reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, czy którejs z Was udało się zajść w ciążę przy podwyższonych NK (mój wynik 26%) od stycznia za mną 4 wlewy intralipidu i miesiąc brania encortonu że wskazań dr P. Szykujemy się do ivf ale boję się, że odrzuce zarodek nawet jeśli powstanie :( help

reklama
Dziewczyny, jak długo się staralyscie o dziecko po wlewach z intralipidu? :) nie wiem czy powinnam się nastawiac...

Ja zaczęłam brać intra w lutym (od razu miałam biochemiczną), w marcu i kwietniu zablokowałam owu accofilem domacicznym, w maju cykl nieudany, w czerwcu szczęśliwy :) Także u mnie na 3 potwierdzone owu miałam 2 ciąże, z czego 1 córcię :)

Ja zaczęłam brać intra w lutym (od razu miałam biochemiczną), w marcu i kwietniu zablokowałam owu accofilem domacicznym, w maju cykl nieudany, w czerwcu szczęśliwy :) Także u mnie na 3 potwierdzone owu miałam 2 ciąże, z czego 1 córcię :)
Czyli jest nadzieja ! A jakie miałaś wysokie nk i ile razy wlew? ;) gratuluję córeczki!!!

Dziewczyny, czy którejs z Was udało się zajść w ciążę przy podwyższonych NK (mój wynik 26%) od stycznia za mną 4 wlewy intralipidu i miesiąc brania encortonu że wskazań dr P. Szykujemy się do ivf ale boję się, że odrzuce zarodek nawet jeśli powstanie :( help
Ja mam na poziome prawie 20% i jestem przed pierwszym wlewem więc nie pomogę niestety. Ja encorton mam brać po pozytywnym teście dopiero, bo nie mam stymulowanych owulacji.

Dziewczyny dajecie nadzieję! Marshia dziękuję! Charlotte czy leczysz się u dr P? Ile wlewow masz na cykl? Bo mi zlecił 2 na cykl

Dziewczyny dajecie nadzieję! Marshia dziękuję! Charlotte czy leczysz się u dr P? Ile wlewow masz na cykl? Bo mi zlecił 2 na cykl
Hej ☺ ja jestem teraz po opieką dr Janosz na Śląsku.mam mieć jeden wlew na cykl przed owulacja. Jak beta będzie wskazywała ba ciaze to od razu mam włączyć encorton. I tydzień pozytywnym teście ciążowym kolejny wlew. Jeżeli przyjdzie okres to znowu czekamy do owulacji.
Jak będzie ciaza to co 3 tygodnie wlew do któregoś tc Ale nie pamiętam...16? Albo 20? Od łyżeczkowania minęły 3 miesiące i nawet nie wiem kiedy. Tak szybko minął ten czas. A teraz tak mi się dłuży do tych wlewów. Mam taką wielką nadzieję co do nich ☺
Ja poprzednią ciaze zaszłam naturalnie więc podobno są duże szanse na powodzenie.

Jak miałaś tę ciążę biochemiczną, to po czym się zorientowałaś, że to biochemiczna? Beta zaczęła spadać i dostałaś krwawienia?
Pytam ponieważ ja właśnie zaczęłam plamić jak na okres i zaczął boleć mnie brzuch - też takie pobolewanie jak przy okresie. Dzisiaj zrobiłam betę i myślę, że już będzie niższa od poprzedniej.
Wczoraj byłam na IP i lekarz powiedział, że nie widzi żeby miało się u mnie zanosić na ciążę pozamaciczną i wypytywal którzy lekarze mnie tak nastraszyli :/

Ostatnia edycja:
@Nadzieja2018 profesor Jerzak niestety lubi dramatyzować.... pewnie niepotrzebnie Cię nastraszyla. Ja leczyłam się u niej, ale zrezygnowałam bo właśnie bardzo mnie straszyła... ciagle mówiła ze przy moich wynikach badań to 80% szans na dziecko z ZD :/ żaden inny lekarz tego nie potwierdził.... Profesor Jerzak ma dużo zadowolonych pacjentek ale chyba sporo sukcesów to właśnie jeśli akurat trafi na kogoś kto akurat ma pco czy pcos, albo kogoś komu wystarczy sam steryd. sprawy związane z polocystycznymi jajnikami mega ogarnia ale jeśli masz jeszcze inne podejrzenia albo mąż nie jest dokładnie przebadany to myśle ze warto iść się skonsultować jeszcze gdzie indziej.
Bardzo Ci współczuje tego co teraz przezywasz... jednak mam nadzieje ze to ciąża biochemiczna. Dawaj znać jak wynik bety.

reklama
@Hatice
Dziękuję. Kojarzysz jakiegoś innego lekarza w Warszawie, który przepisuje w ciąży glucophage i akceptuje leczenie dr Paśnika?

Dziewczyny,
ile trzeba czekać ze staraniami po ciąży biochemicznej?

Czy któraś z Was może ma do oddania termin u dr Paśnika w Salve Medica w Warszawie?

Do góry