reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@fondie - ja Cię również pamietam. Gratuluje.

@Hatice - a ile ma Twoja szyjka?

@Kwiatuszekk23 - dziękuję... :(
super, ze u Was wszystko dobrze i pomimo zmęczenia, ze jesteś szczęśliwa. Wprowadzka do nowego domu to super perspektywa. :)

@bea25ta - dziękuję kochana za to, co napisałaś... Ja wiem, ze życie z dzieckiem z wada jest cholernie trudne i pewnie nie chciałabym takiego życia „za wszelka cene”... Nie umniejszając nikomu, ale każdy/każda z nas marzy o zdrowym dzieciątku. Taka jest prawda. Wiele wad wychdodzi po porodzie. Czy to była wada genetyczna? Dowiemy się za około miesiąc. Jeśli nie, to chyba pęknie mi serce. Stracić zdrowe dzieciątko to chyba największy ból. Bo wtedy oznaczać to będzie, ze najpewniej mój organizm je zabił, a nie ze była to tzw „selekcja naturalna” z uwagi na wadę genetyczna. Jeśli chodzi o baner... tak znam to hasło, znam... A jak u Ciebie?

@kasiula222 - u mnie tak se... trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. Daj znać na fb jak tam.

reklama
@kasiula222 trzymam kciuki za wizytę.

Leżę w domu i odliczam kazdy dzień i godzinę. Mam nadzieję że skurcze przejdą i nie zamkną mnie w szpitalu w piątek ale w razie co spakuje się jutro.
Chciałabym żeby był juz koniec lipca.

Jak leżę jest ok. Ja tylko idę do toalety zaraz twardy.
Poza tym jeszcze musiałam wczoraj szybko biec do dentysty bo okazało się że miałam stan zapalny (ząb) i mam powtorna kanałowke. Spędziłam na fotelu 1.5 h.

@fondie ja tez cie pamietam. Wpadeczke zaliczylam z Helenka. Pozno wlaczylam leki. I gdyby nie przedwczesny porod byloby cacy.

@Kwiatuszekk23 jak ty ogarniasz 3 dzieciaczkow? Ja ledwo z 2 daje rady. Ale tez kilkarazy dziennie na nie patrze i caluje moje skarby. Wielokrotnie ze lzami w oczach... lzy i radosci, a w zasadzie szczescia i smutku, bo wiem ile kobiet by chcialo, a droga wielce bolesna. Takie macierzynstwo inaczej sie spelnia. Celebruje sie kazda chwile. Zwlaszcza kiedy dzieci mialo nie byc i ma sie swiadomosc, ze obydwoje cudem wyrwali sie smierci z objec. Taaak, mam swiadomosc ogromu szczescia, jakie mnie spotkalo

@Hatice ile waży maleństwo ? Ja urodziłam w 33 tyg z wagą 1500 tylko że córka jest z wada genetyczna i wada serca więc miała gorzej .
@porzeczka byłaś na prenetalnych?
@Marthi jak tam samopoczucie?
@marzycuelka a ty jak tam?
Dziewczyny mało się udzielam ale Was czytam i kibicuje każdej . ..
Ja już mam stracha trochę jutro wizyta bedzie 10 tydzień chyba tylko było do tyłu 3 -4dni .. nie wiem czego mam się spodziewać ...ta niewiedza jest okropna . Objawów typu mdłości nie miałam cukier trzymam w ryzach ciśnienie też , leki biorę więc chyba już nic więcej zrobić nie mogę . Wierzących proszę o modlitwę by było wszystko ok .

Trzymam kciuki za wizytę i dawaj znać po :)

@fondie Doczytałam wszystko. Tak planowana u Maliny szczepienia przed ciążą 3 w ciąży w 6 i 8 tygodniu teraz biorę encorton 15 mg luteinę, acard ,fraxi 0,6 mam jakoś 12-13 tydzień . Też mam duzo wątpliwości strachu ale staram się to jakoś wyciszyć. Ja się niby starałam ale tak nie do końca no planowalismy po wakacjach samo tak wyszło haha. Malina na mnie wrzeszczy , że mam sie nie martwić coż pozostaje nam tylko czekać.
Czyli byłaś przygotowana na ciążę dopiero dał zielone światło i zaszlas tak ? Widzisz a ja byłam dwa lata bez szczepien:(

Dziewczyny,
czy któraś z Was zna się na interpretacji wyników badan anty X?

Dostałam dziś wyniki, badania które robiłam w czwartek przed informacja o poronieniu. Nie wiem jak je interpretować... ale mam wrażenie, ze wynik jest zły [emoji20] chyba powinnam przyjmować większa dawkę albo dwa razy dziennie. Cholera jasna... [emoji24][emoji24][emoji24]

Help!

IMG_3359.JPG

Podobnie jak Kwiatuszek,unikam wątków,bo nie chce pamiętać :(
Jednak jeśli coś,zawsze służę pomoca mozecie wywoływać mnie z krzakow.

Fondie Gratulacje [emoji4]

Marthi ściskam Cię ;* wiem jak to jest,przeszłam dramat w szpitalu...wiec odpoczywaj teraz,a najlepiej zajmij czymś głowę ♡
Dobrze,ze masz duze wsparcie w domu.

Roki i Destino ja nadal KP i przy takich atrakcjach pimafucin globulki + probiotyki i zel moment z głowy. Przy KP globulki można stosowac

Marzycielko jeszcze trochę i przywitacie małe cudo [emoji4] spokojnego porodu

3mam kciuki za wszystkie staraczki ;*

Beta 23 dc 17,4 :) sprawdzę jeszcze w piątek. Czwarta ciąża, po trzech pronieniach, pierwsza na żelaznym zestawie.
Dodatkowo w piątek idę na wycięcie pieprzyka, chirurg i ginekolog stwierdzili, że to bezpieczne i dla mnie i ciazy (nawet przy całym zestawie lekow). Trochę się boję...

Dodatkowo od wczoraj bardzo ciągnie mnie w dole brzucha, trochę jak na okres...nie wiem czy to źle czy dobrze.

Trzymajcie kciuki!
Mi pozostaje wiara, że będzie dobrze. Mogę się tylko modlić i czekać.

reklama
Czyli byłaś przygotowana na ciążę dopiero dał zielone światło i zaszlas tak ? Widzisz a ja byłam dwa lata bez szczepien:(
No można tak powiedź , że moj mrl byl odpowiedni czyli 47%. Ale nie martw się ja mialam mrl po półtorej roku bez szczepień 29% pewno twój był na podobnym poziomie ja tez plamiłam 8-9 tydzień. Musi być dobrze. Daj znać jak po wizycie

@Marthi ja się nie znam na tym anty xa. A ty masz zespół antyfosfolidowy? Bo ja tez myślę, że powinnaś brac 0,8-1 ml heparyny bynajmniej tak to interpretuję. Powtarzałaś zespół po którymś poronieniu?

Ostatnia edycja:
Do góry