reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - mi ginekologowie tez tak mówili, prof. Zawilska (hematolog) nie zalecała... ale jej temat to odrębna historia... nigdy do niej nie wrocilam.

@Porzeczka1234 - porozmawiam.
Gratulacje, ze prenatalne ok. Super, ze wszystko dobrze.

@dagmarie25 - mi się tez tak wydaje, ale poczekam co gin powie... ona się na tym zna, ja gdybam... APS to skrót od zespół antyfofolipidowy?

@Destino - tych przeciwciał chyba nie robiłam nigdy. Ile czasu po poronieniu się je robi? Ja 0,6 miałam teraz Heparyny.

reklama
Dobry wieczór,

odebrałam dzisiaj wyniki immunofenotypu. Nie wiem zupełnie w jaki sposób mogę sama już po tych wynikach zinterpretować czy jest dobrze czy nie bardzo. Czy może wiecie na co powinnam zwrócić uwagę? Który wynik z nich może coś ważnego wskazać? Dziękuję za odpowiedzi

Dziewczyny mam pytanie. Proszę o pomoc . Zrobilam mlr i wynik 18.5% co to oznacza czy któraś z Was tak miała czy to będą potrzebne szczepienia???? Robię to już na własną rękę bo lekarze już nie mają na mnie pomysłu A ja już 2 razy poronilam w 9 tygodniu ciąży . Bardzo proszę o informację jeżeli któraś z Was miała podobną sytuację

@fondie ja też dowiedziałam się o ciąży w 34dc. Basa gdyby nie @Auri_a to nawet bym nie przypuszczała, że jestem w ciąży! To ona mi kazała zrobić test. Jeszcze w życiu mi tak szybko dwie kreski nie wyszły!!! Oczywiście @Auri_a podratowala mnie lekami, wieczorem pojechałam do Przybycienia. Dostałam leki, byłam jeszcze u niego 2x i potem przeszłam już do swojego gina.

Podobnie jak Kwiatuszek,unikam wątków,bo nie chce pamiętać :(
Jednak jeśli coś,zawsze służę pomoca mozecie wywoływać mnie z krzakow.

Fondie Gratulacje [emoji4]

Marthi ściskam Cię ;* wiem jak to jest,przeszłam dramat w szpitalu...wiec odpoczywaj teraz,a najlepiej zajmij czymś głowę ♡
Dobrze,ze masz duze wsparcie w domu.

Roki i Destino ja nadal KP i przy takich atrakcjach pimafucin globulki + probiotyki i zel moment z głowy. Przy KP globulki można stosowac

Marzycielko jeszcze trochę i przywitacie małe cudo [emoji4] spokojnego porodu

3mam kciuki za wszystkie staraczki ;*

Ale ja nie mam grzybicy tam na dole, tylko na skórze wychodzą mi plany. Także globulki nie dla mnie. Zostaje tylko maść która działa po prostu na krótko u mnie. W tych upałach to jest po prostu masakra :(

@Marthi robilam je pozniej. Tak czy inaczej wyszly mi dodatnie w klasie igm. A aps to skrot zespolu antyfosfolipidowego. Ja go mam, mialam miec 0,8 clexan, a Nati byl pol na pol 0,4/0,6. A przy Helence 0,6 bylo malo. Tak wiec trzeba to dostosowac do sytuacji. Zalecenia zaleceniami, cialo ostatecznie zdecyduje ile wystarczy.

@Porzeczka1234 milo slyszec, ze prenatalne wyszly dobrze. Ja tez dopiero po nich odsapnelam, mimo, ze papa wskazywal zd cos kolo 1:141. Na szczescie korekta lekko zminimalizowala ryzyko. Obys miala tak piekna ciaze jak moja z Helenka, tylko zakonczenie najwczesniej w 38tc. To byla piekna ciaza. Nic mnie nie bolalo. Gdyby nie test i mdlosci nie wiedzialabym, ze jestem w ciazy

Ale ja nie mam grzybicy tam na dole, tylko na skórze wychodzą mi plany. Także globulki nie dla mnie. Zostaje tylko maść która działa po prostu na krótko u mnie. W tych upałach to jest po prostu masakra :(
A bylas z tym grzybem u dermatologa? Moze to taki typ, ktory ginie dopiero w wysokiej temp i musisz prasowac bluzki?

Porzeczko piękne wieści ♡ 1/3 za Wami [emoji4]

Roki rozumiem,nie doczytałam [emoji85]ja tak z doskoku i temu. Wiesz co często po porodzie hormony wariuja i tego typu rzeczy wychodzą :/ może by pomogła jakaś masc na sterydzie,z kolei przy KP pewno odpada. Nie pomogę,moze skonsultuj jeszcze z innym dermatologiem,na takiego to cieeezko trafic wiem :/

reklama
Tak, byłam. Dostałam właśnie tylko ta maść z powodu kp właśnie. Wcześniej kilka lat też miałam z tym problem i brałam tabletki. Był spokój kilka lat.
Kochana czy Ty przez przypadek nie masz łupieżu pstry ? Jak te plamy wyglądają sa białe i nieopalają się? Możesz zrobić fotkę sa na twarzy ciele?

@Destino na razie jest dobrze czuje się super prócz mdłości wymiotów czasem aż się boję bo jest tak dobrze.
Dziewczyny z metrorminą mi prof kazał brać do mnin 16 tygodnia a mogę do 20 jeśli chcę później mam odstawić bo miałam podejrzenie hipotrofii w zeszłej ciąży.

@Hatice miałam plany Cię odwiedzić ale z dzieckiem na ręku i w brzuchu jest ciężko a do tego ok 17 wyjechaliśmy. Ja sie czujesz?

@dżoasia kochana proszę napisz kilka słów jak dziewczynki? Jak Ty się czujesz?Ściskam mocno

Do góry