reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gogac a u Kurpisza jak wygląda cykl szczepień ?, tez co dwa tygodnie ?
wiem że świra można dostac z tym czekaniem, ale zobaczysz minie nim sie obejrzysz..
ja teraz zyje od wyniku do wynku , i krew mnie zalewała ile cykli ucieka..
mi w przyszłym tygodniu wybije 33 na karku:szok:, wiec u mnie dochodzi jeszcze presja wieku.. mam nadzieje że dostane dobry prezent na urodziny- w postaci pieknego MLR :-)
Enya no nie wierze, zeby u Ciebie juz nie podskoczyło, w końcu teraz dostałas prawdziwie "końska " dawka.. ,musi być dobrze:tak:
An-ma jak tam po wizycie u Tchórzewskiego, opowiadaj !!

reklama
misiajek ja mam 28 lat ale moje amh na poziomie 50:no: ale jak na razie po kuracji medrolem owulka powróciła i jest bardzo ładna potwierdzona testami i monitoringiem
ale ma nadzieje ze jeszcze uda mi się zajść :-)
co do szczepien to jak go pytałam na ostatniej wizycie to mówił ze będą 3 ale nie wiem w jakich odstępach czasu mam nadzieje, że niewielkich chciałabym mieć już zielone światło
na tej wizycie zapytam go jak to wygląda bo nic nie wspominał o tych testach MLR ale chyba tez to będę miała
no i zapytam tez czy dostanę madrol w ciązy no i oczywiście clexane

Życie nie zawsze kwaśne jest jak cytryna... a jeśli nawet życie karmi cię cytrynami, zrób z nich lemoniadę :)))
Wesoło mi dziś Kochane, bo cały czas was podczytuję, ale nie piszę, bo cóż mam pisać, skoro poszłam dziś do gin po tabsy na torbiel, a okazało się, że mojej ogromnej torbieli nie ma, zniknęła sobie, a razem z nią widmo 3-miesięcznej kuracji antykoncepcyjnej i nie daj Boże laparo :) Tak więc zielone światło jest od listopada, ale coś kusi mnie, żeby spróbować jeszcze w tym cyklu, dostałam dupka, mam brać 2 x dziennie od 16. dnia cyklu, może zacznę brać już acard, bo mam w domu, a heparynę dostaje się chyba po pozytywnym teście? Dziewczyny jak przyjmowałyście duphaston, acard i tę heparynę (clexane)? Podpowiedzcie, bo moja gin kazała mi przyjść pod koniec października, ma być po sympozjum i może jeszcze coś podpyta, ale ostatecznie zdecydowałam, że nie chcę na razie sterydu, bo zresztą ona tego nie praktykuje, zrobimy tak, jak ona postępuję w tego typu przypadkach, steryd sobie jeszcze zostawię, jakby co... Nie chcę czekać do listopada, bo też mam 30. na karku i tak straciłam ze dwa cykle przez torbiel, więc póki jest ok, to chyba warto spróbować, zwłaszcza, że może nie być tak prosto jak zwykle...

Cześć dziewczyny:) Ja też śledze forum codziennie, ale nie zawsze mam coś ciekawego do powiedzenia... Ja jestem po 2 poronieniach 6/7tydz no i ciąża biochemiczna.. Pierwsze MLR 17,7% po szczepieniach u dr Sachy 54,3%.. Teraz mamy 2-gi cykl starań. W badaniach dodatkowych wyszła mi tylko mutacja heterozygotyczna MTHFR. Byłam 2 dni temu i ginekologa i oto co mi zalecił: Acard 75 cały czas, Femibion natal 1 cały czas ( ważne żeby to był ten przy mutacji MTHRF bo tylko on ma częściowo zmetabolizowany kwas foliowy), kwas foliowy 5mg cały czas, vit b6 2x50mg cały czas no i Duphaston 3x1 po owulacji (jeśli nie jestem pewna czy już była to lepiej zacząć 2 dni późnij niż wcześniej bo można ją zatrzymać) no i Clexane 0,4 około 2-3dni po owulacji do okresu lub do końca ciąży...:) oczywiście mam nadzieje na to drugie...:) Podobno są jakieś nowe badania o białkach utrudniających prawidłową implantację, nie ma jeszcze testów laboratoryjnych ale Acard i heparyna drobnocząsteczkowa pomagają...

Ostatnia edycja:
witam :)
właśnie wrócilismy z łodzi od dr Tchórzewskiego. Dr mówił, żeby juz po pierwszej szczepionce sie starac, bo nasze 10% hamowanie dobrze wróży, bo nie zaczynamy od 0%.
ogólnie jesteśmy zadowoleni z wizyty. warto było jechac te ponad 300 km :) zmiescilismy się w 1300 zł (razem z paliwem i zapłacona konsultacja telefoniczna). jutro muszę jeszcze leki wykupić.
Mam istotne dla mnie pytania:
- dr mówił, zeby leki brac odrazu, a mam je przepisane na 25 dni. natomiast pani w recepcji powiediala, ze lepiej najpierw poczekac na wyniki meza, a potem, jak juz bedzie wiadomo, ze moze byc dawca, to wtedy dopiero zaczac brac leki. ja juz wczesniej rabilam test cytotoksyczny i wyszło, że nie mam przeciwciał przecieko limfocytom męża. Proszę napiszcie, jak było z tym u Was?
- i drugie pytanie. po ilu dniach mialyscie wyniki badan swoje i meżów? chodzi o te robione w APC w Łodzi.

proszę o odpowiedzi.
pozdrawiam!

i co dla nas ważne, dr uznał wszystkie moje badania, które miałam juz robione. Ale i tak musialam dorobić 3, a mąż chyba ze 6... teraz czekac na wyniki i szczepienie pozostało ;)

Hej,
wczoraj dostałam wyniki mutacji jakie robiłam i w jednej jest napisane: wykryto mutację A222V w jednym allelu badanego genu w układzie heterogygotycznym. Co to znaczy??????????????????????
Pozostałe mutacje ok:-)

Iza To znaczy, że w jedna z dwóch kopii danego genu jest nieprawidłowa, czyli (jeśli chodzi o mutację MTHFR, bo nie napisałaś o jaki gen chodzi) aktywność enzymu biorącego udział w przemianie kwasu foliowego jest zmniejszona (jest on słabiej przyswajalny). Jeśli chodzi o gen dla MTHFR to powinnaś przyjmować więcej kwasu foliowego (5mg/d), vit B6 (np. 2x50mg) oraz najlepiej Femibion natal 1 bo jak już wcześniej pisałam zawiera on częściowo zmetylowany kwas foliowy. Napisz o mutację jakiego genu konkretnie chodzi... Bo przy genie protrombiny albo przy mutacji czynnika V typu Leiden postępowanie jest inne...

reklama
Iza więc masz tak jak ja mutację w genie MTHFR typu A. Heterozygota oznacza że wadliwy gen odziedziczyłaś po 1 z rodziców, gdybyś miała homozygotę oznaczałoby to że po obydwoje rodziców miała mutację. Tak jak pisze karola mamy zwiększone zapotrzebowanie na kwas foliowy, ja też łykam femibion natal:)
Anma ja chyba czekałam 3 tygodnie??? Ale tak szczerze to już nie za bardzo pamiętam:)
Guenevere acard łyka się jeszcze przed starankami, dupka tak jak piszesz ok 2 dni po owu a Clexane od pozytywnego testu:) Ja w pod koniec grudnia skończę 32 lata:(

Ostatnia edycja:
Do góry