reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Porzeczko piękne wieści ♡ 1/3 za Wami [emoji4]

Roki rozumiem,nie doczytałam [emoji85]ja tak z doskoku i temu. Wiesz co często po porodzie hormony wariuja i tego typu rzeczy wychodzą :/ może by pomogła jakaś masc na sterydzie,z kolei przy KP pewno odpada. Nie pomogę,moze skonsultuj jeszcze z innym dermatologiem,na takiego to cieeezko trafic wiem :/

U mnie dostać się do dermatologa to jakiś cud, także no... Muszę jakoś poczekać aż skończymy się karmić i wtedy zacząć działać ;)

Kochana czy Ty przez przypadek nie masz łupieżu pstry ? Jak te plamy wyglądają sa białe i nieopalają się? Możesz zrobić fotkę sa na twarzy ciele?

@Destino na razie jest dobrze czuje się super prócz mdłości wymiotów czasem aż się boję bo jest tak dobrze.
Dziewczyny z metrorminą mi prof kazał brać do mnin 16 tygodnia a mogę do 20 jeśli chcę później mam odstawić bo miałam podejrzenie hipotrofii w zeszłej ciąży.

@Hatice miałam plany Cię odwiedzić ale z dzieckiem na ręku i w brzuchu jest ciężko a do tego ok 17 wyjechaliśmy. Ja sie czujesz?

@dżoasia kochana proszę napisz kilka słów jak dziewczynki? Jak Ty się czujesz?Ściskam mocno

Padło właśnie takie stwierdzenie od dermatologa. To są właśnie takie regularnego kształtu kółka. Na szczęście na twarzy nie mam. Teraz są już bledsze, na zdjęciu nie wychodzą. A czemu pytasz czy to to?

reklama
U mnie dostać się do dermatologa to jakiś cud, także no... Muszę jakoś poczekać aż skończymy się karmić i wtedy zacząć działać ;)

Padło właśnie takie stwierdzenie od dermatologa. To są właśnie takie regularnego kształtu kółka. Na szczęście na twarzy nie mam. Teraz są już bledsze, na zdjęciu nie wychodzą. A czemu pytasz czy to to?
Na łupież pstry dobry jest szampon nizoral. Napienić na ciele, chwilę zostawić i potem spłukać. Z tego co się orientuje w ciąży i przy kp również można stosować.

@Porzeczka1234 ale by była niespodzianka! :) :) a ja mam jeszcze większa, wczoraj skonsultowałam się z Malinowskim i uznał ze najgirsze minęło skurcze wyciszone. Co prawda i szyjki nie ma, i rozwarcie ale wystarczy ze będę polegiwać w domku. Na obchodzie lekarz się zgodził bo ktg wychodzą już dobrze, dostałam kroplówki z magnezem jeszcze i wypuścili mnie do domku. Wracaliśmy spokojnie, ja w sumie lezalam i teraz leżę w domu i oczekuje na mamę. Nie wstaje z lozka przez dwa tygodnie :) a 15 lipca być może położą mnie w Łodzi znowu zobaczymy, cieszę się niesamowicie na te pare dni w domu bo zdążę przygotować ( mama zdąży;)) wyprawkę :) jestem spokojna.... to już 32 i 6, jutro wskoczy 33. Miałam tyle stresu w tym szpitalu bo tydzień temu szyjka ponoć 3 cm, a w szpitalu info ze nie ma szyjki i rozwarcie do tego skurcze. Nawet mnie tam na wózku wieźli.... Malinowski mówi ze pessar trzyma i damy radę. Szczerze mówiąc tam wcszlitalu jak już dziecko ma ponad 2kg to nie stresują się jakoś mocno... Jestem spokojna... bardzo dziękuje za wsparcie :) polecam z całego serca szpital matki Polki, czułam się tak bezpiecznie, personel 90% w porządku.... nic nie lekceważono. Interesowano się mną na każdym kroku.

Pierwszy raz nie ogarniam forum i widzę ze mnie oznaczacie, mam nadzieje ze wszystkim odpisuje.

Na lupiez pstry to tak jak wyzej Kolezanka pisze, stosuje sie przede wszystkim ketokonazol (nizoral, zoxin itp) Szampon (wlosy+piana na ramiona) i krem na zmiany skorne. Wg e lactancii jest niskie ryzyko stosowania przy kp. Ja uzywam. Tylko w ciazy zagrozonej nie uzywalam, w 2 pozostalych owszem. Ale plamki przy tym mamy oboje z mezem zolte i o roznej wielkosci... Lupiez pstry potwierdzony przez 2 dermatologow i 2 internistki. Wydaje mi sie, ze skoro kiedys bralas na to tabletki a teraz dostalas pimaf. to chyba jednak lekarz cos innego podejrzewa niz lupiez pstry. 2x w zyciu mialam biale regularne plamki na ramionach i z wymazu wyszla grzybica - wlasnie taka, ktora ginie dopiero w temp. zelazka + krem na recepte. Ale lekarz na pewno by Ci powiedzial, ze masz prasowac ubrania od wewn strony i pościel - mnie tak wlasnie dermatolog zlecil na podstawie wyniki wymazu mykologicznego.

@roki_1991 kochana kup sobie szampon i piankę do ciała oliprox raczej na necie znajdziesz niz w stacjonarnej aptece. Ja męczyłam sie z tym ok 1,5 roku aż trafiłam na Panią dermatolog która mi poleciła oliprox jest bez recepty używałam chyba z 1,5 miesiąca później przerwa pozniej znów ok 2 tygodnie i od 5 lat mam spokój. Ale pianka i szampon w razie w mam w domu.

@Hatice to przykro z powodu nieodwiedzin ale cieszę się ,ze jesteś w domku tam Ci z bliskimi będzie najlepiej. Leż mało wam zostało!

reklama
Do góry