reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam po dlugiej przerwie ;-)

A ja juz po KTG.. podlaczyli mi tez kroplowke z magnezem i nospa..przez te moje skurcze...i leze sobie sobie.. obawiam sie ze nie dotrwam do terminu cc

P.s musze was doczytac..

reklama
Magda gratuluje! Dbaj o siebie i staraj się wierzyć w maleństwo :)
Olusia trzymaj się i lez grzecznie. Kciuki zacisniete! Dasz radę :)

A ja mam dzisiaj wizytę u doktorka. Juz od 2 dni nie mogę spać. Wczoraj śniło mi się ze poronilam a dziś, że odszedl mi już czop... tylko byl on metalowy (??). Schizy mam jak nic. Dziś go znów pomecze o szyjke, bo znow mam fiola na jej punkcie.
Poza tym bardzo boję się podróży do rodziców :( zobaczymy co dok na to powie.
Buziaki dla wszystkich ;)

Witam dziewczyny...po pierwsze strasznie się cieszę że odnalazłam te forum. Wcześniej pytałam na innych ale tam już chyba wątek wygasł :( Moja historia zaczęła się w grudniu 2014r. pierwsze staranka, po dwóch miesiącach dwie kreski i ogromna radość. Bolał mnie ciągle brzuch, ale cóż myślałam że to normalne, w 5 tyg ciąży krwawienie, szpital, łyżeczkowanie. Z opis his -pat wyszło że miałam ostre zapalenie endometrium. A więc znów szybkie leczenie i we wrześniu na urlopie kolejne staranka. I cóż znów od razu zaskoczyłam. Powrót do kraju, tydzień później jedna mała plamka krwi. Wizyta u gin. wszystko ok jest ciąża ale jeszcze bardzo wczesna. I tak przez kolejny tydzień i kolejny. Wyrok puste jajo płodowe. Znów szpital, zabieg i morze łez:( Tym razem nie odpuszczam czytam fora i jakie badania zrobić. Pierwsze wyszły podniesione znacznie podnad normę ATG i trochę ATPO. Ach, a więc może tarczyca (u mnie w rodzinie to norma) wizyta u endo- nie z tarczycą wszystko w porządku, ale to może wskazywać na przyczyny immunoligiczne. I znów poszukiwania, w końcu dylemat łodź czy wawa. Wybrałam Wawę i dr . D. W końcu profesjonalne podejście, badanie męża -ok, monitoring cyklu. I wykryte problemy z przepływami w tętnicach macicy, niedobór czynnika XII, oczywiście cała kolekcja przeciwciał antytarczycowych i dodatkowo antyjajnikowe :(
Propozycja leczenia: następna ciąża na żelaznym zestawie, I teraz dziewczyny mam pytanie czy którejś z Was udało się utrzymać ciąże tylko na lekach,czy to nie za mało. Nie miałam też oprócz przeciwciał innych badań immuno...Dr twierdzi, że przy tych problemach jakie wyszły leki wystarczą, a jak się nie uda to będziemy brnąć dalej. Ja się tak panicznie boję, odchodzę od zmysłów i chyba wolałabym zrobić wszytsko co w mojej mocy aby zwiększyć szanse. Tylko, że niektórzy twierdzą, że przy tych przeciwciałach nie powinno się szczepić. Dziewczyny proszę pomóżcie. Dziś doszłam do 160 strony tego wątku i popłakałm się przy historii truskaweczki11, ale później pobieżnie przejrzałam dalsze strony i widzę, że są dziewczyny, które doczekały się swoich małych cudów. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Pozdrawiam

Malinka ja mam P/ ciała jajnikowe podwyższone komórki nk
Niskie amh. 5 poronien za sobą w tym jedno po szczepieniach. Zarzucilam szczepienia obecnie na żelaznym zestawie jutro zaczynam 37 tydzień ciąży

Ja też na żelaznym zestawie bez szczepień. To moja 4 ciąża ;) mam ANA. Wielu badan nie robiliśmy. Właśnie wracam z wizyty i z mała wszystko ok. Szyjka w porządku, długa i zamknieta :) pozwolenie na wyjazd jest:) to tylko 100 km autostrada . Abym nie schizowala mogę zaczac chodzić do szkoły rodzenia tylko brz ćwiczeń ;)

Iris super wieści! Gratuluję! Ja też jutro wyjeżdżam na weekend do mamy. Mimo diety mam już zamówienie na placki ziemniaczane i mielone z buraczkami. A co ja poradzę na ma!mine jedzonko ;-)

Malinka u mnie 5 ciąża na lekach i wlewach z intralipid. Dziś zaczęłam 18 tc i czuję ruchy synka. Głowa do góry :-) Powodzenia :-)

reklama
Do góry