reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo tak szybko rosnie, co sprawia troche klopotu, bo serduszko, uklad krazenia i szpik kostny nie nadarzaja. Jednak powoli... oby juz tylko do przodu. Helenka je juz po 30 ml. Chcialabym, by mogla zejsc z cpapu, ale ma klopoty z oddychaniem. Bedziemy jednak probowac

reklama
@marzycielka81 - dziwne, bo zwykle na krzywa odstawia się Siofory, Glucko i inne... to raz. Dwa - diabetolog nie ułoży Ci raczej diety niestety, a przy Twoich wynikach jest to ważne. Diabetolog powie jak dawkować leki i (jak będzie w porządku) powie czego unikać, ale niestety co do diety - odeśle Cię do dietetyka raczej. Mi tak zalecono i z kim nie rozmawiam to tak to właśnie wyglada :/ Polna to dobry pomysł jeśli jest na NFZ.

To dlaczego bierzesz ten encorton skoro żadne badania nie wyszły ? Bo zacznę się zastanawiać żeby na własną rękę brać chociaż 5 lub 10 mg . Tylko że steryd podwyższa cukier i to tez nie dobrze ...
Mi ana 1 i 2 wyszły pozytywne ale co do czego w ana 3 wyszło coś co nie ma powiązania z poronieniami. Reumatolog nie widział potrzeby sterydu.
Po pozytywnym teście gin jednak zdecydował o podaniu. Co prawda mała dawka bo medrol 4mg, ale jak narazie jest ok.
Ciążowe objawy w miarę znośne. Piersi bolą, ale nie aż tak dokuczliwe. Najgorsze są dla mnie guzy pod pachami. Po 1 porodzie okazało się że mam tam dodatkowe gruczoly mleczne i na tyle mi wywalilo pachy że dostałam mała dawkę leku na spalenie pokarmu.
Teraz jest 8 tydzień (7+6) a ja mam wielkie bolesne "buły" pod pachą. Spotkałyście się kiedyś z tym?

Mi ana 1 i 2 wyszły pozytywne ale co do czego w ana 3 wyszło coś co nie ma powiązania z poronieniami. Reumatolog nie widział potrzeby sterydu.
Po pozytywnym teście gin jednak zdecydował o podaniu. Co prawda mała dawka bo medrol 4mg, ale jak narazie jest ok.
Ciążowe objawy w miarę znośne. Piersi bolą, ale nie aż tak dokuczliwe. Najgorsze są dla mnie guzy pod pachami. Po 1 porodzie okazało się że mam tam dodatkowe gruczoly mleczne i na tyle mi wywalilo pachy że dostałam mała dawkę leku na spalenie pokarmu.
Teraz jest 8 tydzień (7+6) a ja mam wielkie bolesne "buły" pod pachą. Spotkałyście się kiedyś z tym?
A to nie są węzły chłonne ? A to przy Ana 1i 2 to powinien być steryd to też dziwnie ... Zwariować idzie z tym wszystkim ... ;)
@Destino cudowne wieści ;) Cepapem się nie martw ona z tego zejdzie tylko czasu jej potrzeba. My właśnie z Zuzia jutro ruszamy do Prokocimia ale się zdziwią bo mała jest bez tlenu już kilka tygodni a jeszcze dwa miesiące temu było to nie możliwe bo siniała jak śliwka .Cuda normalnie cuda ...
@marishia może cię wkurzają te moje pytania ale ja jeszcze jestem zagubiona w tym wszystkim ... Która jeszcze z nas ma SM ?

Ostatnia edycja:
A to nie są węzły chłonne ? A to przy Ana 1i 2 to powinien być steryd to też dziwnie ... Zwariować idzie z tym wszystkim ... ;)
Specjalista nie jestem ale wezly raczej nie. Boli i wygląda tak samo jak po porodzie. We wtorek mam isc na szybkie usg tylko ale napewno pokaże to lekarzowi

Ostatnia edycja:
Dziekuje wam wszystkim za mile slowa. Znow sie pochwale. Dostalam dzis potrzymac Helenke [emoji1] na zyczenie lekarza pielegniarka na 5 min odlaczyla Helenke od wspomagania oddychania. Moja dzielna mala dziewczynka [emoji4] wcina juz tylko mamy pokarm i dzis wazy 1830g. Narazie rosniemy [emoji7]
Super! Oby tak dalej. Dzielna mała wojowniczka[emoji846]

@marshia - a Ty jak robiłaś krzywą to odstawiałaś Glucko? Jak Banach Ci kazał? Pytam pod kątem tego, że @marzycielka81 nie miała odstawiać, a gdzie wcześniej nie czytałam to ponoć konieczne, chociaż na 2-3 dni przed badaniem, a spotkałam się też z opiniami, że normalnie (bez ciąży) odstawia się nawet na 7-14 dni przed krzywą. Hmmm... nic już nie wiem...

reklama
Do góry