reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

halo halo wiem że ida święta i klimat się zmienia :)
ale czy zadna z was nie ma PCO? a na dodatek AMH mi wyszło 3,90
cos prosze...

reklama
Niestety na pco raczej się nie znam. AMH jesli bylo robione nowymi testami to jest calkiem ładne i nie ma co się niepokoic. Ja przy starych testach mialam 0.9 a na nowych 2.4 . Twoje raczej nie jest za wysokie. A masz może normy lab?
Fsh bardzo ładne U mnie bylo ponad 12. Ti świadczy o tym że masz jeszcze zapas jajeczek ;)
Estradiol wydaje mi się ok. Zrob jeszcze przed owu, wtedy powinien byc pik estradiolowy i to warto sprawdzić.

Masz za wysokie DHEAS, androstedion też w górenej granicy, sa to hormony nadnerczowe i na pewno jest to powiązane z nadmiernym owłosieniem. Wydaje mi się, że tym warto by było się zająć.

Tutaj znajdziesz wykres zachodzących zmian hormonalnych w naszym organizmie :
http://upload.wikimedia.org/wikiped...lCycle_pl.svg/627px-MenstrualCycle_pl.svg.png

Ostatnia edycja:
Iris., Enya dzięki :*
choć tyle mi lepiej ;) ginka i endo mam dopiero w przedostatnim tyg. kwietnia a że to 3 tyg. az to mnie nosi ;) wujek google pisze jak pisze wiec szukam pomocy u was :)
Ewcia- panikaro jedna, ogromnie sie ciesze i jestem myslami z tobą :*

Gogac - gratulacje! wiesz, że przez Twoje AMH szczególnie Ci kibicowałam, bardzo się cieszę, że masz swoje Szczęście już przy sobie

Olusia- również gratuluję i mam nadzieję, że teraz się skupisz na Twoim szczęściu tu i teraz

Ewa, Iris - ciesze się bardzo, ze wszystko u Was dobrze i spokoju zyczę :* :*

Nafoczka - też mi się wydaje, że masz dobre wyniki. FSH powyżej 9 świadczy o niskiej rezerwie jajnikowej, a stosunek LH/FSH powinien być bliski 1. Co do AMH to nie wiem jak Twój lekarz mógł Ci wróżyć niską rezerwę przy takich wynikach:szok: w moim labie AMH powyżej 3 teraz, przy nowych współczynnikach oznacza PCO, ale nie wiem jak w Twoim labie.

Ja mam złe wyniki z 3 d.c.: LH
4,23 U/l ( 2.4 - 12.6 ), FSH 7,46 U/l (3.5 - 12.5) stosunek 0,56 czyli masakra. Świadczy o niewydolności przysadki. I Estradiol tez niski, bo 101,4 pmol/l (46.0 - 607.0), ale nie wiem czy to źle czy dobrze. W Google znalazłam tylko 1 info i nie jest zbyt wiarygodne. Mam wizytę po świętach to mogę Ci napisać co powiedział mój lekarz.
Generalnie dlatego się nie odzywam, niby zaczynamy 3 cykl starań, ale już 2 miesiące kłuje się heparyną na darmo, siniaki i zrosty nie zdążyły się zagoić, kolejny cykl mi się skrócił, znów plamiłam, wyniki do d... więc opadają mi siły,a nie chcę tu smęcić, ale bardzo Wam wszystkim kibicuję!

i ktoś znów pytał gdzie kupować formy metylowane. Ja zamawiam na iherb.com i jestem zadowolona.

Esparanza lekarz mówił raczej o policystycznych jajnikach a nie o niskiej rezerwie jajnikowej, bo na USG mu wyszly podziurawione, powiekszone plus torbielki i dokladnie "czas ich swietności minął" plus insulina i tak mu jakos wyszło PCO. Teraz dopiero zrobiłam reszte badań pod tym kątem. U mnie tez pisze, że powyżej 3 moze oznaczać PCO . Bardzo dziękuje ;) i trzymam nieustannie kciuki. Ja jak widzisz bujam się...

Hejka
Nafoczka ja mam policystyczne jajniki ale nigdy nie leczyłam się ani specjalnych badań na nie nie robiłam zostały tylko poprostu stwierdzone na usg ,że są, mieszkam w Anglii i nie wiem czemu mnie nie leczyli moze stwierdzili ze nie jest jeszcze tak złe od mojego Polskiego lekarza do którego chodziłam prywatnie dostałam progesteron na wywołanie miesiaczki bo oczywiscie regularnie nie miesiaczkowalam poznij zaczęłam pic maca puder ktory jest bardzo dobry na te sprawy pił to tez moj facet po miesiącu zaszłam w ciaze ale straciłam ja powód był inny jeszcze nie wiadomy . Moja przyjaciółka te ma PCO i miała jakies 2 miesiące temu robiony zabieg usowania torbieli podobnie miała juz takie duze ze nie było wyjścia a odkąd pamietam ona miała z tym problemy chyba nawet od gimnazjum nigdy sie na to nie leczyła tylko ciagle dawali jej tabletki na wywołanie miesiaczki teraz sie za to wzięła bo tez stara sie o dziecko ale jeszcze nigdy nie była w ciazy . Ja z PCO zachodzilam w ciaze było ciężej Ale zachodzilam wiec u mnie nie jest tak złe z tym .pozdrawiam

Dziewczyny a probowalyscie na pco mieszankę ojca sroki? Tylko nie pamiętam ktory to był numer. Ja mam koleżankę ktora po 3 msc picia ich zaskoczyla a tez miala pco. Może warto spróbować?

reklama
Właśnie mi się wydawało ze nr 2 a nr 3 to ja sobie kupowalam na brak owulacji... ale moze mi się cos pomyliło...
Edit
Sprawdzilam
Nr 3 o Sroki moze byc dla Ciebie tez ,:) bo to na pobudzenie pracy jajnikow
Nr 2 to byla mieszanka o Klimuszki :)

Ostatnia edycja:
Do góry