reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Przeciwciala przeciwplemnikowe robiliśmy. Sa ok. Do tego zestawu teraz nie miałam intralipidu. Raz w innym cyklu bez tych leków ale też nic....
Z tego co tu obserwuję to ten accofil przy naturalnych staraniach jest nie bardzo. Przy ivf owszem, ale dlatego, że zarodek dopiero po 5 dniach trafia do macicy, wcześniej plemniki i komórka jajowa nie mają z nim styczności. Nie mam pojęcia co ci doradzić bo u Ciebie jest bardziej problem z poprawna implantacją a nie z samym zapłodnieniem. :/

reklama
Myślisz że wlew z accofilu domacicznie wpłynął na komórkę i plemnik źle?
Z tego co tu obserwuję to ten accofil przy naturalnych staraniach jest nie bardzo. Przy ivf owszem, ale dlatego, że zarodek dopiero po 5 dniach trafia do macicy, wcześniej plemniki i komórka jajowa nie mają z nim styczności. Nie mam pojęcia co ci doradzić bo u Ciebie jest bardziej problem z poprawna implantacją a nie z samym zapłodnieniem. :/
Myślisz że accofil podany domacicznie źle wpłynął na plemnik i komórkę? Został niby podany 4 dni przed owulacja i inseminacja... Niby dr paśnik twierdzi że ma z tego typu leczenia ciążę...

Myślisz że wlew z accofilu domacicznie wpłynął na komórkę i plemnik źle?
Myślisz że accofil podany domacicznie źle wpłynął na plemnik i komórkę? Został niby podany 4 dni przed owulacja i inseminacja... Niby dr paśnik twierdzi że ma z tego typu leczenia ciążę...
Skoro tak mówi to pewnie nie kłamie :) Ja naturalnie nie zaskakuję więc bardziej mogłabym pomóc jeśli chodzi o ivf. Może wystarczy sróbować jeszcze raz, a może by spróbować jeszcze z dodatkowym intralipidem...

Skoro tak mówi to pewnie nie kłamie :) Ja naturalnie nie zaskakuję więc bardziej mogłabym pomóc jeśli chodzi o ivf. Może wystarczy sróbować jeszcze raz, a może by spróbować jeszcze z dodatkowym intralipidem...
Wogole nigdy ci się nie udało naturalnie? Obecnie jesteś w ciąży czy już po?

Wogole nigdy ci się nie udało naturalnie? Obecnie jesteś w ciąży czy już po?
Nigdy, po pierwsze wcześniej w ogóle nie miewałam owulacji a jak z tym udało sie dojsc do ładu to ani razu nie było implantacji, chociaż zarodki przy ivf mamy z każdej komórki i wszystkie wysokiej klasy. Obecnie jestem w babskim trzypaku :D 15tc, pierwszy raz tak daleko (miałam szczepienia, intralipidy i accofil)

Nigdy, po pierwsze wcześniej w ogóle nie miewałam owulacji a jak z tym udało sie dojsc do ładu to ani razu nie było implantacji, chociaż zarodki przy ivf mamy z każdej komórki i wszystkie wysokiej klasy. Obecnie jestem w babskim trzypaku :D 15tc, pierwszy raz tak daleko (miałam szczepienia, intralipidy i accofil)
No to super gratulacje oby tak dalej do celu :) a można wiedzieć jak twoje allo nk kiry?

No to super gratulacje oby tak dalej do celu :) a można wiedzieć jak twoje allo nk kiry?
Gratulacje przyjme jak urodze ;)
Przed szczepieniani robilam cytokiny wiec nie wiem jakie bylo allo. Po pierwszej serii od meza wynosilo 16%, po 1 doszczepieniu pulowanym 22%. Do transferu z roznych przyczyn podchodzilam po 3 miesiacach wiec w poprzedzajacym cyklu mialam znowu doszczepienie, allo juz nie badalam.
Nk rok wczesniej mialam 18% - okazalo sie ze to bylo przed owulacja, potem tez juz nie badalam. Z kirow brakuje sporo tych aktywujacych, ale genotyp jeszcze bx.

@SheWolf malenkimi kroczkami do celu :)

@monikao777 a speawdzalas czy była owulacja? Ja w 1 cyklu z accofilem nie miałam monitu, Ake prog po 7 dniach był zbyt niski - wiec owu wstrzymana. W kolejnym cyklu tez z accofilem nie pękły pecherzyki. Mi accofil zablokował zwyczajnie owulacje.

reklama
@Kudi81 u mnie sie dlugo beta utrzymywala. Testy wychodzily jeszczcze 12-13dpo.
Luteine warto wlaczyc po potwierdzonej owulacji :)

@monikao777 strasznie mi przykro Kochana :( Wierzylam ze Ci sie uda :/

Dzis bylismy na USG i jest serduszko. Troszke mi ulzylo, choc jeszcze daleka droga przed nami :/
Też wierzyłam że teraz będzie ten czas.... No ale niestety :( pytanie co dalej i co jest nie tak....

Do góry