reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@basiawol Dziękuje za zainteresowanie :) jutro mam ginekologa, także zobaczymy co będzie..... bardzo bym chciała by było dobrze bo dzisiaj przyszły mi wyniki testu Sanco i mamy zdrowa Marysię :)
Miałam przeczucia ze wady nie ma i nie czekałam jakoś w stresie na wyniki....płeć te ju znaliśmy. także teraz tylko żeby mój organizm dał radę bo wszystko ode mnie już zależy. Krok do przodu ale z powodu problemów z ,,brakiem objawów „to jeszcE jutro trochę stresu
Jesli któraś z dziewczyn chciałaby zobaczyć jak wyglada taki wynik testu sanco to mogę wysłać na priv, ja szukałam wcześniej w necie i nie mogłam znaleźć

reklama
@bertha w sumie to nie bylo zadnych zmian oprocz rodzaju progesteronu. Zmienilam dupka na Cyclogest (cos jak Utrogestan). Myslalam, ze za pozno byly starania, bo w dniu pozytywnego testu owulacyjnego wrocilam w nocy z Polski i nie bylo staran. Dopiero nastepnego wieczoru.
Mysle, ze Encorton mi pomogl, bo mialam NK 21.5% a ostatnio spadly do 8%. Dobrze zareagowalam na ten lek.
Objawow nie mialam zadnych. Jedynid te co normalnie na okres - bol miesiaczkowy, wrazliwe sutki, ochota na slodycze, pare pryszczy :p
Nawet szyjka byla lekko otwarta, wiec oczywiscie to mnie martwi i boje sie tam teraz grzebac :p
W 9dpo nie bylo nawet cienia, a w 11dpo slabe kreski na jedym z testow, a negatyw na kolejnym. Dzis zrobilam elektroniczny i pokazal ciaze, wiec tego sie trzymam ;)

@justkaki ja tez mialam stawianie macicy od 20tc. A w ktorym Ty jestes?

@Oczekujaca123 taka panike ciezko okielznac. Ja tez jestem takim typem i juz po scianach chodze, a gdzie kolejne miesiace?

Tu moje tesciki ;)

Zobacz załącznik 946400
Zobacz załącznik 946401
Możesz powiedzieć od kiedy stosowałas encorton i w jakich dawkach? Pytam bo też mam takie nk...

@Hatice gratuluję zdrowej córeczki :) a objawy na tym etapie znikają i to jest całkiem normalne ;) choć wiem że ciężko być spokojnym, miałam tak samo
@SheWolf encorton bierzesz na czczo?? Trochę mnie to dziwi, bo mi lekarz mówił że koniecznie z posiłkiem

No i jestem na oddziale.
Po kąpieli jak się położyłam zaś zaczął mi sie stawiac.
Lekarz zbadał tylko ręcznie, mówi że ciaza ładna, szyja dłuższa od jego...
Zostawil mnie na kroplowke i badania.
Mega bolesne badanie - taki lekarz.
Rano będzie ordynator, mój prowadzący to będę z nim rozmawiać.

No i jestem na oddziale.
Po kąpieli jak się położyłam zaś zaczął mi sie stawiac.
Lekarz zbadał tylko ręcznie, mówi że ciaza ładna, szyja dłuższa od jego...
Zostawil mnie na kroplowke i badania.
Mega bolesne badanie - taki lekarz.
Rano będzie ordynator, mój prowadzący to będę z nim rozmawiać.

Trzymam kciuki, będzie dobrze. Daj znać jak coś będziesz wiedzieć

@SheWolf nie bierz na czczo... Suchanek ma ostatnio bardzo kiepskie opinie w trojmiescie. Nie lubię straszyć ale prawdopodobnie przez jej leczenie u mojej kuzynki zakończyła się ciąża. Teraz moja kuzynka ma z nią konflikt.

@basiawol u mnie dziś 15 tydzień wg okresu a wg usg dzieciątko trochę większe. Zobaczę jutro. To jest test genetyczny, pewność na jakieś 99%, kiedys było to nifty

@roki_1991 trochę mdłości wróciły wiec chyba wraca do normy. Staram się nie panikować, ale wiesz jak to jest.... co chwile inaczej, raz ekscytacja, raz dół....

@Hatice wiem doskonale i miałam tak samo. Powiem więcej - dalej mam tak samo. A to za mało ruchów, a to za słabe ruchy, a to za dużo ruchów.. I tak w kółko każdego dnia. Także niestety, ale ja nie wierzyłam jak dziewczyny mówiły że im dalej tym gorzej, ale jest to prawda w stu procentach. Dlatego trzymaj się i nie daj się zwariować :)

reklama
@roki_1991 dokładnie i u mnie z każdym tygodniem i większa nadzieja i większy lęk, im dalej tym większe przywiązanie... już tyle wyobrażeń i jakiś planów. Staram się nie czytać smutnych historii ale my kobiety po takich przejściach jesteśmy niestety dużo bardziej świadome. Ja teraz rozmyślam o tum ze chciałabym już czuć ruchy ale jak piszesz ruchy to tez stres... dopóki dzieciątko nie będzie na świecie to ja chyba w ogóle w moja ciąże nie uwierzę. Jest mi smutno ze jestem taka przybita, ze się nie ciesze, nie ekscytuje na usg. Głupio mi wobec dziewczyn które chciałyby by w ciąży na tym etapie co ja... jeszcze w listopadzie denerwowałam się czytając jak te ciężarne marudzą a teraz sama podobnie robię. Jak jutro usg bedzue dobre to cgce zrobić w końcu ta notatek tutaj na temat leczenia, może komis pomoże. Nie chciałam nic pisać dopóki choć ten 15 tydzień nie zakończony. Trzymam za Ciebie kciuki i za wszystkie staraczki. Ja o ta konkretna ciąże walczyłam od listopada 2017. Także dokładnie rok pomiędzy ciążami. Trudny rok.
@justkaki dibrze ze jesteś w szpitalu, nie zazdroszczę spania w szpitalnym łóżku ake jesteś przynajmniej pod dobra opieka. Czekamy na informacje

P.s ja już nie będę tu marudzić, chyba znajdę jakiś wątek bardzie ciążowy a nie staraniowy bo rzeczywiście w gąszczu informacji nowe dziewczyny nie będę mogły nic znaleźć :) sama wiem jak szukałam.... :) dobranoc wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Do góry