reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jak masz wymaz, to idziesz do gina, dostajesz antybiotyk. Po leczeniu czekasz chwile i powtarzasz posiew. Zeby dobrze to zrobic warto poswiecic cykl. Niektorzy daja leki i leca z koksem. Duzo zalezy od lekarza.
Aha to ciekawe co dr zrobi bo mi się miała zacząć stymulacja za ok 10-12 dni :( jestem załamana

reklama
@monikao777 poczekaj na decyzje lekarza. Nie rozpaczaj. Wiem, ze dzis czas gra dla ciebie ogromna role. Jednak mnie zycie utemperowalo nosa i nauczylo, ze warto poczekac. Jesli leczenie bedzie trwalo miesiac, to szybko zleci. Moje trwalo min rok. To oczywiscie nie ma cie pocieszyc, ze inni mieli gorzej. Pisze to, by pokazac roznice perspektywy czasowej. Nabieraj pozytywnej energii. Dzieciaczkowi sie spodoba i z toba zostanie [emoji4] Czasem wydaje mi sie, ze moj synek zostal, bo go przekonalam [emoji12].

@monikao777 poczekaj na decyzje lekarza. Nie rozpaczaj. Wiem, ze dzis czas gra dla ciebie ogromna role. Jednak mnie zycie utemperowalo nosa i nauczylo, ze warto poczekac. Jesli leczenie bedzie trwalo miesiac, to szybko zleci. Moje trwalo min rok. To oczywiscie nie ma cie pocieszyc, ze inni mieli gorzej. Pisze to, by pokazac roznice perspektywy czasowej. Nabieraj pozytywnej energii. Dzieciaczkowi sie spodoba i z toba zostanie [emoji4] Czasem wydaje mi sie, ze moj synek zostal, bo go przekonalam [emoji12].
Dzieki za słowa otuchy. :) ta bakterie leczylas rok?

@monikao777 a jaki wzrost ci wyszedl? Skapy czy liczny? Dostaniesz antybiotyk na 7 lub 14 dni i powinno byc git. Bez przeleczenia nie zrobia ci punkcji bo by ci rozniesli baktrie wszedzie, a wtedy stan zapalny w calej jamie brzusznej murowany. Ivf uczy cierpliwosci, oj uczy. Ja od jednego transferu do drugiego mialam 9 miesiecy przerwy, bo zawsze cos, ale oplacalo sie poczekac, bo dzis 23tc ;) cierpliwosci!!

Aaa no i jak ty dostaniesz antybiotyk to mezowi tez trzeba by dac albo przynajmniej uzywajcie prezerwatywy, zeby cie nie zarazal znowu jesli by u niego tez to paskudztwo wyszlo.

@monikao777 a jaki wzrost ci wyszedl? Skapy czy liczny? Dostaniesz antybiotyk na 7 lub 14 dni i powinno byc git. Bez przeleczenia nie zrobia ci punkcji bo by ci rozniesli baktrie wszedzie, a wtedy stan zapalny w calej jamie brzusznej murowany. Ivf uczy cierpliwosci, oj uczy. Ja od jednego transferu do drugiego mialam 9 miesiecy przerwy, bo zawsze cos, ale oplacalo sie poczekac, bo dzis 23tc ;) cierpliwosci!!

Aaa no i jak ty dostaniesz antybiotyk to mezowi tez trzeba by dac albo przynajmniej uzywajcie prezerwatywy, zeby cie nie zarazal znowu jesli by u niego tez to paskudztwo wyszlo.
Takie coś mi wysłali. Zobacz w załączniku

Ostatnia edycja:
@monikao777 nie napusali jaki wzrost ale za to wrazliwe na wiele antybiotykow wiec szybko to wytluczesz.
A na przyszlosc nie wrzucaj zdjec wynikow na ktorym sa wszystkie twoje dane, bo internet to internet. Przynajmniej pozamazuj pesel i nazwisko. :*

@monikao777 nie napusali jaki wzrost ale za to wrazliwe na wiele antybiotykow wiec szybko to wytluczesz.
A na przyszlosc nie wrzucaj zdjec wynikow na ktorym sa wszystkie twoje dane, bo internet to internet. Przynajmniej pozamazuj pesel i nazwisko. :*
Aha ok. Dzięki. Jadę jutro do lekarza zobaczymy co powie czy wstrzyma przygotowania czy nie. Dziwne właśnie ze nic więcej nie napisali. Przecież chyba badali wzrost.

hALLO HALLO NIE BYLO MNIE PRZEZ kilka dni a tu tylenowych wiadomosciu jak @Marthi kochana sie czujesz? jak piesek? i babcia? trzymam kciuki za Ciebie pamietaj :)

reklama
Hej hej, witam się i ja :) nie, nie zapomnialam o was :) serdwcznie witam nowe dziewczyny ktore z pewnoscia mnie nie kojarza, a stare bywalczynie tule do ♡
U nas bez zmian. Dzieci rosną zbyt szybko :( Ze starszym musze dużo pracować ze względu na SI a maly rozrabia jak zboj. Teraz przy tej pogodzie trochę pochorowali razem z tatusiem bo mamusie nie choruja ;)

U nas dobrze, chociaż szyja krótsza niż ostatnio. Może to wina tego, że wizyta całkiem wieczorem a dzień aktywniejszy albo macica nie nadąża z rozciąganiem. Trzeba się znowu przestawić na tryb łóżkowy. Dziewuchy były mierzone 2 tg temu więc wczoraj nie. Nie chciało mi się już wczoraj pisać bo późno wróciłam :rolleyes2:
DŻOASIA a ty na kiedy masz termin bo juz się pogubilam :)
@marshia tak,mam już praktycznie wszystko. Dzisiaj mam zamiar spakować torbę, odwlekałam to max w czasie bo się bałam ze jak się spakuje wcześniej to i wcześniej będzie mi potrzebna :unsure: ale teraz to już chyba nie mam wyjścia i spakuje.
Ola będę bacznie śledzić i trzymać kciuki :)
Spasmolina na receptę.
Ja od kilku niezależnych lekarzy w różnych szpitalach słyszałam, że nospa działa źle na szyjke. Zmiekcza ja. Mówię tylko co mi.powi3dziano. Po szwie nie miało takiego znaczenia, ale przed zabroniono i dawno inne leki.
Acha, rozumiem. Ja juz mam szew, wiec moze nie bedzie w razie czego az tak zle. Na razie mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych boli i skurczy :)
Dziewczyny ja przy szwie nospe miałam, bez szwu zresztą też. Przy nospie to raczej lekarka kazała uważać ze względu na późniejsze napięcie mięśniowe u dzieci i zaburzenia czucia glebokiego co obaj moi synowie mają o ile umie się to zauważyć u dziecka.

Do góry