@justkaki aaaaa to super ! To teraz czekamy na nasze dziewczyny
ja od wczoraj w stresie, bo miałam regularne kłucia w szyjce.... chciałam jechać na pogotowie ale napisałam w nocy do mojej ginekolog, kazała przyjść rano, zbadała mnie i wszystko jest ok. Szyjka długa, zamknięta, pessar ją trzyma mocno. Ale tez ten pessar naciska mi na nerw. Niestety tak czasami się zdarza a teraz nie możliwości go już zdjąć i inaczej założyć ( chociaż tez powiedziała doktor ze pewnie dużo by to nie zmieniło). Także niestety będę cierpieć na te bóle do końca ciąży.... nie mogę siedzieć ani nawet na półleżąco bo wtedy bardzo boli. Także żeby się czuć dobrze mam leżeć.... i kto by pomyślał ze tak to będzie z tum pessarem :/ ale dzidzia zdrowa a to najważniejsze !!!
@babydust z tymi nk to np u mnie było różnie. Immunolog z Gdańska kazała w odpowiednim dniu cyklu a profesor Malinowski na to nie zwraca uwagi i robi badania w obojętnie którym dniu. Ale częściej spotykam się z konkretnym dniem cyklu kiedy robić nk
Ja miałam podwyższone nk ale nie brałam intarlipidu. Miałam zlecone szczepienia, encorton i grastofil ale tez miałam masę innych przypadłości. Nk u mnie lekarz nie powtarzał ale wiem ze powtarzają. Także dużo zależy od lekarza i chyba od konkretnego przypadku. U mnie nie było np problemu z zagnieżdżaniem zarodka