reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Hatice uwierz ;). Maria pięknie !

@dżoasia kochana 3 tygodnie byłam chora przeziębienie, zatoki , zapalenie oskrzeli skończyło się antybiotykiem i dostałam grzybicę :p:p także ful zestaw owu już była albo będzie na dniach więc w tym miesiącu chyba nic z testu.

@marzycielka81 współczuję kochana. Dobra decyzja daj sobie spokój z pracą.

@olaa90 idziesz jak burza z ciaza super.
@Oczekujaca123 @olaa90 po porodzie nie jest lepiej ze strachem polecam monitor oddechu i nianie w jednym na prawdę pomaga głowie trochę lżej

reklama
@Porzeczka1234 wszyscy to powtarzają, ze po porodzie nie jest lepiej :D a mogłabyś mi polecić firmę z jakiej Ty masz monitor? Bo patrzyłam kiedyś na to,ale nie wiem zupełnie który wybrać :D

W ogóle dziewczyny jak u Was z clexane i miejscem robienia zastrzyków? Jak długo robilyscie w brzuch? Mi od początku robi mąż i już zaczyna świrować, ze małego ukluje i ja tez sie zaczęłam bać...

I jak się ma clexane do krzywej cukrowej? Zastrzyk robię zawsze ok 7:30-8 i się zastanawiam jak to zrobić. Czy jak zrobie zastrzyk przed badaniem to czy on wpłynie na wynik krzywej?

@olaa90 ja robiłam w brzuch do samego końca. Nawet lepiej mi się robiło na końcówce niż wczesniej. I tetaz tez ciagle w brzuch przez ok 5 tyg jeszcze po porodzie.

@olaa90 ja do końca w brzuch nie ma możliwości przebicia się do dziecka sama skóra to chyba ok cm mały zaraz pod nią nie siedzi [emoji23]
Lek p zakrzepwoy nie wpływa w żaden sposób na poziom cukru
@marshia tak naprawdę to nie ma u Ciebie powodu brania clexane już

@iveo w szpitalu konsultowali się z hematologiem. Kazal brać przez min 4 tygodnie tylko zmiejszyc dawkę na 0,4.
W połogu wciąż istnieje niby ryzyko zakrzepu.

@iveo ja to w ogole mam wrażenie, ze mąż się boi małego :D bo jak dotknie brzucha i akurat tam harce to od razu rękę zabiera, jak by conajmniej miał go pies ugryźć i potem dlugo długo nie kładzie :D zapisuje Twoj komentarz i będę mu codziennie pokazywać :D

@olaa90 mój też jakoś tym.dotykaniem brzucha był średnio zainteresowany [emoji23]
@marshia ja wiem że zalecają ale na logikę jak Ty nawet nie masz APS to nie potrzeba ale nie zaszkodzi na pewno mi się już po prostu nie chciało kłuć

@olaa90 ja mam Angel Care

Link do: Angelcare Monitor Oddechu Z Nianią Ac 401(Dwie Płytki) - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Ja mam tą nie ma kamerki ale jakoś nie czuje potrzeby aby ja mieć . Jestem zadowolona. Dobre podobno są babysens ale to dziewczyny które mają tej firmy niech się wypowiedzą.

@marshia ja też brałam 30 dni heparynę 0,4 u mnie d-dimery poszybowały po cc do góry nogi miałam bardzo mocno opuchnięte bali się ze dostanę zakrzepicy. Po 2 tygodniach zaczęły spadać i po 30 dniach były w normie dopiero odstawiłam heparynę

@dżoasia ❤❤❤❤. Szminki haha o sukienkach mu nic na razie nie wspominaj ;)

@marshia ja ma to do dziś czasem ja uszczypnę aby dała znać , ze wszystko ok .

@justkaki pewno magnez Ci dadzą i badania zrobią.

@roki_1991 oj zobaczysz sama jaki to schiz.

@burczuś popieram z tym sterydem

Nawet mnie nie strasz... Ja pamiętam jak w wieku 13 czy 14 lat dostałam pod opiekę świnke morską babci na tydzień... Uwierz że potrafiłam w nocy kilka razy się budzić i sprawdzać czy żyje.. Tak więc no...
Dlatego właśnie dziś przy okazji kupna wanienki kupiłam monitor oddechu i może chociaż będę mogła zasnąć jak już mała będzie ;) ja kupiłam babysens7 raczej miał fajne opinie :)

Odpisał mi ginekolog. Można też brać tanninal i ja wolę ten lek bo smecta niedobra

@SheWolf wszystko będzie dobrze
W takich wypadkach lepiej zdecydowanie pisać właśnie do gina, bo internista często nie wie co można wziąć a czego nie w ciąży...
Jak bolało mnie gardło to lekarz rodzinny powiedział że nic nie mogę brać. A moja gin mówi że tantum verde spokojnie i jakieś na gardło, tylko nie pamiętam dokładnie już co.

reklama
Nawet mnie nie strasz... Ja pamiętam jak w wieku 13 czy 14 lat dostałam pod opiekę świnke morską babci na tydzień... Uwierz że potrafiłam w nocy kilka razy się budzić i sprawdzać czy żyje.. Tak więc no...
Dlatego właśnie dziś przy okazji kupna wanienki kupiłam monitor oddechu i może chociaż będę mogła zasnąć jak już mała będzie ;) ja kupiłam babysens7 raczej miał fajne opinie :)

W takich wypadkach lepiej zdecydowanie pisać właśnie do gina, bo internista często nie wie co można wziąć a czego nie w ciąży...
Jak bolało mnie gardło to lekarz rodzinny powiedział że nic nie mogę brać. A moja gin mówi że tantum verde spokojnie i jakieś na gardło, tylko nie pamiętam dokładnie już co.

Dobrze ze o tym piszesz, bo mnie zaczelo gardlo bolec. Czytalam ulotke Tantum a tam oczywiscie zalecaja konsultacje lekarska :/

Dziewczyny, czy mozna zmienic Clexane na Neoparin w trakcie brania?
Zapytam oczywiscie ginekologa, ale jestem ciekawa.
Mam kilka opakowan w domu i sie zastanawiam.

Do góry