reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a czy wasze maleństwa podczas badania usg były aktywne czy raczej odwrotnie? Mój maluch wczoraj na usg leżał praktycznie bez ruchu, zestresowałam się i się pytam lekarza czy coś złego się dzieje, uspokajał mnie ze maluch zapewne spi. Myślicie, ze jeśli przed następna wizyta zjem coś słodkiego to jest szansa, ze będzie „ruchliwy”? Dzisiaj tak cały czas o tym myśle...
@smerfik88 @marshia ale wspaniale!!

reklama
@olaa90 moją czasem trzeba było przebudzić. Tzn tak było na 1 prenatalnych. Kilka razy pukał po brzuchu. A czasem trzeba było lekko nacisnąć brzuch żeby się po prostu inaczej ustawiła do badania, bo tez był z niej leniuszek. Dopiero pod koniec się rozbrykała i ucieka teraz od głowicy. Także bez stresu kochana :)
I będzie z niej „opijus”, bo zawsze chłepcze całą buzią wody :) :) :)

@olaa90 na pewno będzie ruchliwy jak zjesz cis słodkiego. Ja przed każdym ktg musiałam wypić sok i zjeść coś słodkiego bo Zosia mało ruchliwa bo spała po obiedzie a ja musiałam po nocach znów na ktg jeździc. To później w samochodzie jadłam nimki, snikers popijałam sokiem lub coca-cola i była lambada

@Oczekujaca123 kciuki, żeby było wszystko idealnie :) Na pewno będzie :)

Dziewczynki jest data ustalona: najpiękniejsza EVER! Doktorek czyta w moich myślach: 14 luty [emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531][emoji3531]
Oł maj gadddddd!!!!!
Jaki cudowny termin [emoji7][emoji7][emoji7] wiesz ze to juz tuż tuż [emoji177][emoji177][emoji322]

Dziewczyny a czy wasze maleństwa podczas badania usg były aktywne czy raczej odwrotnie? Mój maluch wczoraj na usg leżał praktycznie bez ruchu, zestresowałam się i się pytam lekarza czy coś złego się dzieje, uspokajał mnie ze maluch zapewne spi. Myślicie, ze jeśli przed następna wizyta zjem coś słodkiego to jest szansa, ze będzie „ruchliwy”? Dzisiaj tak cały czas o tym myśle...
@smerfik88 @marshia ale wspaniale!!
Bywało różnie, na drugich prenatalnych musiałam zjeść coś słodkiego i zrobić 20minutowy spacer i dopiero się obróciło do pomiarów. Na niektórych wizytach było ruchliwe i uciekało od głowicy usg. Także bez stresu :)
Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi:) Wiem że heparyna to nie wskazanie, bardziej moje 3niepowodzenia. Zaufam lekarce i Jej sugestii na cc.

Ja juz po wizycie oczywiście telefon mi padl a po wizycie bylam u babci a tersz jeszcze do castoramy jedziemy. Szyjka 5.6cm dlugaaa zamknieta piekna ! - dla mnie to 1 z wazniejszych spraw na wizycie. A dzieciaki maja sie dobrze
Tera 15t2d wg OM a one wielkosciowo na 16t2d a drugi na 16t0... a w czwartek byly mniejsze.. gin mowi ze ladne dzieci i dobrze ze duze. Napisala mi list "milosny" do profesora ktory mam mu dac na wizycie i zobaczymy co ze szwem
Choc nastawiala mnie ze moze odmowc bo szyjka dluga i to ciaza blizniacza ale bedsiemy czuwac. No i tyle ;) moje kabanoski kochane [emoji7] niestety nie pokazaly co kryje sie miedzy nogami ;p

@olaa90 różnie z ruchliwoscia ... Mój np ma ręce zawsze gdzieś przy buzi dlatego ciężko mu zrobić ładne zdjęcie , też sobie przybieralam do głowy że coś jest nie tak Ale chyba tak ma....chyba nie lubi usg tak samo jak nie lubi detektora....

@oczekująca gratuluję wizyty I cieszę się że bąbelki rosną ;)

reklama
Do góry