reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@basiawol Dziękuje za zainteresowanie :) jutro mam ginekologa, także zobaczymy co będzie..... bardzo bym chciała by było dobrze bo dzisiaj przyszły mi wyniki testu Sanco i mamy zdrowa Marysię :)
Miałam przeczucia ze wady nie ma i nie czekałam jakoś w stresie na wyniki....płeć te ju znaliśmy. także teraz tylko żeby mój organizm dał radę bo wszystko ode mnie już zależy. Krok do przodu ale z powodu problemów z ,,brakiem objawów „to jeszcE jutro trochę stresu
Jesli któraś z dziewczyn chciałaby zobaczyć jak wyglada taki wynik testu sanco to mogę wysłać na priv, ja szukałam wcześniej w necie i nie mogłam znaleźć

reklama
@bertha w sumie to nie bylo zadnych zmian oprocz rodzaju progesteronu. Zmienilam dupka na Cyclogest (cos jak Utrogestan). Myslalam, ze za pozno byly starania, bo w dniu pozytywnego testu owulacyjnego wrocilam w nocy z Polski i nie bylo staran. Dopiero nastepnego wieczoru.
Mysle, ze Encorton mi pomogl, bo mialam NK 21.5% a ostatnio spadly do 8%. Dobrze zareagowalam na ten lek.
Objawow nie mialam zadnych. Jedynid te co normalnie na okres - bol miesiaczkowy, wrazliwe sutki, ochota na slodycze, pare pryszczy :p
Nawet szyjka byla lekko otwarta, wiec oczywiscie to mnie martwi i boje sie tam teraz grzebac :p
W 9dpo nie bylo nawet cienia, a w 11dpo slabe kreski na jedym z testow, a negatyw na kolejnym. Dzis zrobilam elektroniczny i pokazal ciaze, wiec tego sie trzymam ;)

@justkaki ja tez mialam stawianie macicy od 20tc. A w ktorym Ty jestes?

@Oczekujaca123 taka panike ciezko okielznac. Ja tez jestem takim typem i juz po scianach chodze, a gdzie kolejne miesiace?

Tu moje tesciki ;)

Zobacz załącznik 946400
Zobacz załącznik 946401
Możesz powiedzieć od kiedy stosowałas encorton i w jakich dawkach? Pytam bo też mam takie nk...

@Hatice gratuluję zdrowej córeczki :) a objawy na tym etapie znikają i to jest całkiem normalne ;) choć wiem że ciężko być spokojnym, miałam tak samo
@SheWolf encorton bierzesz na czczo?? Trochę mnie to dziwi, bo mi lekarz mówił że koniecznie z posiłkiem

No i jestem na oddziale.
Po kąpieli jak się położyłam zaś zaczął mi sie stawiac.
Lekarz zbadał tylko ręcznie, mówi że ciaza ładna, szyja dłuższa od jego...
Zostawil mnie na kroplowke i badania.
Mega bolesne badanie - taki lekarz.
Rano będzie ordynator, mój prowadzący to będę z nim rozmawiać.

No i jestem na oddziale.
Po kąpieli jak się położyłam zaś zaczął mi sie stawiac.
Lekarz zbadał tylko ręcznie, mówi że ciaza ładna, szyja dłuższa od jego...
Zostawil mnie na kroplowke i badania.
Mega bolesne badanie - taki lekarz.
Rano będzie ordynator, mój prowadzący to będę z nim rozmawiać.

Trzymam kciuki, będzie dobrze. Daj znać jak coś będziesz wiedzieć

@SheWolf nie bierz na czczo... Suchanek ma ostatnio bardzo kiepskie opinie w trojmiescie. Nie lubię straszyć ale prawdopodobnie przez jej leczenie u mojej kuzynki zakończyła się ciąża. Teraz moja kuzynka ma z nią konflikt.

@basiawol u mnie dziś 15 tydzień wg okresu a wg usg dzieciątko trochę większe. Zobaczę jutro. To jest test genetyczny, pewność na jakieś 99%, kiedys było to nifty

@roki_1991 trochę mdłości wróciły wiec chyba wraca do normy. Staram się nie panikować, ale wiesz jak to jest.... co chwile inaczej, raz ekscytacja, raz dół....

@Hatice wiem doskonale i miałam tak samo. Powiem więcej - dalej mam tak samo. A to za mało ruchów, a to za słabe ruchy, a to za dużo ruchów.. I tak w kółko każdego dnia. Także niestety, ale ja nie wierzyłam jak dziewczyny mówiły że im dalej tym gorzej, ale jest to prawda w stu procentach. Dlatego trzymaj się i nie daj się zwariować :)

reklama
@roki_1991 dokładnie i u mnie z każdym tygodniem i większa nadzieja i większy lęk, im dalej tym większe przywiązanie... już tyle wyobrażeń i jakiś planów. Staram się nie czytać smutnych historii ale my kobiety po takich przejściach jesteśmy niestety dużo bardziej świadome. Ja teraz rozmyślam o tum ze chciałabym już czuć ruchy ale jak piszesz ruchy to tez stres... dopóki dzieciątko nie będzie na świecie to ja chyba w ogóle w moja ciąże nie uwierzę. Jest mi smutno ze jestem taka przybita, ze się nie ciesze, nie ekscytuje na usg. Głupio mi wobec dziewczyn które chciałyby by w ciąży na tym etapie co ja... jeszcze w listopadzie denerwowałam się czytając jak te ciężarne marudzą a teraz sama podobnie robię. Jak jutro usg bedzue dobre to cgce zrobić w końcu ta notatek tutaj na temat leczenia, może komis pomoże. Nie chciałam nic pisać dopóki choć ten 15 tydzień nie zakończony. Trzymam za Ciebie kciuki i za wszystkie staraczki. Ja o ta konkretna ciąże walczyłam od listopada 2017. Także dokładnie rok pomiędzy ciążami. Trudny rok.
@justkaki dibrze ze jesteś w szpitalu, nie zazdroszczę spania w szpitalnym łóżku ake jesteś przynajmniej pod dobra opieka. Czekamy na informacje

P.s ja już nie będę tu marudzić, chyba znajdę jakiś wątek bardzie ciążowy a nie staraniowy bo rzeczywiście w gąszczu informacji nowe dziewczyny nie będę mogły nic znaleźć :) sama wiem jak szukałam.... :) dobranoc wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Do góry