reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny jak myślicie, czy po zastrzyku z ovitrelle może pojawić się dodatni wynik bthcg ale sfałszowane? Jestem w 29dc i wynik bety 15.5 gin powiedziała aby powtórzyć w poniedziałek i środę aby zobaczyć czy rośnie czy nie jest to sfałszowane przez zastrzyk z owitrelle. Pierwszy raz się spotkałam z taką teoria ale Wy jesteście w tym bieglejsze więc osmielilam się spytać. Zależy mi na czasie żebym za późno nie zrobiła wlewu z intralipidu i włączyć luteine a ona znowu każe czekać, boję się że jak to jest to to zadziałam za późno, co myslicie?

reklama
Dziewczyny jak myślicie, czy po zastrzyku z ovitrelle może pojawić się dodatni wynik bthcg ale sfałszowane? Jestem w 29dc i wynik bety 15.5 gin powiedziała aby powtórzyć w poniedziałek i środę aby zobaczyć czy rośnie czy nie jest to sfałszowane przez zastrzyk z owitrelle. Pierwszy raz się spotkałam z taką teoria ale Wy jesteście w tym bieglejsze więc osmielilam się spytać. Zależy mi na czasie żebym za późno nie zrobiła wlewu z intralipidu i włączyć luteine a ona znowu każe czekać, boję się że jak to jest to to zadziałam za późno, co myslicie?

Tak. Ten zastrzyk na pewno podnosi betę. Z tego co kojarzę to tu dziewczyny zawsze pisały że test najwcześniej10dni po zastrzyku, albo i 12.

Powiedzcie mi, kochane mądre główki, czy jeśli gin w badaniu stwierdza że szyjka jest twarda i zamknięta, to jest opcja sączenia się wód płodowych? Mam tyle tej cholernej wydzieliny że znowu zaczynam sobie wkręcac....

@Kudi81 ten zastrzyk zawiera Hormon beta HCG, więc oczywiście że do dziesiątego dnia jest to beta z zastrzyku. Czasami nawet i dwunastego dnia. Dlatego zalecenie jest zrobić wynik 14 dni po podaniu. Ale z doświadczenia wiem że najlepiej robić 10 lub 11 dnia po. Wtedy wynik jest już wiarygodny. Aczkolwiek wtedy to i tak „wczesna ciąża” i najlepiej poczekać aż beta jest powyżej 25, żeby tą ciąże w ogóle uznać.

A bierzesz luteinę dopochwowo? U mnie dużo wydzieliny ale z powodu leku
Tak. Ten zastrzyk na pewno podnosi betę. Z tego co kojarzę to tu dziewczyny zawsze pisały że test najwcześniej10dni po zastrzyku, albo i 12.

Powiedzcie mi, kochane mądre główki, czy jeśli gin w badaniu stwierdza że szyjka jest twarda i zamknięta, to jest opcja sączenia się wód płodowych? Mam tyle tej cholernej wydzieliny że znowu zaczynam sobie wkręcac....

u mnie już tydzien po zastrzyku nie było już śladu, to też zalezy od tego ile ważysz i jaka miałaś dawkę - mam nadzieję, że ta beta już jest ciążowa!!! :)
Dziewczyny miałam dać znać mimo accofilu i encortonu 4 peknietych pęcherzyków i inseminacji beta ani nie drgnela... :(
Przykro :( a Ty byłas kiedys w ciąży czy jeszcze nigdy? IVF nie rozważaliście? Nasienie badaliście tak szczegółowo? Wszystko ok?

u mnie już tydzien po zastrzyku nie było już śladu, to też zalezy od tego ile ważysz i jaka miałaś dawkę - mam nadzieję, że ta beta już jest ciążowa!!! :)

Przykro :( a Ty byłas kiedys w ciąży czy jeszcze nigdy? IVF nie rozważaliście? Nasienie badaliście tak szczegółowo? Wszystko ok?
Jedno puste jajo płodowe. I trzy biochemiczne. Lekarz twierdzi że nasienie męża jest mega dobre wogole się plemniki nie zlepiaja.... Ostatni biochem w styczniowym cyklu ale mimo accofilu też beta spadła za trzy dni. Teraz dr paśnik zalecił właśnie wlew z accofilu domacicznie i zastrzyki i encorton większą dawkę i znów nic.... Ogromny chyba problem w implantacji.... Nie wiem co robic. Czy jeszcze raz próbować na tym zestawie jak radzi dr paśnik....

Jedno puste jajo płodowe. I trzy biochemiczne. Lekarz twierdzi że nasienie męża jest mega dobre wogole się plemniki nie zlepiaja.... Ostatni biochem w styczniowym cyklu ale mimo accofilu też beta spadła za trzy dni. Teraz dr paśnik zalecił właśnie wlew z accofilu domacicznie i zastrzyki i encorton większą dawkę i znów nic.... Ogromny chyba problem w implantacji.... Nie wiem co robic. Czy jeszcze raz próbować na tym zestawie jak radzi dr paśnik....
A intralipid miałaś do tego?
Jeśli chodzi o nasienie to warto zrobić fragmentację, przeciwciała przeciwplemnikowe; dziewczyny może jeszcze podpowiedzą co. U nas nasienie wzorowe, wszystkie wyniki w górnych granicach normy, a tez naturalnej ciąży czy po IUI nie było, ani raz nie było nawet implantacji, a przy ivf zarodki piękne i prawie każdy transfer to ciąża.

reklama
A intralipid miałaś do tego?
Jeśli chodzi o nasienie to warto zrobić fragmentację, przeciwciała przeciwplemnikowe; dziewczyny może jeszcze podpowiedzą co. U nas nasienie wzorowe, wszystkie wyniki w górnych granicach normy, a tez naturalnej ciąży czy po IUI nie było, ani raz nie było nawet implantacji, a przy ivf zarodki piękne i prawie każdy transfer to ciąża.
Przeciwciala przeciwplemnikowe robiliśmy. Sa ok. Do tego zestawu teraz nie miałam intralipidu. Raz w innym cyklu bez tych leków ale też nic....

Do góry