Charlotte21
Fanka BB :)
@Nadzieja2018 Mi od razu pani dr mówiła, że jak będę w ciąży to mam brać Encorton. Widziałam, że sporo dziewczyn też go bierze. Może jest takim dodatkiem do wlewów?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@marshia
Nieźle to wszystko rozplanowałaś! Jak czytam co robiłaś to serio pogubiłabym się
Dziewczyny,
ja się waham co robić dalej... Ogólnie rozpiszę to bo tak mi łatwiej
1) Zapisałam się dzisiaj do Pani dr na przyszłą środę, zeby podejść do akupunktury. Myślę, że nie zaszkodzi.
2) Chciałabym się dostać jak najszybciej do dr Paśnika w Warszawie ale brak terminów
3) To była moja czwarta ciąża. Na koncie 3 poronienia i ciąża pozamaciczna. Myślicie, że warto zrobić histeroskopię?
4) No i największy orzech do zgryzienia....Myślicie, że w moim przypadku Encorton 5mg + Accofil mogłyby pomóc? Nie chce narazie decydować się na szczepienia. Poszłybyscie w Accofil domaciczny czy zastrzyki? Zastrzyki miałabym brać tylko 2 tygodnie, ale sama myśl, że mam to w siebie wstrzykiwac paraliżuje mnie
11 wlewow To zalecenie gina lokalnego. Paśnik kazał tylko na poczatku cyklu, w owu, 2 tyg po becie i za kolejny miesiąc. To była moja 6 ciąża, 40 lat, zaryzykowałam większe dawki niż proponował mi Paśnik. Ten gin zna się na immuno, zgodził się ze mogę brać 15 mg a nie 10 encortonu i zalecil taki schemat wlewów. Ja już teraz byłam w stanie zaryzykować wszystkie pomysły.
Poszłam na akupunkturę, nie „posłuchałam” Pasnika w kwestii dawek, do końca ciąży brałam Gluckophage. Znalazłam w 20 tc innego ginekologa, który uznaje branie glucko w ciązy, o czym nie wiedział mój podstawowy gin prowadzący . Generalnie miałam swojego gina położnika, drugiego gina na NFZ od glucko, Pasnika i trzeciego gina tego od immunologii na meilach do 13 tc.
@Nadzieja2018 Mi od razu pani dr mówiła, że jak będę w ciąży to mam brać Encorton. Widziałam, że sporo dziewczyn też go bierze. Może jest takim dodatkiem do wlewów?
Też mam wysokie nk. Wiele prób i nic. Też od kolejnego cyklu stymulacja do ivf a jak u ciebie allo i kiry? Daj znać co u ciebie dalej...Dziewczyny, czy którejs z Was udało się zajść w ciążę przy podwyższonych NK (mój wynik 26%) od stycznia za mną 4 wlewy intralipidu i miesiąc brania encortonu że wskazań dr P. Szykujemy się do ivf ale boję się, że odrzuce zarodek nawet jeśli powstanie help