reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Hatice u mnie ostatnie poronienie było w listopadzie 2017 więc no...
U mnie leczenie raczej mało wspólnego z immuno więc ja chyba pisać nie będę, chociaż zobaczymy co czas pokaże ;)

reklama
@Hatice gratuluję Marysieńki:) Czekam na wieści po USG, po wizycie :) Co do Waszego "marudzenia", czy pisania o ciąży-to naprawdę daje nam nadzieję staraczkom. Przez Wasze historie też mamy nadzieję,że w końcu i nam się uda. Może bardziej "wkurzające" są treści jaki kocyk czy łóżeczko wybrać;) No ale takich postów na szczęście jest mało. Opiszcie swoją drogę,nawet @roki_1991 jeśli nie jest ona stricte immunologiczna. Wiele tu ciąż cudów po leczeniu całkiem innym...lub wogóle bez leczenia ;)
@justkaki trzymam kciuki za Ciebie. Oby badani wyszły ok, a kroplówa pomogła na stawianie się brzucha:)
Miłego dnia dziołszki:)

@SheWolf co ja czytam! Cudownie!! Oby tak dalej, niech sie to grono staraczek jak najszybciej zaweza, niech znika calkiem! :)
My wczoraj po prenatalnych, dr dosc pewnym tonem stwierdzil, ze najprawdopodobniej beda 2 sikorki :)
a stary potem zaczal rwac wlosy z glowy jak przechodzilismy kolo drogerii i byly szminki na promo po 35zl i zaczal przeliczac, ze to wszystko trzeba bedzie x3 kupowac :laugh2::laugh2:
Troche szybkie te badania byly, myslalam ze na dwoje dzieciów 15-20min to troche malo, ale... niech mu bedzie, wszystko podobno ladnie wyglada, czekamy jeszcze na pappe.

Milego dzionka i powodzenia komu trzeba :)

@roki_1991 tak na czczo. Tak mi lekarka zakecila, no i jakos tak zostalo.

@Hatice a jaki byl powod poronienia kuzynki?
Dr Suchanek zalecila mi Encorton i widac pomoglo, bo zaciazylam. Juz do niej nie pojade, bo mieszkam w UK i tu bede prowadzila ciaze.
Czytalam o niej rozne opinie. Jednym pomogla, innym nie, ale to chyba kazdy lekarz ma zwolennikow i przeciwnikow.
A co do marudzenia, to ten watek jest specyficzny i chyba kazda z nas podobnie przechodzi i starania i ciaze. To juz nigdy nie bedzie beztroski blogoslawiony stan, tylko dni i noce przepelnione strachem.
Wiec narzekaj ile chcesz :)

@justkaki wiesz juz cos?

@SheWolf to ja Cię bardzo proszę-nie bierz na czczo. To nie to,że zaszkodzi czy nie zaszkodzi ciąży. Po prostu rozwali Ci organizm. Nie wolno brać sterydu na czczo. Ilu lekarzy przeszłam, to każdy powtarzał-tylko nie na czczo,bo żołądek Ci wysiądzie :/

reklama
@dżoasia superrrrrrrr ♥️♥️ Jednak tutaj zdecydowanie rządzą baby ;) A szminki mnie u bawiły :)
@Hatice piekne imię Marysia :).
Co do strachu w ciąży. Im dalej w las tym ciemniej. Im człowiek się bardziej przywiązuje do tego co czuje w środku, tym bardziej się boi. Ja swoje apogeum osiągnęłam po porodzie. Całą noc nie spałam, bo sprawdzałam czy oddycha. A dziecko na początku oddycha tak, że tego nie widać i nie słychać, więc co chwilę ją smyrałam żeby było widać jakiś grymas na buzi, ruch paluszka, cokolwiek żebym miała pewność że żyje.
@burczuś @bertha @Marthi nieustanne i mocno zaciśnięte kciuki za Was ♥️♥️♥️

Do góry