reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@babydust - dopóki z mężem nie wyjdziemy na jakąś prostą, to w ogóle nie chce słyszeć i myśleć o staraniach... ale pewnie do tego dojdzie, że będziemy ponownie starać się naturalnie. Co do chromatyny - to to samo co fragmentacja DNA? Jeśli tak, to mój mąż też miał teraz 13% - Androlog powiedział, że kiepsko, "że DNA plemników jest połamane", a dr P. że nie jest źle. Odnosząc się zaś do kwasu foliowego - czy go suplementowałam metylami czy nic nie brałam też mam zawsze powyżej normy :/ Kilku lekarzy powiedziało mi, że to dlatego, że nie przyswajam normalnego kwasu (nawet z diety) i on krąży jako "coś tam" (nie pamiętam nazwy) w organizmie. Przestałam się więc tym przejmować.

@Porzeczka1234 - czekamy na wyniki posiewu męża, a potem umawiamy wizytę do Androloga.

@ovli22 - powodzenia dziś na wizycie, daj znać jak po! :) Ile poszło na badania, jaka opinia i co powiedział.

@Małgosia1980 - dziękuję za Twój post o Accofilu. Z chęcią poczytałabym o tym więcej - masz jakieś źródła godne polecenia?

@Oczekujaca123 - w czym zachowanie Amelki Cię nie pokoi, jeśli mogę zapytać?

Hej, dziewczyny chciałabym zrobić badanie w kierunku antyfosfolipidów, okazało się, że są 4 rodzaje. I nie wiem które zrobić badanie w czwartek. Pomożecie? ;)

@babydust - dopóki z mężem nie wyjdziemy na jakąś prostą, to w ogóle nie chce słyszeć i myśleć o staraniach... ale pewnie do tego dojdzie, że będziemy ponownie starać się naturalnie. Co do chromatyny - to to samo co fragmentacja DNA? Jeśli tak, to mój mąż też miał teraz 13% - Androlog powiedział, że kiepsko, "że DNA plemników jest połamane", a dr P. że nie jest źle. Odnosząc się zaś do kwasu foliowego - czy go suplementowałam metylami czy nic nie brałam też mam zawsze powyżej normy :/ Kilku lekarzy powiedziało mi, że to dlatego, że nie przyswajam normalnego kwasu (nawet z diety) i on krąży jako "coś tam" (nie pamiętam nazwy) w organizmie. Przestałam się więc tym przejmować.

@Porzeczka1234 - czekamy na wyniki posiewu męża, a potem umawiamy wizytę do Androloga.

@ovli22 - powodzenia dziś na wizycie, daj znać jak po! :) Ile poszło na badania, jaka opinia i co powiedział.

@Małgosia1980 - dziękuję za Twój post o Accofilu. Z chęcią poczytałabym o tym więcej - masz jakieś źródła godne polecenia?

@Oczekujaca123 - w czym zachowanie Amelki Cię nie pokoi, jeśli mogę zapytać?
Marthi a powiedz wiecej co androlog powiedzial ?? bo chromatyna to to samo co dna wiec podobny wynik maja. zlecil jakies badania dodatkowe >? Leki " badalas mutacje mthfr ? ja faszeruje teraz meza .. nie wiem na ile mu to pomoze :( ponoc sa tacy faceci na ktorych to dziala... podsatwowe wyniki mial w normie, posiew ujemny .. ale nie wiem co dalej :(

niestety @Brumba nie napisala nic o accofilu wiem tylko ze zaczela go brac na cito jak sie okazalo ze juz jest w ciazy i nie zdazyla na szczepienia i dr Socha jej przepisal zdalnie praktyccznie.

Marthi a powiedz wiecej co androlog powiedzial ?? bo chromatyna to to samo co dna wiec podobny wynik maja. zlecil jakies badania dodatkowe >? Leki " badalas mutacje mthfr ? ja faszeruje teraz meza .. nie wiem na ile mu to pomoze :( ponoc sa tacy faceci na ktorych to dziala... podsatwowe wyniki mial w normie, posiew ujemny .. ale nie wiem co dalej :(

niestety @Brumba nie napisala nic o accofilu wiem tylko ze zaczela go brac na cito jak sie okazalo ze juz jest w ciazy i nie zdazyla na szczepienia i dr Socha jej przepisal zdalnie praktyccznie.
Dziewczyny chodzi wam o te wyniki ?
Bo sama jestem ciekawa wiec się przylacze do pytania

Załączniki

• 6D8B9E7E-22F5-428A-862C-AE64A2261A9D.jpeg
    6D8B9E7E-22F5-428A-862C-AE64A2261A9D.jpeg
    166,1 KB · Wyświetleń: 75
Właśnie jeszcze nikomu jutro mam wizytę u doktor Janosz to pani doktor pokaże chociaż chciałabym męża umówić do specjalisty od tych właśnie spraw.
MoZe kogoś polecasz ze Śląska
Zapytaj bezpośrednio czy zna kogoś :) Czasem na lekarzy do polecenia. My też te badania robiliśmy, ale u nas wynik było koło 5 %, więc podobno bardzo dobre wyniki. Na pewno pani doktor coś wymyśli i poleci :) Nie wiem jak wy, ale ja od niedawna zapisuje sobie wszystkie pytania, które przyjdą mi do głowy i po prosty jej potem je czytam :D Bo kilka razy okazało się, ze za wizytę płaciłąm a nie miałam informacji które były dla mnie istonte :) Życzę powodzenia !

reklama
Właśnie jeszcze nikomu jutro mam wizytę u doktor Janosz to pani doktor pokaże chociaż chciałabym męża umówić do specjalisty od tych właśnie spraw.
MoZe kogoś polecasz ze Śląska
Pisałam juz dziewczyny androlog-urolog Maciej Szczembara przyjmuje w Katowicach w Gyncentrum raz w miesiacu

Jeszcze @Oczekujaca123 mówiła o kimś ale nie pamiętam.

@ovli22 i jak?

Do góry