reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo tak szybko rosnie, co sprawia troche klopotu, bo serduszko, uklad krazenia i szpik kostny nie nadarzaja. Jednak powoli... oby juz tylko do przodu. Helenka je juz po 30 ml. Chcialabym, by mogla zejsc z cpapu, ale ma klopoty z oddychaniem. Bedziemy jednak probowac

reklama
@marzycielka81 - dziwne, bo zwykle na krzywa odstawia się Siofory, Glucko i inne... to raz. Dwa - diabetolog nie ułoży Ci raczej diety niestety, a przy Twoich wynikach jest to ważne. Diabetolog powie jak dawkować leki i (jak będzie w porządku) powie czego unikać, ale niestety co do diety - odeśle Cię do dietetyka raczej. Mi tak zalecono i z kim nie rozmawiam to tak to właśnie wyglada :/ Polna to dobry pomysł jeśli jest na NFZ.

To dlaczego bierzesz ten encorton skoro żadne badania nie wyszły ? Bo zacznę się zastanawiać żeby na własną rękę brać chociaż 5 lub 10 mg . Tylko że steryd podwyższa cukier i to tez nie dobrze ...
Mi ana 1 i 2 wyszły pozytywne ale co do czego w ana 3 wyszło coś co nie ma powiązania z poronieniami. Reumatolog nie widział potrzeby sterydu.
Po pozytywnym teście gin jednak zdecydował o podaniu. Co prawda mała dawka bo medrol 4mg, ale jak narazie jest ok.
Ciążowe objawy w miarę znośne. Piersi bolą, ale nie aż tak dokuczliwe. Najgorsze są dla mnie guzy pod pachami. Po 1 porodzie okazało się że mam tam dodatkowe gruczoly mleczne i na tyle mi wywalilo pachy że dostałam mała dawkę leku na spalenie pokarmu.
Teraz jest 8 tydzień (7+6) a ja mam wielkie bolesne "buły" pod pachą. Spotkałyście się kiedyś z tym?

Mi ana 1 i 2 wyszły pozytywne ale co do czego w ana 3 wyszło coś co nie ma powiązania z poronieniami. Reumatolog nie widział potrzeby sterydu.
Po pozytywnym teście gin jednak zdecydował o podaniu. Co prawda mała dawka bo medrol 4mg, ale jak narazie jest ok.
Ciążowe objawy w miarę znośne. Piersi bolą, ale nie aż tak dokuczliwe. Najgorsze są dla mnie guzy pod pachami. Po 1 porodzie okazało się że mam tam dodatkowe gruczoly mleczne i na tyle mi wywalilo pachy że dostałam mała dawkę leku na spalenie pokarmu.
Teraz jest 8 tydzień (7+6) a ja mam wielkie bolesne "buły" pod pachą. Spotkałyście się kiedyś z tym?
A to nie są węzły chłonne ? A to przy Ana 1i 2 to powinien być steryd to też dziwnie ... Zwariować idzie z tym wszystkim ... ;)
@Destino cudowne wieści ;) Cepapem się nie martw ona z tego zejdzie tylko czasu jej potrzeba. My właśnie z Zuzia jutro ruszamy do Prokocimia ale się zdziwią bo mała jest bez tlenu już kilka tygodni a jeszcze dwa miesiące temu było to nie możliwe bo siniała jak śliwka .Cuda normalnie cuda ...
@marishia może cię wkurzają te moje pytania ale ja jeszcze jestem zagubiona w tym wszystkim ... Która jeszcze z nas ma SM ?

Ostatnia edycja:
A to nie są węzły chłonne ? A to przy Ana 1i 2 to powinien być steryd to też dziwnie ... Zwariować idzie z tym wszystkim ... ;)
Specjalista nie jestem ale wezly raczej nie. Boli i wygląda tak samo jak po porodzie. We wtorek mam isc na szybkie usg tylko ale napewno pokaże to lekarzowi

Ostatnia edycja:
Dziekuje wam wszystkim za mile slowa. Znow sie pochwale. Dostalam dzis potrzymac Helenke [emoji1] na zyczenie lekarza pielegniarka na 5 min odlaczyla Helenke od wspomagania oddychania. Moja dzielna mala dziewczynka [emoji4] wcina juz tylko mamy pokarm i dzis wazy 1830g. Narazie rosniemy [emoji7]
Super! Oby tak dalej. Dzielna mała wojowniczka[emoji846]

@marshia - a Ty jak robiłaś krzywą to odstawiałaś Glucko? Jak Banach Ci kazał? Pytam pod kątem tego, że @marzycielka81 nie miała odstawiać, a gdzie wcześniej nie czytałam to ponoć konieczne, chociaż na 2-3 dni przed badaniem, a spotkałam się też z opiniami, że normalnie (bez ciąży) odstawia się nawet na 7-14 dni przed krzywą. Hmmm... nic już nie wiem...

reklama
Do góry