reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 mam nadzieje, ze nie bedzie powodu do paniki, choc na 99% bedzie szew na szyjce i to mnie pewnie zestresuje. Ale bede sie martwic za pare tygodni ;)

@Hatice juz biore proga - zapimnialam wspomniec ;)

@marshia to prawda. Zrobilam test 2 dni temu i byl negatyw, wiec jestem w szoku :)

Ciesze sie ze trafilam tu do Was, bo to naprawde szczesliwe Forum :)

Ojj wystraszylam się wieczorem:( jak już się położyłam po kapaniu ok 22 to po jakims czasie nagle "postawił" mi się brzuch.
Takie stawianie miałam w pierwszej ciąży ale ok 20 tyg i było dosyć częste więc bralam fenoterol+isoptin prawie do końca.
Oczywiście w nocy już wcale spać nie mogłam, ale sytuacja się nie powtórzyła narazie.
Standardowo biorę nospe i magnez, więc teraz leżę i zobaczę jak będzie w ciągu dnia.

Dziewczyny dzis zobaczylam upragnione dwie kreski [emoji173]️[emoji173]️ W koncu! Strasznie sie ciesze, choc panika pewnie przyjdzie niedlugo!
Jestem na Encortonie, Acardzie, lekach na tarczyce i wlacze dzis heparyne.
Co jeszcze moge zrobic?

wooow! gratulacje!! opowiadaj - ktory dpo mialas negatyw, a w ktorym pozytyw. Daj oczy nacieszyc pozytywem!
Ile miesiecy teraz starania trwaly? jakos inaczej ten cykl wygladal, cos nietypowego robilas, ze sie udalo, czulas jakies przeslanki ze moze byc pozytyw?

Badań genetycznych nie robiłam. Jakoś to mnie wtedy przerosło. Nie wiedziałam co mam zrobić. ;/
Jeżeli chodzi o moje badanie to faktycznie Panie w momencie umawiania mnie na badanie mówiły że muszę być po owulacji i na szczęście tak jest. ;) trochę nie mogę się już doczekać. Bo tak bardzo czekam już na kolejny cykl aby zacząć starania. ;) ( o ile wszystko będzie dobrze)
A u Ciebie wyniki były Ok?
U mnie nk w porzadku. test CBA (tego raczej nie robilas, nazywa sie inaczej ocena cytokin) pokićkany mocno.
poza tym mthfr a i c hetero, pai hetero. i pc przeciw fosfatydyloserynie pozytywne. ale to juz dawno temu robilam, wiec powinnam powtorzyc za jakis czas, bo moze sie to juz zmienilo.

@justkaki to miałaś ciężka noc jak ja... mi zmniejszył się brzuch, jest duża, nagła zmiana w samopoczuciu i brak dolegliwości. Bardzo się denerwuje. Nie śpię, nie mogę nic zjeść, czekam na wizytę. Nie mam już sił :( niestety u mnie każde poronienie to było nagle odejście dolegliwości także dla mnie brak objawów to stres. Mogę sobie tłumaczyć ze drugi trymestr ale gdy coś nagle odchodzi to stres
Nigdy nie miałam czegoś takiego jak stawianie się brzucha bo nigdy nie byłam tak daleko w ciąży, także nie pomogę :/
@burczuś liczyłam na to, że zobaczysz mój nowy awatar, dziękuje :) :)

@Oczekujaca123 mam nadzieje, ze nie bedzie powodu do paniki, choc na 99% bedzie szew na szyjce i to mnie pewnie zestresuje. Ale bede sie martwic za pare tygodni ;)

@Hatice juz biore proga - zapimnialam wspomniec ;)

@marshia to prawda. Zrobilam test 2 dni temu i byl negatyw, wiec jestem w szoku :)

Ciesze sie ze trafilam tu do Was, bo to naprawde szczesliwe Forum :)
Ja jestem fatalnym przykładem. Nie mając powodu do paniki - panikowalam, aż w końcu się doczekałam powodu do Paniki - szyjka i co wtedy ? Załamalam się bo większość sił swoich zuzylam na niepotrzebne zamartwienie się wcześniej...
Nikomu nie życzę tak zrytej psychiki jak moja [emoji31]

@bertha w sumie to nie bylo zadnych zmian oprocz rodzaju progesteronu. Zmienilam dupka na Cyclogest (cos jak Utrogestan). Myslalam, ze za pozno byly starania, bo w dniu pozytywnego testu owulacyjnego wrocilam w nocy z Polski i nie bylo staran. Dopiero nastepnego wieczoru.
Mysle, ze Encorton mi pomogl, bo mialam NK 21.5% a ostatnio spadly do 8%. Dobrze zareagowalam na ten lek.
Objawow nie mialam zadnych. Jedynid te co normalnie na okres - bol miesiaczkowy, wrazliwe sutki, ochota na slodycze, pare pryszczy :p
Nawet szyjka byla lekko otwarta, wiec oczywiscie to mnie martwi i boje sie tam teraz grzebac :p
W 9dpo nie bylo nawet cienia, a w 11dpo slabe kreski na jedym z testow, a negatyw na kolejnym. Dzis zrobilam elektroniczny i pokazal ciaze, wiec tego sie trzymam ;)

@justkaki ja tez mialam stawianie macicy od 20tc. A w ktorym Ty jestes?

@Oczekujaca123 taka panike ciezko okielznac. Ja tez jestem takim typem i juz po scianach chodze, a gdzie kolejne miesiace?

Tu moje tesciki ;)

IMG_8366.JPG

IMG_8368.JPG

reklama
@bertha w sumie to nie bylo zadnych zmian oprocz rodzaju progesteronu. Zmienilam dupka na Cyclogest (cos jak Utrogestan). Myslalam, ze za pozno byly starania, bo w dniu pozytywnego testu owulacyjnego wrocilam w nocy z Polski i nie bylo staran. Dopiero nastepnego wieczoru.
Mysle, ze Encorton mi pomogl, bo mialam NK 21.5% a ostatnio spadly do 8%. Dobrze zareagowalam na ten lek.
Objawow nie mialam zadnych. Jedynid te co normalnie na okres - bol miesiaczkowy, wrazliwe sutki, ochota na slodycze, pare pryszczy :p
Nawet szyjka byla lekko otwarta, wiec oczywiscie to mnie martwi i boje sie tam teraz grzebac :p
W 9dpo nie bylo nawet cienia, a w 11dpo slabe kreski na jedym z testow, a negatyw na kolejnym. Dzis zrobilam elektroniczny i pokazal ciaze, wiec tego sie trzymam ;)

@justkaki ja tez mialam stawianie macicy od 20tc. A w ktorym Ty jestes?

@Oczekujaca123 taka panike ciezko okielznac. Ja tez jestem takim typem i juz po scianach chodze, a gdzie kolejne miesiace?

Tu moje tesciki ;)

Zobacz załącznik 946400
Zobacz załącznik 946401

Dziś 14+0.
W ciągu dnia w miarę ok. Nie miałam tego typowego stawiania się. Trochę w środku czuje jakby napięte było, ale nie wiem czy już po prostu sobie nie wmawiam bo jak dotykam brzuch to miękki jest.
Jestem raczej szczupła osobą a brzuch już widoczny, czytałam że w kolejnych ciazach można wcześniej tak odczuwać.
Narazie nadal leżę no i trochę odsypiam nieprzespana noc.

Do góry