reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A o mnie też jeszcze pamiętacie!!??
Staram się Was podczytywać ale ciężko być na bieżąco:(
zawsze będę pamiętać ile dostałam tu wsparcia i siły do walki!!
Wszystkiego dobrego dla każdej z Was i powodzenia!!!

@fondie obiecałaś się odezwać albo na priv albo na tel. ale z naszym umawianiem to zawsze było kiepsko;)

No ba, pewnie ze pamiętamy :)

Baylee, ja niestety więcej o hla c nie wiem. Ale skoro nie masz tego złego typu to bym się nie martwiła.

reklama
@Oczekujaca123 tylko to przychodzi mi na mysl przy skracaniu sie szyjki. No i lezenie. Reszta to szwy pessary. Mam nadzieje, ze wytrwacie, bo choc sa oddzialy neonatologii, to ani lekarze, ani pielegniarki, ani dzieci, a juz w ogole to rodzice woleliby, by byly niepotrzebne nikomu, by zadne dzieci nie musialy tam trafic. Tak wiec optymizm, spinaj poslady, krzyzuj nogi i wytrzymaj do konca ciazy czyli nie 34t, a 38 conajmniej
Dziekuje ;) i prosze o kciuki za jutro , gdzies sie ludze ze moze jednak sprzet inny to i szyjka trocje inaczej wyszla. Jutro dowiem sie prawdy [emoji847] i oby nie zabolala.
Ja sie panicznie bokje infekcji i skurczy dlatefo powtarzam w kolko te wymazy z pochwy i posiewy z moczu... i wpycham ta okropna luteine zajadajac duphastone i magnezem. Tyle moge. A tryb spoczynkowy prowadze od poczatku ciazy.... a od kad powiedzieli mi o szyjce w poniedzialek to mimo ze miala 4.5cm to zaleglam w lozku. Dopiero wczoraj wyszlam a wlasciwie pojechalam do siebie na mieszkanie zobaczyc jak sie ma remont łazienki , bo poki co jestem u rodzicow. I to tyle aktywności , jutro wizyta to tez wyprawa [emoji14]

A jak Ty sie czujesz ? :*

@Oczekujaca123 tylko to przychodzi mi na mysl przy skracaniu sie szyjki. No i lezenie. Reszta to szwy pessary. Mam nadzieje, ze wytrwacie, bo choc sa oddzialy neonatologii, to ani lekarze, ani pielegniarki, ani dzieci, a juz w ogole to rodzice woleliby, by byly niepotrzebne nikomu, by zadne dzieci nie musialy tam trafic. Tak wiec optymizm, spinaj poslady, krzyzuj nogi i wytrzymaj do konca ciazy czyli nie 34t, a 38 conajmniej
Gin tez uznala , ze po prostu szyjka pracuje a nie ze sie skraca ze to normalne. Ze to noe taka dlugosc jaka sie czlowiek ma martwic. No ale raz w tyg bedzie mnie badac.

@Oczekujaca123 robic co chwila wymazy to niewielka cena za bezpieczenstwo. U mnie niestety sie nie sprawdzilo. Choc szyjka nie zawiodla do samego konca.

Ja czuje sie roznie. Trudno mi to nawet okreslic. Troche nie radz sobie z napieciem jakie stwarza cala sytuacja.

Kochane moje dzis Helenka przekroczyla 2 kg i byla od rana bez wspomagania oddychania. Zobaczymy, czy sobie poradzi.

I jeszcze... mam do oddania ciemne leginsy ciazowe z h&m rozmiar L

@Oczekujaca123 robic co chwila wymazy to niewielka cena za bezpieczenstwo. U mnie niestety sie nie sprawdzilo. Choc szyjka nie zawiodla do samego konca.

Ja czuje sie roznie. Trudno mi to nawet okreslic. Troche nie radz sobie z napieciem jakie stwarza cala sytuacja.

Kochane moje dzis Helenka przekroczyla 2 kg i byla od rana bez wspomagania oddychania. Zobaczymy, czy sobie poradzi.

I jeszcze... mam do oddania ciemne leginsy ciazowe z h&m rozmiar L
@Destino aaa... cudownie [emoji173] oby tak dalej

Dziewczyny pomożecie? Mam wyniki... homocysteina 9.2
Mutacja genu mthfr C677T
ANA1 dodatni (wiem że musi byc Ana 2 i 3 zrobione)
Co to znaczy?

reklama
Dziewczyny pomożecie? Mam wyniki... homocysteina 9.2
Mutacja genu mthfr C677T
ANA1 dodatni (wiem że musi byc Ana 2 i 3 zrobione)
Co to znaczy?

Na homocysteinie się nie znam, ale też mam ANA 1 dodatnie. Profil ANA 3 (16 typów przeciwciał) mam cały ujemny, tylko jest info, ż stwierdzono obecność przeciwciał, ich miano i typ.
Generalnie lekarze na ANA nie zwracają większej uwagi, chyba, że w profilu 3 wyjdzie jakiś typ. Mogą one ale nie muszą utrudniać zajścia w ciążę czy jej późniejsze utrzymanie.
Ja natomiast naczytałam się na internatach, że przy ANA może pomóc encorton i poprosiłam lekarza żeby mi przepisał. Miałam je przyjmować od owulacji żeby wyciszyć przeciwciała. Nie zrobiłam tego bo akurat przestaliśmy się starać. Zaszłam w ciąże bez encortonu i żadnych innych wspomagaczy ale jak tylko zobaczyłam dwie kreski pobiegłam po encorton. Dziś mam 15+6 [emoji6] także bez stresu! Będzie dobrze :)

Do góry