reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

wlasnie wrocilam od immunologa i serio mam w glowie metlik :(
powiedziala ze wynik NK na poziomie 16% jest tylko lekko zawyzony ale aktywnosc tych komorek jest prawidlowa wiec u mnie nie ma podstaw do wlaczenia leczenia :O
tak samo wyniki na zespol antyfosfolipidowy tez uwaza ze wyszly prawidlowe mimo ze antykoagulant tocznia czas krzepniecia jest nieprawidlowy :( :(
powiedziala ze wyniki NK byly za szybko zrobione bo w 1 cyklu po poronieniu i mam powtorzyc wynik za 2 miesiace :( :( takze nie dostalaam ani heparyny ani encortonu .. ona uznala mnie za zdrowa :O :O

reklama
wlasnie wrocilam od immunologa i serio mam w glowie metlik :(
powiedziala ze wynik NK na poziomie 16% jest tylko lekko zawyzony ale aktywnosc tych komorek jest prawidlowa wiec u mnie nie ma podstaw do wlaczenia leczenia :O
tak samo wyniki na zespol antyfosfolipidowy tez uwaza ze wyszly prawidlowe mimo ze antykoagulant tocznia czas krzepniecia jest nieprawidlowy :( :(
powiedziala ze wyniki NK byly za szybko zrobione bo w 1 cyklu po poronieniu i mam powtorzyc wynik za 2 miesiace :( :( takze nie dostalaam ani heparyny ani encortonu .. ona uznala mnie za zdrowa :O :O

A jaki masz wynik antykoag tocznia? Moze do tego potrzeba hematologa a nie immuno?

wytlumaczyla to tak ze LA1 jest podwyzszony , LA2 jest tez podwyzszony ale stosunek LA1/LA2 jest ok wiec nie trzeba sie tym przejmowac ...

wytlumaczyla to tak ze LA1 jest podwyzszony , LA2 jest tez podwyzszony ale stosunek LA1/LA2 jest ok wiec nie trzeba sie tym przejmowac ...
U mnie hematolog też patrzyl na iloraz (ale nie wiem dokładnie czego). A laboratorium opisalo wynik jako ujemny czy w ogole nie bylo podsumowania?

@babydust z tego co pamietam to jesteś z trojmiasta,wiec może wizyta u dr Mital hematolog? Jest jednym z lepszych, ja do niego chodzę

Dziewczyny dziękuje za rady z ta szyjka. Wczoraj leżałam cały dzień i czuje się o wiele lepiej...

Dziewczyny czy miała któraś z was e. Coli? Co wiecie na ten temat? Miałam podejść do in vitro a tu w wynikach ta bakteria :(

reklama
Nie wiesz czy to się leczy odrazu czy w jakieś dni cyklu? Stymulacji i punkcji dr nie może zrobić? A potem leczyc do transferu? Pytam bo nic nie wiem na ten temat a do dr pojadę dopiero w poniedziałek :(
Jak masz wymaz, to idziesz do gina, dostajesz antybiotyk. Po leczeniu czekasz chwile i powtarzasz posiew. Zeby dobrze to zrobic warto poswiecic cykl. Niektorzy daja leki i leca z koksem. Duzo zalezy od lekarza.

Do góry