reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi ja tez sie staram, choc ostatnio znowu mnie nie bylo, bo bylam z mloda w Polsce.
Fajnie by bylo gdyby wiecej staraczek sie odzywalo, bo ten watek jest moim zdaniem szczesliwy, wiec i mam sie w koncu uda :)

@Oczekujaca123 nadrabialam watek i mialam nadzieje, ze przeczytam ze do rej pory wszystko jest dobrze.
Sama mialam podobna historie, szew zalozony w 18 tc na szyjki ktora miala jak sie okazalo podczas zabiegu - 1 cm!!! Ale zabieg sie udal, a ja urodzilam Ize po terminie. Nie chciala wylazic z brzucha, az wywolywalismy porod!
Powiem ci, ze gdyby nie to ze bylam upierdliwa i poszlam na dodatkowe usg, to pewnie ta ciaza by sie nie utrzymala. Na dodatek mieszkam w UK, a tu sluzba zdrowia to jakis kosmos. Ale wiercilsm im dziure w brzuchu i wywalczylam co chcialam. Dzieki temu mam zdrowe dziecko.

Mam taka ciekawostke. Przypomne, ze biore Encorton 20mg na zbicie NK. Bylam teraz zrobic badanie po 2 cs i spadly z 21,5% na 8%!!!
Bylam w szoku. Coz, jak na razie nie zaszlam w ciaze, ale mam brac Encorton jeszcze 1 caly cs i potem powoli schodzic - wiec wyjda 2 cykle.
Nie wiem co dalej, bo moja immunolog nie ma na mnie wiecej pomyslow....
@SheWolf a od tego 18tc lezalas ? Dlugo plamilas po szwie ?

Jak wychodzilam ze szpitala to w srode zbadali mi CRP i bylo 5.2 tam lekarz uznak ze w ciazy moze byc od 10. Zawsze mam miedzy 3 a 5.. a dzis zbadalam i mma 6.5.. i znow sie martwie.. ale czy.gdyby to bula infekcka po szwie to czy nie powinno szybciej przyrastac ? ... eh... powtorze znow pewnie w czwartek jak maz ze mna pojedzie bo tak to nie mam kiedy no ale zmartwienie jednak jest... [emoji24]

reklama
@SheWolf a od tego 18tc lezalas ? Dlugo plamilas po szwie ?

Jak wychodzilam ze szpitala to w srode zbadali mi CRP i bylo 5.2 tam lekarz uznak ze w ciazy moze byc od 10. Zawsze mam miedzy 3 a 5.. a dzis zbadalam i mma 6.5.. i znow sie martwie.. ale czy.gdyby to bula infekcka po szwie to czy nie powinno szybciej przyrastac ? ... eh... powtorze znow pewnie w czwartek jak maz ze mna pojedzie bo tak to nie mam kiedy no ale zmartwienie jednak jest... [emoji24]

Nie lezalam ciagle. Po prostu polegiwalam. Ale wstawalam zeby zrobic cos do jedzenia itp.
Plamilam chyba kilka dni, ale nie pamietam teraz dokladnie. Mysle, ze poki sie wszystko w srodku zagoi, musi minac trochd czasu.

@burczuś, czy ty aby nie za bardzo wszystko analizujesz? Moze trzeba na prawde wszystko odpuscic i jak beda 2kreski panikowac. Tak zrobilam z Natusiem. Tez przed odstawilam wszystkie leki

@Nadja_n piękna masz córeczkę. Piesek też boski ❤

@Szczescie1986 kochana życzę Ci z całego serca abyś i Ty też mogła się pochwalić dwoma kreskami i bobasem po 9 miesiącach w tym roku. @burczuś @Marthi wam również i wszystkim staraczką.

@Marthi kochana ja wiem, że to trudne ale patrz przynajmie zachodzsz naturalnie a to na prawdę dużo. Zobacz ja starania 4 lata 2 inseminacja 2 ciąże 2 straty. Gdy już wiara była na poziomie 0 udało się naturalnie mamy Zosię wierzę , ze i Wam się uda mimo iż dolniy i brak optymizmu. Dla każdego przychodzi ten szczęśliwy moment nie wiem co działa szczepienia, steryd , heparyna , meta , dobra owu, super plemnik ,szczęście modlitwa wszystko na raz albo nic z tego co wymieniłam ale końcu każda rodzi dziecko i Tobie się uda .

@Oczekujaca123 ty uważaj z tymi remontami :). Nie martw się jeśli lekarz mówi ze jest dobrze to trzeba w coś wierzyć bo psychiatryk w naszym przypadku możliwy. Moje crp od 26 tygodnia 6,5 w normie nigdy mi nie rosło i takie było do końca . Inne normy dla ciężarówek. Co do dzieci i tego za" wszelką cene" ja się cieszę ze walczyłam trwało to 5 lat jestem mamą mimo wszelkich smutków po drodze. Ja powiem tak warto walczyć.

@burczuś cholera ja to wszystko czytam proszę mi tu smucić po sam kres stron. Prawda taka ze dużo dziewczyn milczy ale dużo też czyta w krzakach. Co mogę Ci napisać jeśli podświadomie czujesz że chcesz spróbować bez leków to tak zrób jesli chcesz z lekami po prostu zacznij je brać . Wiem , ze się boisz u mnie to samo ale jeśli nie spróbujesz to pewno będziesz żałować ... Wiem , ze człowiek sam głupi bo nie wie co robić . Napisz co ten Kulczyk Ci radzi ? Masz do niego zaufanie ?

@SheWolf tak to prawda wątek jest szczęśliwy życzę Ci tego szczęścia

Ostatnia edycja:
@edloteh a Ty jesteś jeszcze z nami??? Staracie się ciagle?
@Marthi kurczę, wiem, ze pocieszanie nie pomoże, bo inaczej mówić komuś kto niby stał na tym samym miejscu - nici z ciąży, ale przynajmniej zachodzil. Po prostu przytulam wirtualnie. Wiem, ze doliny mijają i potem znów idzie sue naprzód :).
@burczuś bardzo Ci życzę rodzeństwa dla Nati. Może faktycznie po prostu zadzialaj 3 mies bez niczego. Zobaczysz. A potem z lekami.
Ja miakam tak:
Akupunktura - zaczęłam akurat 1 dc. Miałyśmy pracować 3 cykle i
miakam odpuścić starania. Po 4 razach byłam w ciąży, bo trudno w moim wieku odpusvic 3 cykle :)
Intralipid - w dzień po owulacji, potem w dniu potwierdzonej bety (czyli już 2 badanie). Potem co 4 dni do serduszka, potem co 7 do 11 tyg. Co 10 i ostatecznie między dwoma ostatnimi razami 14 dni przerwy. Skończyłam w 16 tc. Łącznie 10 wlewow.
Encorton i heparyna 0,6 od 5 dpo.
Do tego Femibion, Aspirin cardio, metyle.

@Marthi @burczuś a ja? to co zapomnialyscie
Może nie pisze codziennie ale codziennie czytam . Tez juz nie dlugo sie zaczynamy starac co mnie powstrzymuje to redukcja wagi no i finanse bo sam accofil to duzy wydatek i czekam na awans. W ciazy na pewno przytyje bho i naczej sie nie da wievc nie chce zaczynac z ta waga ktora te4raz mam u mnie kwestia 7 kilo no ale cwicze i mam diete poza tym ten awans ehhh. Ale jestem i piszcie. Powiem wam cos moze organizm czeka na optymalne warunki tzn optymalnie dogodne zeby bylo wszystko super, czasem lepeiej poczekac co ma za znaczenie pol roku w stosunku do zycia spokojnie
Tez mam nadzieje ze ten watek jest szczesliwy i bedzie wszystko dobrze :)

reklama
@Oczekuja123 - kochana nikt nie ma Ci za złe, ze piszesz i się zwierzasz, w pełni to rozumiem i pewnie rozumiemy :) Mi chodzi bardziej o to, co napisała tez pod Twoim postem Burczus, ze kiedyś tu kipiało od pomysłów, od szaraczek a teraz tego nie ma :( Ja tak jak Burczus już nie pisze co u mnie no bo... kto to czyta, kogo to w sumie obchodzi, jeśli inne staraczki się nie odzywają a Wy macie w sumie ciążowe tematy, do których mi daleko bo nie umiem Wam doradzić/pomoc bo tak daleko nigdy nie zaszłam. Mogę tylko gratulować lub współczuć.
Swoją droga mądrze napisałaś o tych ambicjach, i zdrowym rozsądku. Pewnie się naoglądasz w pracy przypadków od groma... wcale się nie dziwie, ze masz takie myślenie.

@ShWolf - fajnie, ze napisałaś bo Ciebie tez już dawno tu nie było! Pisz co u Ciebie kochana. NK Ci pięknie spadły ale czyżby encorton aż tak je obniżył? Może miałaś w czasie 1 badania jaki stan zapalny w organizmie i dlatego taki wysoki wynik wyszedł? Nie wiem czy jest to możliwe ale aż dziwny taki spadek jak na moje...

@Porzeczka1234 - niby wiem, ze zachodzę ale jak od jakiegoś łącznie roku coś nie mogę zajść (z rożnym nastawieniem, z lekami, bez leków, na luzie, na spinie ze chce by się udało) to jakos mam mieszane uczucia :/ Wcześniej dwie ciąże w 1-2 cyklu a teraz lipa po całości.... No ale mniejsza. Co to CRP?

@marshia - no wiem :(
Btw. Zapomniałaś dopisać metformine chyba :)

Do góry