reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny mam glupie pytanie...kojarzycie jak czasen macie drganie lydki czy reki... i np ja czuje takie drganie jedno lub dwa co jakis czas w roznych miejscach na brzuchu takie w sumie mocniejsze skurczenie, ale w 1 miejscu potem znow w innym... czy to mozliwe ze to ruchy ? Czy skurcze? Bo glupieje ;]

Dziewczyny mam glupie pytanie...kojarzycie jak czasen macie drganie lydki czy reki... i np ja czuje takie drganie jedno lub dwa co jakis czas w roznych miejscach na brzuchu takie w sumie mocniejsze skurczenie, ale w 1 miejscu potem znow w innym... czy to mozliwe ze to ruchy ? Czy skurcze? Bo glupieje ;]
Ja przy córci w 17 tyg czułam takie jakby mi bąbelki pękaly, pozniej jakbym miala motylki :D po ok 2 tyg wyraźne kopniaki. Możliwe że tak ruchy odczuwasz :)

Dziewczyny czy macie jakieś sprawdzone sposoby na trądzik? Niewiele można rzeczy stosować w ciąży. Już próbowałam azulan, toniki różne, sudocrem, maść cynkowa, linomag. Nic nie pomaga. Codziennie wyskakuje kilka nowych, bolacych. Wiem że nie można wyciskac ale czasem to już jedyny sposób żeby chociaż nie bolały.
Nigdy w życiu nie miałam trądziku, ani w poprzedniej ciąży:(

Ostatnia edycja:

Ja dalej mam takie uczucie momentami :) także wydaje mi się że to są właśnie ruchy u ciebie :)

My już po wizycie, Wiktoria waży 1500gr, kopie matkę po wnętrznościach i bardzo się bulwersuje jak chce się ją oglądać przez usg - czytaj kopie głowice :p
Przez te 3tyg urosła jej glowkai wyprzedziła resztę ciałka o 2 a nawet 4 tygodnie i wymiary ma już z 33tc a u mnie dopiero 29 tc. Ale gin mówi że wszystko w normie i że tak może być :)

@Hatice @justkaki gratuluje prenatalnych - suuuper!
@roki_1991 ale Ci charakterna córcia wybija! :)
@Porzeczka1234 kciuki za powrót do starań :)
@Oczekujaca123 skoro masz teraz prawie nowe podwozie ;) - to dbaj, poleguj, pachnij i odpoczywaj. Ja nie ofpoczywajam i teraz mam za swoje. Oczy jak królik ;)
Przy czym ja nie z płaczu, tylko z koniecxnisci budzenia jej cp 2-2,5 h ma jedzenie. A sen przez to tak płytki, ze można powiedzieć ze nie sypiam. A jeszcze się dziś dowiedziałam, ze prezes chce, żebym sprawozdanie finansowe zrobiła za 2018. Ja nawrt tel nie planuje odebrać. Wiedział o ciąży od Wrzesnia i, że jsk urodzę to koniec. Teraz priorytetem jest chyba logiczne kto, a na prace mam wręcz wywalone. W obliczu rehabilitacji, kontrolnych usg główki, niejedzenia, spania non stop - mogą mnie wywalić po macierzyńskim nawrt.
a dzieciątko mam najgrzeczniejszy na świecie :) Nie płacze wcale, non stop się usmiecha jak się do niej mówi, jak się budzi to się bawi paluszkami i lekko pojawiło i czeka po prostu uśmiechając się. Oczywiście wielkie ła też jest jak głód wielki po przebudzeniu, ale to raz na dzuen. Jako matka wariatka obawiam się czy to normalne, zextaja pogodna i grzeczna i czy coś nie jest niectak po tych wszystkich sterydach :( :( :(
@dżoł @Nadja_n @czarna_mala @mała79 @ovli22 co u Was?
@marzycielka81 co tam w Teoim dwupaku?
@plastulinka, @dżoasia a Wy jak?

Super wieści Roki i Martynka

@Oczekujaca123 za Ciebie nieustannie trzymam kciuki

Wczoraj napisałam i patrzę dziś nie wysłałam.

@marshia najważniejsza mała. Musiało mi umknac przypomnij mi proszę dlaczego czeka Was rehabilitacja i usg?

U mnie spokojnie. W poniedziałek mam prenatalne. Denerwuje się i objawów mało mam co potęguje mój strach. Teraz zaczyna mi się przeziębienie. W Poznaniu panuje grypa więc mam nadzieję, że to nie ona.

@Hatice @justkaki gratuluje prenatalnych - suuuper!
@roki_1991 ale Ci charakterna córcia wybija! :)
@Porzeczka1234 kciuki za powrót do starań :)
@Oczekujaca123 skoro masz teraz prawie nowe podwozie ;) - to dbaj, poleguj, pachnij i odpoczywaj. Ja nie ofpoczywajam i teraz mam za swoje. Oczy jak królik ;)
Przy czym ja nie z płaczu, tylko z koniecxnisci budzenia jej cp 2-2,5 h ma jedzenie. A sen przez to tak płytki, ze można powiedzieć ze nie sypiam. A jeszcze się dziś dowiedziałam, ze prezes chce, żebym sprawozdanie finansowe zrobiła za 2018. Ja nawrt tel nie planuje odebrać. Wiedział o ciąży od Wrzesnia i, że jsk urodzę to koniec. Teraz priorytetem jest chyba logiczne kto, a na prace mam wręcz wywalone. W obliczu rehabilitacji, kontrolnych usg główki, niejedzenia, spania non stop - mogą mnie wywalić po macierzyńskim nawrt.
a dzieciątko mam najgrzeczniejszy na świecie :) Nie płacze wcale, non stop się usmiecha jak się do niej mówi, jak się budzi to się bawi paluszkami i lekko pojawiło i czeka po prostu uśmiechając się. Oczywiście wielkie ła też jest jak głód wielki po przebudzeniu, ale to raz na dzuen. Jako matka wariatka obawiam się czy to normalne, zextaja pogodna i grzeczna i czy coś nie jest niectak po tych wszystkich sterydach :( :( :(
@dżoł @Nadja_n @czarna_mala @mała79 @ovli22 co u Was?
@marzycielka81 co tam w Teoim dwupaku?
@plastulinka, @dżoasia a Wy jak?
Dziekuje dziewczyny :*

@marshia masz racje, dla mnie praca tez przestała miec w pewnym momencie znaczenie. Trzeba dbac o siebie i rodzine. Ja przepraszam, bo ja mało ogarniam...ale co sie dzieje z malutką, ze rehabilitacja ? Glupio mi ale ja ostatnio mam klapki na oczach i malo do mniw dociera przez ta moja sytuacje :(
A co do lekow.. eh to loteria.. u 10osob nie będą mialy znaczenia a u 1 tak. Ale nie mozna myslec w twn sposob i sie nakręcac. Dopiero sie poznajecie dopiero sie rozwija i wierze , ze cokolwiek sie dzieje bedzie ok. Dbajcie o siebie ! ;**

reklama
Super wieści Roki i Martynka

@Oczekujaca123 za Ciebie nieustannie trzymam kciuki

Wczoraj napisałam i patrzę dziś nie wysłałam.

@marshia najważniejsza mała. Musiało mi umknac przypomnij mi proszę dlaczego czeka Was rehabilitacja i usg?

U mnie spokojnie. W poniedziałek mam prenatalne. Denerwuje się i objawów mało mam co potęguje mój strach. Teraz zaczyna mi się przeziębienie. W Poznaniu panuje grypa więc mam nadzieję, że to nie ona.

@marzycielka81 kciuki za prentalne ja tez w poniedzialek 2gie prenatalne ! :) o ktorej masz?

Do góry