reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Piekny ..... ♥♥♥♥♥dziękuję kochana za informację. Dziś zapytam jeszcze w aptece czy to jakaś różnica. Bo ja mam fraxi w takich ampułkach jak w szpitalu na 10 zastrzyków mam ich 5 to heparyny nie będę kupować tylko musze kupic igły i strzykawki a te od insuliny jakieś takie mniejsze i cieńsze te igły a moj brzuch w siniakach i zrostach bo niestety szybciej mi sie robią zrosty niz w poprzrdniej ciąży
Dopytaj kochana pewnie,ze tak [emoji8] A takie ampułki mialam od auri na początku ciąży i właśnie tez jechałam na insulinowkach wtedy.

reklama
@olaa90 - piękny synuś na sesji [emoji4] rewelacja.

@Porzeczka1234 - mi tez się robią zrosty. Który już masz tc? Kiedy prenatalne?

@monikao777 - nie ma jednoznacznej odpowiedzi, na każdego te leki działają inaczej, inne jest po nich u niektórych samopoczucie... Niektórzy się fatalnie czuja np po Gluckophage czy Sioforze a ja np po żadnym z tych leków nie miałam skutków ubocznych. Tutaj tez różnie dziewczyny biorą. Ja aktualnie biorę Siofor, wcześniej brałam Gluckophage XR przepisany przez gin, ale endo mi zmienił bo stwierdził, ze Siofor lepszy, inne biorą jeszcze Metformax np.

@Hatice kochana jesteś w najlepszych rękach pewnie dr Grzesiak jestes na 3 pietrze ?nic się nie martw na pewno Malina zadbał o wszystko te kroplówki to na pewno magnez ciepło ci się po nim robi? Ja Ci powiem że mialam ich 6 w ciagu 2 dni i do końca ciąży żadnych skurczy. Juz masz 32 tydzień także jeszcze chwilę.

@babydust moje wyniki poza ciąża są też ok ale niestety w ciąży wszystko poprzestawiane .Jakie leczenie proponuje twój lekarz?

@bertha nieziennie trzymam za Ciebie kciuki i myślę o Tobie wierzę , że sie w koncu uda.

@ovli22 duża masz dawkę encortonu jak się po nim czujesz?

Dziewczyny jak znosicie te upały ?u mnie słabo a nawet bardzo ciagle mam mdłości moge jesc ale mhhh po wszystkim mi
niedobrze.

@Marthi co ci w tym wymazie wyszlo bo u mnie grzybek candida musze jechac dziś po receptę ale czekam męża bo sama nie dojadę. A jak dr pobierała wymaz mówi , że na pewno czysto haha a tu grzyb chodź nic nie widać.

Dziewczyny czy któraś słyszała o podawaniu heparyny przez insulinówki zastrzyk i igla podobno bardzo cieńka i siniaków nie robi? Ktoś coś wie? Próbował

@marzycielka81 Ty bierzesz insulinę jak wygląda ta igła?

Bardzo dobrze się czuje ! I aż mnie to martwi właśnie !!
Nie mam krwawień ani bólu brzucha !

Raz wyszedł mi taki brązowy skrzep i po nim koniec . Czasami mam brązowe plamienia takie stare .

reklama
witam,
ja właśnie jestem po wizycie u Dr. Janosz w Katowicach, Byłam na pierwszej wizycie. Jak u Ciebie wrażenia i generalnie opinia o Pani doktor?
Hej :) Ja jestem do tej pory zadowolona. :) Pani doktor jest dla mnie osobą wspierającą. Lubię do niej chodzić i dzięki niej mam nadzieję, że w końcu wszystko się ułoży. :) Problem jest z wizytami, bo nawet będąc pacjentką ciężko "wbić" się w termin. Jest rzetelna, odpowiada na wszystkie pytania, nawet te banalne. Uściśnie dłoń i przytuli nawet kiedy trzeba. Widać co prawda, że ma wiele pacjentek i że zapomina o niektórych rzeczach, ale to tylko człowiek, niektórzy bardziej zapadają w pamięć a inni mniej, więc nie mam pretensji o to. Zawsze jest z nią kontakt telefoniczny. Zastosowała u mnie leczenie, które się sprawdziło. Jest też otwarta na propozycje. Czasem zrobi coś szybko i nie wyjaśni. Miałam tak ze skierowaniem do genetyka. Wypisała je i pytałam, czy jest to na NFZ. Była pewna, że tak, ale ja zrozumiałam, że jest to skierowania, a ona wystawiła taką infomrację do rodzinnego aby łatwiej mi było zdobyć skierowanie. Więc tutaj się po prostu nie dogadałyśmy :) Ja nie zamierzam zmieniać Pani Janosz na nikogo innego na dzień dzisiejszy :)

A jak Twoje wrażenia?

Do góry