reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tu duzo jest wersji takich: acardbod poczatku cyklu, clexane, encorton, duphaston/luteina od stwierdzenia ciazy. Te sterydy sa wymienne na jakies inne, ale nie pamietam jakie :)

reklama
tola zespol robi sie w klasach igg igm i wtedy wyjdzie czy jest aktywny czy byl aktywny albo obydwa beda negatywne. Badanie robi sie 2 krotnie.
Mi zespol tylko w ciazy sie uaktywnia. ale po tescie bralam clexane o utrzymalam ciaze. W swojej pierwszej pozytywnie zakonczonej ciazy nie bralam.acardu mimo zespolu z powodu krwawien krwotokow krwiakow

No włąśnie napiszcie dziewczyny jak pzyjmowałyście leki - tzn. jak długo, od kiedy...chodzi mi o clexane, encorton, acard i duphaston. Z tego co się oientuję już dzięi Wam to acard od początku cyklu, duphaston od pozytywnego testu, a jak resztę i jak długo sie je bierze.

Jo-manh napiszę jak ja brałam. Acard, clexane, dupka od pozytywnego testu.

Mam pytanie do dziewczyn z mutacja. Czy na Waszych wynikach jest napisane, że macie zwiększone ryzyko choroby zatorowej? Na moich jest i zastanawiam się dlaczego nie miałabym refundowanej clexane.

Jak u Was święta? Ja już szukam towarzystwa w necie. Jesteśmy z M u jego ciotki i już mam po dziurki siedzenia tu, dosłownie siedzenia...

Tola32 ja już przed tą obecną ciążą zaczęłam przyjmować leki: encorton i clexane+ kwas foliowy 15mg, we wcześniejszych ciążach miałam od pozytywnego testu, ale wyniki w tamtych ciążach miałam kiepskie, stąd zapadła decyzja, aby teraz zacząć wcześniej. Osobiście uważam, że to dobre rozwiązanie.

Kruszka
clexane na "R" może Ci wypisać lekarz, który ma umowę z NFZ, moja ginekolog, choć bardzo by chciała i wie, że mam wszystko potwierdzone w papierach nie może mi jej wypisać z refundacją, bo zwyczajnie nie ma takiej możliwości. Stąd też chodzę do hematologa, no i on dodatkowo kontroluje dawkę, zleca odpowiednie badania.

ImageUploadedByForum BabyBoom1428328800.265562.jpg. A mysmy sie wyrwali na Swieta a tu taka aura:) Sypie od dwoch dni. Ale byli milo, odpoczelismy troche. Szkoda, ze jutro juz do pracy.

Tola bardzo mi przykro. Przytulam mocno.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1428328800.265562.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1428328800.265562.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 39
moja gin byla prywatna i nic nie miala podpisanegoz nfz a clexane wypisywala. Jesli masz podstawy to nie ma takiego czegos jak jakies umowy.

kaira24 widzisz, wszystko zależy od lekarza, a sytuacja jest tak dynamiczna, że zmienia się z miesiąca na miesiąc. Znam lekarzy, którzy jeszcze w ubiegłym roku wypisywali a teraz już nie, bo się boją. I nie ważne, że człowiek ma wskazania, nie wypiszą i koniec.

babajaga bo po co maja sie tlumaczyc jak kontrol przyjdzie i beda sprawdzac katroteki a noz cos znajda. ja w tym roku odrodzinnej przepisywalam bo ma zaswiadczenie o moich wskazaniach. Nic sie.nie pytala.

Duzo dziewczyn pisały pisma do nfz ze maja wskazania lub nie ale juz byly w cizy i tylko.na takim.leku utzrzymaly ciaze itp czy dostana refundacje,z tym pismem szly do lekarza.Juz nikt nie podwazal czy sa wskazania czy tez nie.

reklama
Już jestem po pobraniu krwi. Zobaczymy czy wyjdzie mi zespół antyfosf.? Już sama nie wiem czy lepiej czy żeby wyszedł czy żeby nie wyszedł? Przynajmniej wiedziałabym z czym walcze...
@ nie przyszła jeszcze :-( Pobrałam hcg to zobaczę czy beta już spadła całkiem. Kiedy spodziewać się tej francy @.
W kwietniu miałam podchodzić do crio a wyszło jak zawsze do bani...
Szkoda moich 2 zarodeczków poczekam na ten lipiec i wizytę w krakowie w tej poradnii.
No chyba że wyhacze jeszcze kogoś w mdzy czasie
Teraz zakopałam się w jakimś mega dole przez tą ciążę i coś czuje że łatwo się nie pozbieram. Z każdą porażką jest mi co raz gorzej, a to jeszcze nie koniec drogi
Jeszcze się nie poddaje, choć teraz mam kryzys.
Jeszcze powalcze ostatkiem sił :tak: Córka prosi o brata nie moge jej powiedzieć za kilka lat że się tak łatwo poddałam :no:

Do góry