reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia superrrrrrrr ♥️♥️ Jednak tutaj zdecydowanie rządzą baby ;) A szminki mnie u bawiły :)
@Hatice piekne imię Marysia :).
Co do strachu w ciąży. Im dalej w las tym ciemniej. Im człowiek się bardziej przywiązuje do tego co czuje w środku, tym bardziej się boi. Ja swoje apogeum osiągnęłam po porodzie. Całą noc nie spałam, bo sprawdzałam czy oddycha. A dziecko na początku oddycha tak, że tego nie widać i nie słychać, więc co chwilę ją smyrałam żeby było widać jakiś grymas na buzi, ruch paluszka, cokolwiek żebym miała pewność że żyje.
@burczuś @bertha @Marthi nieustanne i mocno zaciśnięte kciuki za Was ♥️♥️♥️

Nawet mnie nie strasz tym oddechem po porodzie... Bo ja chyba zwariuje....

reklama
Ja leżę i cisza narazie.
Po 5 rano znów mi się tak brzuch postawił.
Lekarz ten z wczoraj rano na chwilę zaszedł.
Mój lekarz tylko wszedł, przywitał się i poleciał na operacje. Podobno armagedon mają od rana. Nawet nie leżę na ginekologii tylko na położnictwie na salach poporodowych bo miejsc nie ma.

Ja leżę i cisza narazie.
Po 5 rano znów mi się tak brzuch postawił.
Lekarz ten z wczoraj rano na chwilę zaszedł.
Mój lekarz tylko wszedł, przywitał się i poleciał na operacje. Podobno armagedon mają od rana. Nawet nie leżę na ginekologii tylko na położnictwie na salach poporodowych bo miejsc nie ma.
@Marshia aż się uśmiechnęłam(A czas u mnie ciężki więc uśmiech to cud;p ) wyobrażając sobie jak nie dajesz małej spać:p ale rozumiem.. przerobie pewnie to samo..:)

@dżoasia super ;*** jakieś imiona już rozważacie? :)

@justkaki spokojnie. Ja też miałam mega bóle brzucha, twardniedjia, skurcze i kto tam wie co jeszcze właśnie między 13a14tc święta spędziłam w szpitalu. Nikt nie wie skąd. Na usg wszystko było ok. Szynka wtedy miała.6cm I ani drgnela.. A mi wydawało się.momentami, że brzuch mi rozsadzi.. [emoji849]
Trzymam kciuki , żeby szystko było.ok ;** dawaj nam znać

@dżoasia [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]. Szminki haha o sukienkach mu nic na razie nie wspominaj ;)

@marshia ja ma to do dziś czasem ja uszczypnę aby dała znać , ze wszystko ok .

@justkaki pewno magnez Ci dadzą i badania zrobią.

@roki_1991 oj zobaczysz sama jaki to schiz.

@burczuś popieram z tym sterydem
Oby dali magnez... bo ja wtedy jak leżałam to ordynator miał zdanie , że magnez mi zaszkodzi, że nie można, że nie legalny że ewentualnie po 22tc itp itd..(no cóż.. leżałam na ginekologii zachowawczej bo miejsc A patologii nie bylo) A później w 19 tc przed szwem piętro wyżej patologia ciąży lekarz kierujący mnie to kierujacy oddziałem patologii wlewal we mnie magnez 7 dni 24h na dobę...
Także no... Ale @justkaki jak będą gadać o magnezie to bierz ile daje tego nigdy za wiele i mam.nadzieje, ze nie trafisz na żadnego wariata , tak jak ja który mi.mowil, że jak mi.poda magnez to przestanę chodzić:D

@justaki trzymam kciuki żeby się wyciszylo

@dżoasia super wiadomosci

@Hatice ja też mam taki strach. To, że kolejne tygodnie mijają nie pomaga.

Witam się z domu z jelitowka. Czuję się okropnie. Już nie wracam do pracy. Boję się o moje dzieciątko i zastanawiam co mogę wziąć poza probiotykami

@Oczekujaca123 bedzie pewnie wojna o imiona bo mojemu sie podobaja bardziej tradycyjne imiona a mi np Iga, Gaja itp a ob by pewnie wolal Kasie i Marysie :huh::huh::-D
@marzycielka81 sucharki, ryz z marchewka gotowana... pewnie wiekszosc rzeczy nie wskazanych przy cukrzycy :/ jak najszybszego powrotu do zdrowka! Praca bedzie mysiala sobie poradzic bez ciebie.
@Porzeczka1234 kiedy bedzie cos sikane? :D

@Oczekujaca123 bedzie pewnie wojna o imiona bo mojemu sie podobaja bardziej tradycyjne imiona a mi np Iga, Gaja itp a ob by pewnie wolal Kasie i Marysie :huh::huh::-D
@marzycielka81 sucharki, ryz z marchewka gotowana... pewnie wiekszosc rzeczy nie wskazanych przy cukrzycy :/ jak najszybszego powrotu do zdrowka! Praca bedzie mysiala sobie poradzic bez ciebie.
@Porzeczka1234 kiedy bedzie cos sikane? :D
Szczerze tak źle się czuję, że naprawdę mam to w nosie co pomyślą w pracy. Dziś nawet ryżu nie jestem w stanie przelknac

reklama
@justaki trzymam kciuki żeby się wyciszylo

@dżoasia super wiadomosci

@Hatice ja też mam taki strach. To, że kolejne tygodnie mijają nie pomaga.

Witam się z domu z jelitowka. Czuję się okropnie. Już nie wracam do pracy. Boję się o moje dzieciątko i zastanawiam co mogę wziąć poza probiotykami
Jestem na grupie Cukrzyca Ciążowa bez strachu A FB i chciałam wyszukać dla Ciebie tam jakieś konkretne info.. no ale.oprocz tego , żeby olac na chwile cukrzyce i wspomóc się colą i sucharami czy ryżem to nie wiele znalazłam.... :( polecają też elektrolity, orsalit, smecte niektórzy brali nifiroksazyd (mi to zawsze.przed ciążę w 1 dzień pomagalo) albo węgiel...Ale myślę że z tym to już bym poszła do lekarza, albo może zadzwoń do internisty do rejestracji i może coś Ci doradza przez telefon co można z leków A póki co to ugptowalabym sobie rosołek, i jadła te suchary, albo biały chleb z serkiem.delikatnym... albo suchy.. innych pomysłów brak..
Zdrówka życzę;***

Do góry