reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny u mnie dramat :-:)-:)-(
Miałam podejść w kwietniu do crio. Miesiączka nie przyszła (naturals) więc zrobiłam bete w pt i tam szok bo wynosiła w 34 dc70,60
Niestety już wczoraj wiedziałam że czeka mnie dramat :no:
Temp spadła i piersi przestały boleć. Tak było ostatnim razem po transferze- udało sie na krótko.
Dziś poszłam na bete i hcg 50 no nic odstawiam luteine i dupka i czekam na poronienie:-:)-(
Oczu już z płaczu nie widze a zaraz mam isc na nocke :-(
Chyba nie ma sensu podchodzic do crio. Na lipiec jestem umowiona do immunologa. Zreszta psychicznie jestem w rozsypce. Czuje sie do du...
Ostatnio przechodziłam tak Boże Narodzenie teraz Wielkanoc znowu. Chyba to jest znak że nie zasługuje na kolejne dziecko!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
tola wiem.ze ci jest w tej chwili ciezko ale nie poddawaj sie walcz ,niewazne sa swieta urlopy itp jeszcze nie raz przezyjesz ale nie sama.
nie pisz ze nie zaslugujesz bedziesz idealna matka. Uwiez mi uda sie tylko to jest ciezka walka az przyjdzie dzien ze bedziesz matka.
Pisze ci to wariatka ktora pierwsze dziecko urodzila w 6 ciaży

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tola tak mi przykro :) . Nigdy tak nie mow ,że nie zadługuhesz na dziecko . Wiem teraz jest cieżko ja do dzisiaj sobie zadaje pytania dlaczego choć minęło 3 tygodnie ,nie ma dnia zebym nie myślała i marudzę mojemu facetowi , ze nigdy nie bede mieć dziecka ale mam nadzieje Że jak juz 4 raz zajdę w ciaze to donoszę . Bardzo mi przykro trzymaj sie cieplutko

Dziewczynki jeszcze teoretycznie jestem w ciąży. Jutro chce zrobić badania na zespól antyfosolip. Te przeciwciała się ma cały czas czy one tylko utrzymują się w ciąży. Do kiedy tzn do jakiego czasu po poronieniu warto robić te badania? Czy czas nie ma znaczenia?
Czy nawet jak mi wszystkie wyniki w zesp. antyfosf. wyjda ok moja ciąża powinna być traktowana jakbym ten zespól miała?

Mi lekarz kazal zrobic najszybciej jak to bedzie mozliwe, przeciwciala kardiolipinowe pojawiaja sie w ciazy, potem powoli zanikaja. Zrob je jak najszybciej, beda najbard,iej wiarygodne. Jak wyjda podwyzszone, to powtarza sie je jeszcze chyba po 6 tygodniach.

Nie wiem czy ten wynik czasami pza ciaza tez nie wychodzi pozytywny, ale robi sie go jak najszybciej po poronieniu. Najczesciej p/c pojawiaja sie wlasnie w ciazy. Ja robilam 2 tyg. Po poronieniu i wyszly ok. Podobno maks do 6 tyg po poronieniu, ale im dalej tym wynik jest mniej wiarygodny.

No a co jak wynik właśnie wyjdzie ok.
Tzn ze tego zespołu nie mam?
Czy kolejna ciąża nie powinna być prowadzona tak jakbym ten zespól miała (choć wyniki są ok)?

Ktos tu pisal, ze pomimo iz wyniki wyszly ok, to lekarz wdrozyl zelazny zestaw i teraz wszystko jest ok. Moj ginekolog teraz tez chce to zrobic, tak na wszelki wypadek.

reklama
Do góry