reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@justaki piękny widok.

Ktoś mi może doradzić co przy spadajacym aptt. Miesiąc temu było 25.2 teraz jest 24.2 biorę heparyne 0.6.

Mam problem, że za dużo tyje mimo tego że cukry mam ok
Mi aptt jak pisała ola spadało też cały czas. Co badanie to było niżej. Brałam neoparin 0.4 i było wszystko okej :)

@Porzeczka1234
Wrócił profesor :) szyjka ok, szew trzyma. Powiedział, że nawet może trochę się wydluzyla ;p waga dzieciaków to 1611 i 1925g
Teraz będę miała codziennie ktg (Tak to miałam co drugi dzien) i co drugi dzień badane przepływy, a tak to badali raz na tydzień no chyba że coś się działo
W każdym razie t4raz będę pod jeszcze większą kontrola [emoji23]
32t3d :)

@burczuś dziękuję [emoji8] A co u Ciebie ?
Poznaje kolejne osoby lekarza pod którym jestem i wiesz co....? Coraz bardziej myślę, że może on by Wam pomógł?

@dżoasia jak się czujesz? Co u Ciebie? No wymarzony 34 coraz bliżej... chciałabym dotrwac do 36go.... to już marzenie ;)

@SheWolf tak bolał mnie brzuch jak na okres, zresztą przez większą część ciąży A po szwie to jeszcze bardziej. Ledwo mogłam usiąść. Krwawilam A potem plamilam 7 dni .. także to całkiem normalne :)

Trzymam kciuki kochana za was mocno! 33+0 dziś u was jeśli dobrze liczę więc już i tak jest super! :)

Odebrałam wyniki ANA. Czekam jeszcze na wynik antykoagulantu toczniowego. Takie wyniki chyba nic nie wnoszą do kwestii płodności?

ANA2
STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych o typie świecenia nuclear dots i ziarnistym z dodatnimi strefami chromosomowymi w mianie 1:1280 oraz przeciwciał przeciwcytoplazmatycznych w mianie 1:2560.

ANA3
wszystko negatywne poza
DFS70 - SILNIE POZYTYWNY
Wydaje mi się że dużo osób ma właśnie te dfs70. Nie mniej jednak na tak wysokie miano powinnaś dostać steryd w ciąży :)

U nas ciężkie noce, mała w ogóle w nocy nie śpi więc chodzę jak zombie... Chyba będzie mieć kolki, bo takie gazy i podkurcza nóżki... Testujemy kropelki i zobaczymy czy coś pomoże

reklama
@nafoczka na 31.08. Pisalam kiedys ale z kilkudniowym opoznieniem wiec pewnie ci umknelo ;)
No to mamuska, nie zarazaj sie! A dla zalogi zdrowka
Poprawiam się :*

Mamy jeszcze jakieś brzuszki? Całkiem ładnie to wygląda :)

@Dżoasia jak tam ? ;*

@Porzeczka1234 czujemy się... hmm w miarę bezpiecznie. W sali też spoko osoby od w sumie 3 tyg te same, więc jakoś leoiej ;)
Raźniej. No i brniemy do przodu. Coraz większy nacisk na ktg i badanie przepływów więc czuwają. Jestem gotowa na każdą chwilę.
Ogólnie dużo spie... większość rzeczy już mamy... może się troszkę pochwale. . Wszystko na odległość... ale mąż ogarnia :D
Wózek jednak kupiliśmy 1 za drugim A nie tak jak pierwotnie mieliśmy kupić i wplacislimy zaliczkę na ten jeden obok drugiego - ładniejszy ale praktyczność wygrała .
Mam pytanie o monitor oddechu. Snuza hero przypinany do pieluszki czy babybsense 5 pod materac ? Co polecacie i dlaczego ?
Laktator narazie mam z canpola zobaczy czy wgl rozkręci się coś najwyżej wtedy zainwestuje w medele... no to trochę teraz pospamuje zdjęciami. Przepraszam za bałagan Zobacz załącznik 970676Zobacz załącznik 970677Zobacz załącznik 970678Zobacz załącznik 970680Zobacz załącznik 970681
Ale fajne rzeczy :-)
A co do laktatora to zdecydowanie polecam Medele

@Oczekujaca123 moje 2 znajome baaaardzo chwalila lansinoh na 2 piersi. Podobno mercedes ;) a i przy dwojce to znaczna oszczednosc czasu, jak sciagasz od razu z 2. W razie czego mozna tez pojedynczo podpinac.

@Oczekujaca123 ja mam akurat z lionelo pojedynczy, całkiem się fajnie sprawdza i w dodatku fajna cena. Ale tobie faktycznie polecam na dwie piersi na raz, ja teraz żałuję że mam pojedynczy bo dużo czasu zajmuje ogarnięcie tego

@Oczekujaca123 w szpitalu dziewczyny tez polecaly na 2 piersi. Najczesciej mialy medele.

@Oczekujaca123, @dżoasia, @roki_1991 najlepiej nie musiec uzywac laktatora i karmic piersia. To naprawde bardzo wygodne i z moim doswiadczeniem najmniej czasochlonne
Pewnie tak, ale nie wiem jak miałabym karmić dwójkę [emoji14] nie chce też, żeby cały nasz wspólny czas polegał na karmieniu. A ja czasem będę musiała wyjść więc muszą umieć pić z butelki. :(
Zobaczę te co polecacie

reklama
@Oczekujaca123 wiesz okres takiego intensywnego karmienia to 2-3 mce. Ze sciaganiem to nic nie robisz tylko karmisz. Mozesz miec malo mleka i wtedy dzieci i tak beda karmione butelka.
Nie wiem, co dla ciebie jest wazne, dlatego sama musisz zdecydowac. Dla moich dzieci wskazania medyczne do karmienia piersia byly dosc wyrazne, no i mi zalezalo na tym, by piersia karmic.

Niestety cena medeli jest powalajaca, ale mozna kupic uzywany i nowe czesci wymienne

Do góry