reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki z PCO i takie tam mądrzejsze ode mnie :) zapodaje moje wszystkie już hormonalne wyniki. Co wy na to?
FSH - 5,91 N 3,5-12,5
LH- 4,44 N 2,4-12,6
Estradiol 31,48 - N 12,5-166
testosteron - 37,60 N6-82
androstedion- 2,65 N 0,3-3,30
17 OHprogesreton 2,12 N02-1,3
DHEAS 466,50 N98-340

+insulina+torbielki+włoski????????? kuma ktos coś? kum kum ;)

reklama
Ja też mogę potwierdzić że ten płacz po porodzie to normalne, to chyba słynny baby blues:) też to miałam, byłam załamana, płacząca i przerażona tym co dalej, miałam wrażenie że sobie nie poradzę z dzieckiem i aż przykro mówić ale mała wydawała mi się jakaś taka obca, nie moja, ciężko to opisać.. u mnie to trwało około 2 tygodni, na szczęście samo przeszło, teraz oddałabym życie za moją Iskierkę:)

Misiejek napisz jakie ćwiczenia, będe wdzięczna. U nas nie ma wczesnej interwencji.Chyba że w szpitalu a tam to właśnie są mega kolejki,wiem bo i ja i mąż chodziliśmy. Są u nas jeszcze 2 inne miejsca ale małych dzieci nigdy tam nie widxiałam. Martwie się że będe musiała aż do Bielska jeździć no ale co zrobić. Muszę jej to wyprostować!

Ja podczas cc miałam znieczulenie w kręgosłup i od cięcia wyłam chyba ze 3 dni :-)
To są hormony, bylam tak szczęśliwa ze nie moglam sie opanować :-) w sumie do teraz jestem bardziej płaczliwa :-)

My już po. Mały waży 564 gramy i jest obrażony :-) Szyjka bez szału :-(32 mm, ale synek naciska główką, więc liczę, że stąd ten wymiar. Lekarka wyluzowana jak zwykle, tylko ja w stresie, czy dotrzymamy. Opryszczka dziwnie zniknęła, ale dostałam heviran do smarowania na wszelki wypadek.
Iris ja robię morfologię i mocz co drugą wizytę. Usg mam za każdym razem, nawet nie ma opcji, żeby mi nie zrobiła, nie wyszłabym z gabinetu :-D

Jeszcze raz dziekuje za dobre slowo !!

Iris z Zuzia kangurujemy sie od soboty a z malym to jak szlam do niego, a od dzis tez z nim,bo mam juz mojego szkraba przy sobie...
1zIggET8dLQXapoHBAA7
przywiezli mi go przed poludniem, mialam rowniez rozmowe z psychologiem...

Kaira ja mam dolka od cc wlasciwie od soboty jak zostalam w koncu przewieziona na sale zwykla... mam cala wizje przed oczami co sie dzialo na sali cc i po ...ginek mi mowil...bralam dopegyt na cisnienie 2x po 1/2 tabl a w ten dzien dostalam leki dozylne bo wygladalam jak bym spalila sie na sloncu, tak sie denerwowalam.... i dlatego sie opoznilo moje cc..

Olusiu kochana masz dzieci donoszone z piękną wagą jak na bliźniaki:) Wszystko będzie dobrze:-) U mnie też było dramatycznie przed porodem bo rodziłam przedwcześnie ale już to się jakoś zatarło. Moja Basia też była w inkubatorku po porodzie, też miała początkowo problemy z gazometrią i glukozą. A potem wszystko pięknie się ułożyło. To co czujesz to słynny baby blues, miałam go po obu ciążach. Z tym że po Ali w 2 dobie po porodzie a z Basią dopiero ok. 6 dnia jak okazało sie że poziom bilirubiny się waha i nie wyjdziemy tak szybko do domu. Ryczałam cały dzień;-)

Misiejku kochana śliczny ten zięciu:D A to Basia:
DSC_0796.jpg
U nas świetnie, rehabilitację już zakończyłyśmy bo Basia wg lekarzy obecnie rozwojowo wyprzedza wręcz rówieśników - lekarka oceniła ją na 7 miesiąc. Od miesiąca obraca się na brzuch i odwrotnie. Już prawie raczkuje, pełza po całej podłodze, jak ją posadzę to siedzi przez jakiś czas, z podparciem po prostu siedzi, od ponad miesiąca ma już 2 zęby na dole i w ogóle jest bardzo rezolutna;-) Ma apetyt chyba po tatusiu bo wrąbuje już zupki gotowane przeze mnie z wielkim apetytem, lubi też rybę. Pomimo tego jest drobna - waży jakieś 6800 gram (wg innej wagi 6600). No ale nie liczyłoby się jakby było idealnie - logopeda doczepiła się za krótkiego wędzidełka pod językiem a neonatolog znalazła szmery w serduszku - w kwietniu idziemy do kardiologa. Ale podejrzewam że jak zwykle "strachy na lachy". My już jesteśmy po wszystkich szczepieniach, kolejne dopiero jak skończy rok. Nie miała żadnych niepożądanych odczynów ( szczepiłam 6w1 + pneumokoki).
Raptus mnie w większości ciąż kłuły i ciągnęły jajniki - dla mnie to już był sygnał że coś jest na rzeczy:-)

Ewa no widzisz jak pięknie, a tak sie martwiłaś;-)

Załączniki

• DSC_0796.jpg
    DSC_0796.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
reklama
olus mi rr zaczelo skakac jak nigdy nie mialam.z nim problemow od 30tc dostalam dopegyt tez po pol.tabl. W dzien porodu to znerwow bo zatrzymali mnie.po nieprawidlowym.ktg. Moja ur 34tc z wrodzonym.zapal pluc, niewydolnoscia oddechowa, na cepap trosKu walczyla na oiom o siebie. do dzis mam.z tego powodu traume a mineli tyle.miesiecy nie.moge sie.pozbierac jakos do.kupy.
Ewcia gratuluje waga piekna

Enya Alokin Neli Miaiejku olusiu i reszta piekne macie maluszki i ja Wam.daje fotke najstarszego naszego forumowego cudu

Załączniki

• 1427838452034.jpg
    1427838452034.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 64
Do góry