reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

wlasnie wrocilam od immunologa i serio mam w glowie metlik :(
powiedziala ze wynik NK na poziomie 16% jest tylko lekko zawyzony ale aktywnosc tych komorek jest prawidlowa wiec u mnie nie ma podstaw do wlaczenia leczenia :O
tak samo wyniki na zespol antyfosfolipidowy tez uwaza ze wyszly prawidlowe mimo ze antykoagulant tocznia czas krzepniecia jest nieprawidlowy :( :(
powiedziala ze wyniki NK byly za szybko zrobione bo w 1 cyklu po poronieniu i mam powtorzyc wynik za 2 miesiace :( :( takze nie dostalaam ani heparyny ani encortonu .. ona uznala mnie za zdrowa :O :O

reklama
wlasnie wrocilam od immunologa i serio mam w glowie metlik :(
powiedziala ze wynik NK na poziomie 16% jest tylko lekko zawyzony ale aktywnosc tych komorek jest prawidlowa wiec u mnie nie ma podstaw do wlaczenia leczenia :O
tak samo wyniki na zespol antyfosfolipidowy tez uwaza ze wyszly prawidlowe mimo ze antykoagulant tocznia czas krzepniecia jest nieprawidlowy :( :(
powiedziala ze wyniki NK byly za szybko zrobione bo w 1 cyklu po poronieniu i mam powtorzyc wynik za 2 miesiace :( :( takze nie dostalaam ani heparyny ani encortonu .. ona uznala mnie za zdrowa :O :O

A jaki masz wynik antykoag tocznia? Moze do tego potrzeba hematologa a nie immuno?

wytlumaczyla to tak ze LA1 jest podwyzszony , LA2 jest tez podwyzszony ale stosunek LA1/LA2 jest ok wiec nie trzeba sie tym przejmowac ...

wytlumaczyla to tak ze LA1 jest podwyzszony , LA2 jest tez podwyzszony ale stosunek LA1/LA2 jest ok wiec nie trzeba sie tym przejmowac ...
U mnie hematolog też patrzyl na iloraz (ale nie wiem dokładnie czego). A laboratorium opisalo wynik jako ujemny czy w ogole nie bylo podsumowania?

@babydust z tego co pamietam to jesteś z trojmiasta,wiec może wizyta u dr Mital hematolog? Jest jednym z lepszych, ja do niego chodzę

Dziewczyny dziękuje za rady z ta szyjka. Wczoraj leżałam cały dzień i czuje się o wiele lepiej...

Dziewczyny czy miała któraś z was e. Coli? Co wiecie na ten temat? Miałam podejść do in vitro a tu w wynikach ta bakteria :(

reklama
Nie wiesz czy to się leczy odrazu czy w jakieś dni cyklu? Stymulacji i punkcji dr nie może zrobić? A potem leczyc do transferu? Pytam bo nic nie wiem na ten temat a do dr pojadę dopiero w poniedziałek :(
Jak masz wymaz, to idziesz do gina, dostajesz antybiotyk. Po leczeniu czekasz chwile i powtarzasz posiew. Zeby dobrze to zrobic warto poswiecic cykl. Niektorzy daja leki i leca z koksem. Duzo zalezy od lekarza.

Do góry