
No 1400 za same kariotypy !

I jeszcze jednały negatyw długo tam siedzieliśmy od 10 do 15 .
Kobiety w ciąży maja pierwszeństwo !
Zlecił mi usg oczywiście facet od usg się spóźnił o 40 min Wiec kolejki się powiększały itd

Do góry