reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Nadzieja2018 dużo dziewczyn od Maliny leci na accofilu np ja. Tylko Malinowski zapisuje grastofil a z tego co wiem to to samo co accofil. Ja brałam podskórnie od pozytywnej bety przez pewnie jakieś właśnie dwa trzy tygodnie, już nie pamietam. Do tego encorton 15 mg
@Charlotte21 encorton wyciszy układ immunologiczny i organizm nie będzie walczył z zarodkiem.

Ostatnia edycja:
@Hatice
Miałaś jakieś efekty uboczne po tych zastrzykach? Starałas się na cyklu naturalnym? Duże miałaś rozjazdy z morfologii?
Badalas KIRy, jakie masz? :)

Dziewczyny,
a miałyście jakieś efekty uboczne po Encortonie?

Ostatnia edycja:
@Hatice
Miałaś jakieś efekty uboczne po tych zastrzykach? Starałas się na cyklu naturalnym? Duże miałaś rozjazdy z morfologii?

Dziewczyny,

Nadzieja, ja brałam tylko encorton 5mg i jedyne co, to trochę po nim puchłam. Ale wolałam nie czytać ulotki ze skutkami ubocznymi żeby się bardziej nie denerwować ;)

@Hatice

Dziewczyny,
Nadzieja jesli mam Ci coś doradzic to brałabym accofil i encorton bynajmniej 10 mg ja osobiście brałam 15 mg. Mi po nim nic nie było smiałyśmy sie tu z dziewczynami w swoim czasie , że to cukierki .

@Charlotte21 ty chyba pisałaś o 5 mg to mało troche popieram @Destino minimum 10 mg. Prof Malinowski mowi ze daeka 40 mg to duza także te nasze 10,15 to i tak niewiele

Dziewczyny tylko napisze ze nas organizm zapamiętuje poronienia i jesli sa biochemie warto leki wprowadzić od owu. Takie obserwacje z forum zauważyłam. Jednocześnie myślę ,że warto miec dobrego lekarza ale troche mu narzucać swoje zdanie i dokształcać sie na swoj rachunek niestety takie czasy

@Oczekujaca123 mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
a pomogłybyście mi w rozpisaniu dawkowania Encortonu 10 mg na przykład od owulacji? Jak zacząć i jak schodzić? Chcę upolować wizytę do Pasikonika i właśnie chciałabym mu narzucić ten Encorton... Myślicie, ze pójdzie ma to? I pytanie czy on rozpisuje dawkowanie?

Muszę wdrożyć coś więcej, bo już nie wierzę, że się uda na samej heparyne, acardzie, glucophage i zestawie witamin :

@Porzeczka1234 tutaj właśnie tkwi problem, żeby znaleźć jakiegos ogarniętego lokalnego ginekologa, który uznaje immunologię. Wielu uważa leczenie Accofilem, szczepienia, Intralipid za eksperyment :/ dzisiaj idę w Warszawie do pewnej Pani dr, która ponoć ostatnio zglebiala wiedzę immunologiczną także zobaczymy...

Nadzieja jesli mam Ci coś doradzic to brałabym accofil i encorton bynajmniej 10 mg ja osobiście brałam 15 mg. Mi po nim nic nie było smiałyśmy sie tu z dziewczynami w swoim czasie , że to cukierki .

@Charlotte21 ty chyba pisałaś o 5 mg to mało troche popieram @Destino minimum 10 mg. Prof Malinowski mowi ze daeka 40 mg to duza także te nasze 10,15 to i tak niewiele

Dziewczyny tylko napisze ze nas organizm zapamiętuje poronienia i jesli sa biochemie warto leki wprowadzić od owu. Takie obserwacje z forum zauważyłam. Jednocześnie myślę ,że warto miec dobrego lekarza ale troche mu narzucać swoje zdanie i dokształcać sie na swoj rachunek niestety takie czasy

@Oczekujaca123 mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Od czwartku skurczy brak. Nastąpił cud. Ja czuje się dobrze najchętniej poszlabym do domu, ale to pewnie chwilowe więc grzecznie leżę. Profesor idzie na urlop i to mnie przeraża, ale już poznałam lekarza, który to zastępuje i ma dobre opinie... więc może nie będzie najgorzej.
29t2d.
Jakoś to leci.
Jedyne co mni3 martwi to , że 1 bliźniak przytyl tylko 80g... A drugie normalnie ponad 200.... :( profesor kazał się nie martwić.. Ale to już drugi tydzień z rzędu taki wynik.
Ten mniejszy bliźniak (podejrzewam, że TO Amelka, bo profesor nie podaje plci) jest tak mega nisko.. jakby na pecherzu, A ruchy czuje na spojeniu lonowym i w szyjce... niby tak może być ale ja sobie myślę, że może ona tam nie rośnie bo ma ciasno... no ale kurd3.. kto jej każe tam siedzieć.. eh. Wiem wkrecan już sobie.. mam nadzieję, że z waga podgoni . Póki co nie jest tragiczna podobno, ale wiadomo strach jest...

reklama
No no @Oczekujaca123 super wieści! Wiesz ile dokładnie ważą twoje bąble?

Ja cały czas leżę... Zaczęłam się zastanawiać czy 2 tyg bez kontroli szyjki gdy tak dramatycznie się skrraca i jest miękka to dobry pomysł. Chyba zgwałcę męża żeby wcześniej wrócił z pracy i zawiózł mnie na IP. Czy za bardzo panikuje? [emoji45]

Do góry