reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia
Nieźle to wszystko rozplanowałaś! :) Jak czytam co robiłaś to serio pogubiłabym się;)

Dziewczyny,
ja się waham co robić dalej... Ogólnie rozpiszę to bo tak mi łatwiej :p
1) Zapisałam się dzisiaj do Pani dr na przyszłą środę, zeby podejść do akupunktury. Myślę, że nie zaszkodzi.
2) Chciałabym się dostać jak najszybciej do dr Paśnika w Warszawie ale brak terminów :(
3) To była moja czwarta ciąża. Na koncie 3 poronienia i ciąża pozamaciczna. Myślicie, że warto zrobić histeroskopię?
4) No i największy orzech do zgryzienia....Myślicie, że w moim przypadku Encorton 5mg + Accofil mogłyby pomóc? Nie chce narazie decydować się na szczepienia. Poszłybyscie w Accofil domaciczny czy zastrzyki? Zastrzyki miałabym brać tylko 2 tygodnie, ale sama myśl, że mam to w siebie wstrzykiwac paraliżuje mnie :(

Ja w 2 cyklach miałam accofil domacicznie i w tych 2 nie było owulacji, gdzue ja ZAWSZE mialam. Wersja domaciczna sprawdza się w cyklach stymulowanych do IVF, w naturalnych często blokuje owu.
@Charlotte21 to nie jest dodatek do wlewow. To steryd, ktiry sam w sibie wycisza układ immunologiczny. Czesciej jest przepisywany przy poronieniach nawykowych niż intralipid i raczej on jest nawet ważniejszy nuz intra. Dawka 5 mg to raczej placebo. Dawka lecznicza zaczyna die od 10.

11 wlewow :) To zalecenie gina lokalnego. Paśnik kazał tylko na poczatku cyklu, w owu, 2 tyg po becie i za kolejny miesiąc. To była moja 6 ciąża, 40 lat, zaryzykowałam większe dawki niż proponował mi Paśnik. Ten gin zna się na immuno, zgodził się ze mogę brać 15 mg a nie 10 encortonu i zalecil taki schemat wlewów. Ja już teraz byłam w stanie zaryzykować wszystkie pomysły.
Poszłam na akupunkturę, nie „posłuchałam” Pasnika w kwestii dawek, do końca ciąży brałam Gluckophage. Znalazłam w 20 tc innego ginekologa, który uznaje branie glucko w ciązy, o czym nie wiedział mój podstawowy gin prowadzący ;). Generalnie miałam swojego gina położnika, drugiego gina na NFZ od glucko, Pasnika i trzeciego gina tego od immunologii na meilach do 13 tc.

Marshia a Twój gin od immuno to z jakiego miasta? Szacun dla Ciebie, że tyle przerobilas tych wlewow jestem pod wrażeniem! Super, że się udało, a gin ogarniajacy immuno to że świeca szukać..

Odnośnie 5mg Encortonu - wiem właśnie, że to kocia dawka. Zobaczę czy dr Paśnik będzie wogóle chętny mi go dać... Czy dr ogólnie rozpisuje jak go brać i kiedy odstawić?

reklama
Dziewczyny, czy którejs z Was udało się zajść w ciążę przy podwyższonych NK (mój wynik 26%) od stycznia za mną 4 wlewy intralipidu i miesiąc brania encortonu że wskazań dr P. Szykujemy się do ivf ale boję się, że odrzuce zarodek nawet jeśli powstanie :( help
Też mam wysokie nk. Wiele prób i nic. Też od kolejnego cyklu stymulacja do ivf :( a jak u ciebie allo i kiry? Daj znać co u ciebie dalej...

Do góry