reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 - mi żaden zespół antyfosfolipidowy/trombofilia nigdy w badaniach nie wyszla, natomiast mam PAI homo... Byłam nawet u mega dobrego hematologa z Poznania na konsultacji kiedyś i wg. niego nie mam w ogóle podstaw do heparyny :/ Cholera wie. W piątek widzę się z moja gin, zobaczę jak ona to zinterpretuje...

reklama
@Porzeczka1234 - mi żaden zespół antyfosfolipidowy/trombofilia nigdy w badaniach nie wyszla, natomiast mam PAI homo... Byłam nawet u mega dobrego hematologa z Poznania na konsultacji kiedyś i wg. niego nie mam w ogóle podstaw do heparyny :/ Cholera wie. W piątek widzę się z moja gin, zobaczę jak ona to zinterpretuje...
Ja też mam PAI i mój hematolog plus genetyk zalecają heparyne. I nie tylko w ciąży również przy długich podróżach. Ja byłam u Grzegorza Bajko i polecam.

@Marthi mi się wydaje że dawka za mała tej heparyny :( zrób może teraz badania na APS, przynajmniej zobaczysz jak to wygląda, jesteś na świeżo po poronieniu więc jeśli coś jest nie tak to powinno właśnie teraz wyjść.
Ja np nie mam APS, nie mam mutacji żadnych A miałam dawkę heparyny 0.8 i acard 150mg

@Marthi oprocz ogolnych badan zrob tez przeciwciala przeciwko fosfatydyloserynie. To tez wskazuje na Aps. U mnie tylko one dodatnie i heparyna conajmniej 0,6 na starcie

reklama
@Marthi może warto to powtórzyć to się zmienia może porozmawiaj ze swoja dr. Sama nie wiem....

Dziewczyny ja po usg 1 trymestru dzidzia żyje wszystko ma na miejscu jak na ten tydzień czekam na papę. Trochę oddechu złapałam na chwilę ....
Gratulacje!!!! [emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji255][emoji898]

Do góry