reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia
Nieźle to wszystko rozplanowałaś! :) Jak czytam co robiłaś to serio pogubiłabym się;)

Dziewczyny,
ja się waham co robić dalej... Ogólnie rozpiszę to bo tak mi łatwiej :p
1) Zapisałam się dzisiaj do Pani dr na przyszłą środę, zeby podejść do akupunktury. Myślę, że nie zaszkodzi.
2) Chciałabym się dostać jak najszybciej do dr Paśnika w Warszawie ale brak terminów :(
3) To była moja czwarta ciąża. Na koncie 3 poronienia i ciąża pozamaciczna. Myślicie, że warto zrobić histeroskopię?
4) No i największy orzech do zgryzienia....Myślicie, że w moim przypadku Encorton 5mg + Accofil mogłyby pomóc? Nie chce narazie decydować się na szczepienia. Poszłybyscie w Accofil domaciczny czy zastrzyki? Zastrzyki miałabym brać tylko 2 tygodnie, ale sama myśl, że mam to w siebie wstrzykiwac paraliżuje mnie :(

Ja w 2 cyklach miałam accofil domacicznie i w tych 2 nie było owulacji, gdzue ja ZAWSZE mialam. Wersja domaciczna sprawdza się w cyklach stymulowanych do IVF, w naturalnych często blokuje owu.
@Charlotte21 to nie jest dodatek do wlewow. To steryd, ktiry sam w sibie wycisza układ immunologiczny. Czesciej jest przepisywany przy poronieniach nawykowych niż intralipid i raczej on jest nawet ważniejszy nuz intra. Dawka 5 mg to raczej placebo. Dawka lecznicza zaczyna die od 10.

11 wlewow :) To zalecenie gina lokalnego. Paśnik kazał tylko na poczatku cyklu, w owu, 2 tyg po becie i za kolejny miesiąc. To była moja 6 ciąża, 40 lat, zaryzykowałam większe dawki niż proponował mi Paśnik. Ten gin zna się na immuno, zgodził się ze mogę brać 15 mg a nie 10 encortonu i zalecil taki schemat wlewów. Ja już teraz byłam w stanie zaryzykować wszystkie pomysły.
Poszłam na akupunkturę, nie „posłuchałam” Pasnika w kwestii dawek, do końca ciąży brałam Gluckophage. Znalazłam w 20 tc innego ginekologa, który uznaje branie glucko w ciązy, o czym nie wiedział mój podstawowy gin prowadzący ;). Generalnie miałam swojego gina położnika, drugiego gina na NFZ od glucko, Pasnika i trzeciego gina tego od immunologii na meilach do 13 tc.

Marshia a Twój gin od immuno to z jakiego miasta? Szacun dla Ciebie, że tyle przerobilas tych wlewow jestem pod wrażeniem! Super, że się udało, a gin ogarniajacy immuno to że świeca szukać..

Odnośnie 5mg Encortonu - wiem właśnie, że to kocia dawka. Zobaczę czy dr Paśnik będzie wogóle chętny mi go dać... Czy dr ogólnie rozpisuje jak go brać i kiedy odstawić?

reklama
Dziewczyny, czy którejs z Was udało się zajść w ciążę przy podwyższonych NK (mój wynik 26%) od stycznia za mną 4 wlewy intralipidu i miesiąc brania encortonu że wskazań dr P. Szykujemy się do ivf ale boję się, że odrzuce zarodek nawet jeśli powstanie :( help
Też mam wysokie nk. Wiele prób i nic. Też od kolejnego cyklu stymulacja do ivf :( a jak u ciebie allo i kiry? Daj znać co u ciebie dalej...

Do góry