reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Skutków ubocznych nie ma żadnych. Nic nie czujesz w trakcie, nic się nie dzieje po. Zalecenie jest na ok 3 h średnio, ja najkrócej miakam 2,5 h jak szybko leciało. Najdłużej 4, bo nie mogłam wyregulować sobie prędkości prawidłowo. Ja miakam podpisane przed pielęgniarkę w domu i sama potem regulowałam i się wypinałam.
No czytałam że wiele dziewczyn robiła to w warunkach domowych. Mnie dr powiedziała że zrobimy w warunkach szpitalnych. Bo chce mieć na mnie oko. Cieszę się z tego że troszczy się o pacjentki i nie czuje że wymusza tego dla pieniędzy wlewu w klinice ;)
Mam nadzieję że ten razy wystarczy i że kolejny już w ciazy. ;)

reklama
@Nadzieja2018 ja wiedziałam, że jest ciąża biochemiczna bo badałam betę kilka razy. W lutym miałam 12 w 10 dpo i zrobiłam kolejne badanie następnego dnia (bo to był piątek i nie chciakam czekać do pon) i nadal był 12.
Co do wlewow @Malgo Sia wrzucsm tu zdjęcie, bo na priw się nie da, a może ktoś jeszcze skorzysta. Odpisze tez na priw :)
Na zdjęciu częstotliwość moich wlewow z intralipidu (niebieskie kropki z literką „i”). Pierwszy 1 dzueń po owulacji, koleiny w dniu potwierdzonej bety (czyli już drugie badanie i potwierdzenie dobrego przyrostu) potem jak widać. U mnie sporo tego było. Intra był 20% w 500 ml soli.
Zobacz załącznik 962640
Naprawdę sporo tych wlewów! Ja od mojej dr usłyszałam, że robi się je co 3 tygodnie. I pierwszy na pewno przed owulacją. Więc już sama nie wiem co o tym sądzić. Może uzależnione jest od wysokości NK? Jest znaną lekarką, która leczy niepłodność pod kątem immunologii więc jej naprawdę ufam :D mam nadzieję, że u mnie wystarczy taka częstotliwość.

Dziewczyny a wy te nk robililyscie w okreslonym dniu cyklu ? mi immunolog kazala 27dc zrobic , od czego to zalezy ? powtarza sie je pozniej ? i tylko intralipid daje sie na te nk czy sa inne jeszcze metody leczenia ?

@justkaki aaaaa to super ! To teraz czekamy na nasze dziewczyny :) :) ja od wczoraj w stresie, bo miałam regularne kłucia w szyjce.... chciałam jechać na pogotowie ale napisałam w nocy do mojej ginekolog, kazała przyjść rano, zbadała mnie i wszystko jest ok. Szyjka długa, zamknięta, pessar ją trzyma mocno. Ale tez ten pessar naciska mi na nerw. Niestety tak czasami się zdarza a teraz nie możliwości go już zdjąć i inaczej założyć ( chociaż tez powiedziała doktor ze pewnie dużo by to nie zmieniło). Także niestety będę cierpieć na te bóle do końca ciąży.... nie mogę siedzieć ani nawet na półleżąco bo wtedy bardzo boli. Także żeby się czuć dobrze mam leżeć.... i kto by pomyślał ze tak to będzie z tum pessarem :/ ale dzidzia zdrowa a to najważniejsze !!!

@babydust z tymi nk to np u mnie było różnie. Immunolog z Gdańska kazała w odpowiednim dniu cyklu a profesor Malinowski na to nie zwraca uwagi i robi badania w obojętnie którym dniu. Ale częściej spotykam się z konkretnym dniem cyklu kiedy robić nk
Ja miałam podwyższone nk ale nie brałam intarlipidu. Miałam zlecone szczepienia, encorton i grastofil ale tez miałam masę innych przypadłości. Nk u mnie lekarz nie powtarzał ale wiem ze powtarzają. Także dużo zależy od lekarza i chyba od konkretnego przypadku. U mnie nie było np problemu z zagnieżdżaniem zarodka

@justkaki

@babydust z tymi nk to np u mnie było różnie. Immunolog z Gdańska kazała w odpowiednim dniu cyklu a profesor Malinowski na to nie zwraca uwagi i robi badania w obojętnie którym dniu. Ale częściej spotykam się z konkretnym dniem cyklu kiedy robić nk
Ja miałam podwyższone nk ale nie brałam intarlipidu. Miałam zlecone szczepienia, encorton i grastofil ale tez miałam masę innych przypadłości. Nk u mnie lekarz nie powtarzał ale wiem ze powtarzają. Także dużo zależy od lekarza i chyba od konkretnego przypadku. U mnie nie było np problemu z zagnieżdżaniem zarodka
Hatice a ty bylas u dr Suchanek czy u kogos innego ?

No i wspolczuje przypadlosci z szyjka :( ale czego sie nie zrobi dla dziecka :( trzymam kciuki zeby jednak malo ci ta szyjka dokuczala . duzo ci zostalo ?
w 1 ciazy lezalam bite 7 tyg wstawajac tylko do lazienki ... udalo sie :)

Dziewczyny a wy te nk robililyscie w okreslonym dniu cyklu ? mi immunolog kazala 27dc zrobic , od czego to zalezy ? powtarza sie je pozniej ? i tylko intralipid daje sie na te nk czy sa inne jeszcze metody leczenia ?
Ja mam mieć robiony wlew zaraz przed owulacją :) idę na USG i po nim jest decyzja. Ecorton mam brać przy pozytywnym teście ciążowym. A podaje się go wcześniej jak się ma cykl stymulowany. I potem kolejny wlew w razie ciąży co 3 tygodnie. Mam komórki na poziomie prawie 20 %. Mam też mutację PAI-1 oraz niedoczynność tarczycy.

reklama
@justkaki aaaaa to super ! To teraz czekamy na nasze dziewczyny :):) ja od wczoraj w stresie, bo miałam regularne kłucia w szyjce.... chciałam jechać na pogotowie ale napisałam w nocy do mojej ginekolog, kazała przyjść rano, zbadała mnie i wszystko jest ok. Szyjka długa, zamknięta, pessar ją trzyma mocno. Ale tez ten pessar naciska mi na nerw. Niestety tak czasami się zdarza a teraz nie możliwości go już zdjąć i inaczej założyć ( chociaż tez powiedziała doktor ze pewnie dużo by to nie zmieniło). Także niestety będę cierpieć na te bóle do końca ciąży.... nie mogę siedzieć ani nawet na półleżąco bo wtedy bardzo boli. Także żeby się czuć dobrze mam leżeć.... i kto by pomyślał ze tak to będzie z tum pessarem :/ ale dzidzia zdrowa a to najważniejsze !!!

@Hatice
Takie kłucia miałam wiele razy i bez pessara jestem. Zawsze się wtedy klade i po jakimś czasie przechodzi. Jakby nie to że mam córkę w domu to jeździłabym za każdym razem na izbę, ale wiem że mnie wtedy zostawia na oddziale nawet jak fałszywy alarm więc wolę przeczekać.

Do góry