@dżoasia w UK nie pobieraja cytologii w ciazy. Nie ma badan wziernikowych, bo nie chca draznic szyjki. No chyba ze sa wskazania medyczne, jak podejrzenie saczacych sie wod itp.
@Destino u mnie wymazy i mocz czysciutkie, a szyjka w 13tc 2,5 cm :/ Wiec u mnie to czynnik mechaniczny. Ale tez jestem zdania, ze dobrze jest to kontrolowac
@Hatice ja w poprzedniej ciazy mialam takie twardnienia od 20tc i tez czesto jezdzilam na pogotowie, na szczescie mnie zawsze zapewniali, ze lepiej przyjechac o jeden raz za duzo, niz jeden raz za malo.
Pociesze Cie, ze mimo zalozonego szwu i krotkiej szyjki, te twardnienia, ktore miala czasem i 20 razy na dobe, nie wplynely na donoszenie ciazy. Urodzilam w 40t2d. Porod wywolywany
@Paula919191 Suchanek na przeciwciala nie zwrocila uwagi mimo, ze mialam 1:2560 typ drobnoziarnisty. Mowila ze to moze byc przez moje Hashimoto.
W kazdym razie i tak biore Encorton, wiec nie mialo to znaczenia.
Dziewczyny kiedy zaczelyscie odstawiac Encorton?
Moj profesorek mowil o 15-16tc. Teraz mam 14t1d, czyli poczekac jeszcze z tydzien z redukcja? Wtedy skoncze go brac w 21tc skonczonym. Troche sie boje odstawiac, ale profesorek mowil, ze dluzsze branie zrujnuje mi przysadke [emoji51][emoji51][emoji51]
I jeszcze pytanie. Czy mozna brac nospe karmiac piersia?