reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przeciwciala przeciwplemnikowe robiliśmy. Sa ok. Do tego zestawu teraz nie miałam intralipidu. Raz w innym cyklu bez tych leków ale też nic....
Z tego co tu obserwuję to ten accofil przy naturalnych staraniach jest nie bardzo. Przy ivf owszem, ale dlatego, że zarodek dopiero po 5 dniach trafia do macicy, wcześniej plemniki i komórka jajowa nie mają z nim styczności. Nie mam pojęcia co ci doradzić bo u Ciebie jest bardziej problem z poprawna implantacją a nie z samym zapłodnieniem. :/

reklama
Myślisz że wlew z accofilu domacicznie wpłynął na komórkę i plemnik źle?
Z tego co tu obserwuję to ten accofil przy naturalnych staraniach jest nie bardzo. Przy ivf owszem, ale dlatego, że zarodek dopiero po 5 dniach trafia do macicy, wcześniej plemniki i komórka jajowa nie mają z nim styczności. Nie mam pojęcia co ci doradzić bo u Ciebie jest bardziej problem z poprawna implantacją a nie z samym zapłodnieniem. :/
Myślisz że accofil podany domacicznie źle wpłynął na plemnik i komórkę? Został niby podany 4 dni przed owulacja i inseminacja... Niby dr paśnik twierdzi że ma z tego typu leczenia ciążę...

Myślisz że wlew z accofilu domacicznie wpłynął na komórkę i plemnik źle?
Myślisz że accofil podany domacicznie źle wpłynął na plemnik i komórkę? Został niby podany 4 dni przed owulacja i inseminacja... Niby dr paśnik twierdzi że ma z tego typu leczenia ciążę...
Skoro tak mówi to pewnie nie kłamie :) Ja naturalnie nie zaskakuję więc bardziej mogłabym pomóc jeśli chodzi o ivf. Może wystarczy sróbować jeszcze raz, a może by spróbować jeszcze z dodatkowym intralipidem...

Skoro tak mówi to pewnie nie kłamie :) Ja naturalnie nie zaskakuję więc bardziej mogłabym pomóc jeśli chodzi o ivf. Może wystarczy sróbować jeszcze raz, a może by spróbować jeszcze z dodatkowym intralipidem...
Wogole nigdy ci się nie udało naturalnie? Obecnie jesteś w ciąży czy już po?

Wogole nigdy ci się nie udało naturalnie? Obecnie jesteś w ciąży czy już po?
Nigdy, po pierwsze wcześniej w ogóle nie miewałam owulacji a jak z tym udało sie dojsc do ładu to ani razu nie było implantacji, chociaż zarodki przy ivf mamy z każdej komórki i wszystkie wysokiej klasy. Obecnie jestem w babskim trzypaku :D 15tc, pierwszy raz tak daleko (miałam szczepienia, intralipidy i accofil)

Nigdy, po pierwsze wcześniej w ogóle nie miewałam owulacji a jak z tym udało sie dojsc do ładu to ani razu nie było implantacji, chociaż zarodki przy ivf mamy z każdej komórki i wszystkie wysokiej klasy. Obecnie jestem w babskim trzypaku :D 15tc, pierwszy raz tak daleko (miałam szczepienia, intralipidy i accofil)
No to super gratulacje oby tak dalej do celu :) a można wiedzieć jak twoje allo nk kiry?

No to super gratulacje oby tak dalej do celu :) a można wiedzieć jak twoje allo nk kiry?
Gratulacje przyjme jak urodze ;)
Przed szczepieniani robilam cytokiny wiec nie wiem jakie bylo allo. Po pierwszej serii od meza wynosilo 16%, po 1 doszczepieniu pulowanym 22%. Do transferu z roznych przyczyn podchodzilam po 3 miesiacach wiec w poprzedzajacym cyklu mialam znowu doszczepienie, allo juz nie badalam.
Nk rok wczesniej mialam 18% - okazalo sie ze to bylo przed owulacja, potem tez juz nie badalam. Z kirow brakuje sporo tych aktywujacych, ale genotyp jeszcze bx.

@SheWolf malenkimi kroczkami do celu :)

@monikao777 a speawdzalas czy była owulacja? Ja w 1 cyklu z accofilem nie miałam monitu, Ake prog po 7 dniach był zbyt niski - wiec owu wstrzymana. W kolejnym cyklu tez z accofilem nie pękły pecherzyki. Mi accofil zablokował zwyczajnie owulacje.

reklama
@Kudi81 u mnie sie dlugo beta utrzymywala. Testy wychodzily jeszczcze 12-13dpo.
Luteine warto wlaczyc po potwierdzonej owulacji :)

@monikao777 strasznie mi przykro Kochana :( Wierzylam ze Ci sie uda :/

Dzis bylismy na USG i jest serduszko. Troszke mi ulzylo, choc jeszcze daleka droga przed nami :/
Też wierzyłam że teraz będzie ten czas.... No ale niestety :( pytanie co dalej i co jest nie tak....

Do góry