reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kasiula222 tez przy SM nie wyszły mi ANA1, paśnik nie kazał robić mimo tego 2. I nie robiłam. Ale encorton brałam 15, zamiast zaleconego przez niego 10. 15 zlecił mi wrocławski gin ogarniający immuno.

reklama
@kasiula222 tez przy SM nie wyszły mi ANA1, paśnik nie kazał robić mimo tego 2. I nie robiłam. Ale encorton brałam 15, zamiast zaleconego przez niego 10. 15 zlecił mi wrocławski gin ogarniający immuno.
To dlaczego bierzesz ten encorton skoro żadne badania nie wyszły ? Bo zacznę się zastanawiać żeby na własną rękę brać chociaż 5 lub 10 mg . Tylko że steryd podwyższa cukier i to tez nie dobrze ...

@kasiula222 bo miałam 40 lat podchodząc do próby. Bo 5 ciąż za mną. Bo miałam bardzo wysokie NK (27,6%). Bo miałam rozjechane cytokiny ( np. tnf ponad 10 tys i Il10 masakrycznie poniżej normy). Bo mam SM i o 10 mg mówił nawet Pasnik, zeby i tak wyciszyć układ immunologiczny. Bo 10 mg mi wczesniej nie pomogło - miałam puste jajo i biochem na 10. Bo podjęłam ryzyko w wielu kwestiach lekowych, bo nic mi więcej na tamten moment nie zostało. Poszłam na akupunkturę, wzielam 10 wlewow z intralipidu, brałam metę pomimo nakazu odstawienia (w 20 tc znalazłam lekarza, który na szczęście ją uznaje i przepisuje). Bo to było dla mnie „teraz albo nigdy”.
Racjonalnie Ci tego nie wytłumaczę.

@kasiula222 bo miałam 40 lat podchodząc do próby. Bo 5 ciąż za mną. Bo miałam bardzo wysokie NK (27,6%). Bo miałam rozjechane cytokiny ( np. tnf ponad 10 tys i Il10 masakrycznie poniżej normy). Bo mam SM i o 10 mg mówił nawet Pasnik, zeby i tak wyciszyć układ immunologiczny. Bo 10 mg mi wczesniej nie pomogło - miałam puste jajo i biochem na 10. Bo podjęłam ryzyko w wielu kwestiach lekowych, bo nic mi więcej na tamten moment nie zostało. Poszłam na akupunkturę, wzielam 10 wlewow z intralipidu, brałam metę pomimo nakazu odstawienia (w 20 tc znalazłam lekarza, który na szczęście ją uznaje i przepisuje). Bo to było dla mnie „teraz albo nigdy”.
Racjonalnie Ci tego nie wytłumaczę.
No rozumiem ty byłaś w innej sytuacji jak ja bo ja mam już dzieci fakt jedno z wada genetyczna ale mam.... Myślę też robić ten NK właśnie ..

@basiawol - na pewno już limit wyczerpany! Do dzieła! :)

@marzycielka81 - nie widzę Twoich wyników krzywych :( Oczekująca ma racje z terminem do specjalisty - w ciąży w ciągu 7 dni musza Cię przyjąć. Jeśli odmówią - proś na piśmie o to.

Edit: teraz widzę wyniki - kurcze wysoka ta glukoza. Nie patrząc już na insulinę. Szybko do diabetologa i dobrego dietetyka. To cukrzyca ciążowa. :( A odstawiałas w ogóle Siofor przed krzywa???

@Destino - Miałam chwilowy zawał tak jak Roki.... uffff! cudne wieści, Helenka walczy! Pięknie :) byle do przodu!

@oxygenium - gratuluje.

@plastulinka - MEEEGA WIEŚCI!!! Gratuluje podwójnie :)

Dziekuje wam wszystkim za mile slowa. Znow sie pochwale. Dostalam dzis potrzymac Helenke [emoji1] na zyczenie lekarza pielegniarka na 5 min odlaczyla Helenke od wspomagania oddychania. Moja dzielna mala dziewczynka [emoji4] wcina juz tylko mamy pokarm i dzis wazy 1830g. Narazie rosniemy [emoji7]

reklama
@Destino wspaniałe wieści.

@Marthi lekarz nie kazał mi odstawić sioforu. Dwa stwierdził że na wizycie przepisze mi paski.... Niestety ale nie wiem czy stać mnie na wizytę u dietetyka. Diabetologa chce iść do poradni na polna dla kobiet w ciąży z cukrzyca

Do góry