reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 - kciuki!
@marshia - OMG, cudowana data!!! <3 <3 <3 A jak tam w ogóle na zwolnieniu Ci się podoba? :)

Chciakabym poczuć, ze jestem na urlopie (bo to urlop jeszcze, nie l4).... ale codziennie od czwartku (odkąd ten urlop wypisałam) na chwile jestem w pracy, bo ciagle jeszcze „coś”, dziś i jutro cały dzień załatwiania różnych rzeczy z mamą. Także ten..... i tak wychodze z domu i wracam wieczorami :/. A budzę się i tak 7:30-8 max.
Pranie ciuszków w totalnym „międzyczasie”, o prasowaniu nawet niecwiem kiedy pomyslę.... ale może w sobotę się uda i będzie można poukładać. Jak to zrobię - odetchnę, ze mniej więcej gotowe. Torbę dla małej tez wtedy spakuje, dla mnie spakowana już od dobrych 2 tygodni - leży w szafie ;) wariatka..... ale przezorny...... wiadomo ;)

Ja dziś po wizycie. Pierwsze co lekarz spytał, ktory tydzien wiec mi apka pokazuje ze 8 (7+1). Lekarz mowi ze tak on nie liczy tylko realny czas ciąży więc mam mniej więcej 5/6.
Zbadał, zrobił usg i mówi że jak na ten etap jest wszystko ok. Widzi zarodek, widzi pulsujace tetniczki z których będzie serduszko. Kazał za tydzień przyjść na szybkie usg a tak to wizyta za 3 tygodnie.
Stres miałam niesamowity, w sumie dalej mam. Muszę odpoczywać i brać leki a bedzie ok. Mam nadzieje.
Pierwsze raz słyszę o tych tetniczkach, zawsze lekarze mówili jest serce albo go nie ma i tyle.

Dziewczyny dobre duszyczki ponawiam pytanie, czy przyjmując heparynę miałyście cc czy poród naturalny? Dzięki serdecznie za odpowiedzi:)

@kampina heparyna nie decyduje o sposobie rodzenia. Możesz muec SN, możesz CC, zależy od wskazań. Ja będę mieć CC 38+3 (bo położenie miednicowe, 5 strat, wiek). Większość dziewczyn miala CC, ale to z powidu historii położniczej, a nie brania heparyny. Ale np @kas90 i @Destino Natanielka rodziły SN.

@kampina przyjmowanie heparyny nie jest przeciwskazaniem do porodu naturalnego ....

@justkaki super , słuchaj lekarza ;) Będzie dobrze...trzymam kciuki ;)

@JoannaRak o której wizyta ??? Trzymam kciuki;*

@burczuś czy ja dobrze pamiętam że styczen jest wasz???

@marshia termin cc jest cudny ;) ;)

U nas dziewczynki termin na 1 lutego ;) Wiec ja już odliczam dni do tego cudownego dnia;)

reklama
Dziewczyny dobre duszyczki ponawiam pytanie, czy przyjmując heparynę miałyście cc czy poród naturalny? Dzięki serdecznie za odpowiedzi:)
Ja miałam cc ale tak chciała moja lekarka a ja zdałam się na jej doświadczenie. To kompletnie nie ma znaczenia jeśli bierze się heparynę ! Chyba, że są wskazania do cc typu wiek matki, ilość porodów, ułożenie dziecka itd

@justkaki super gratuluję

@smerfik88 jak to zleciało super ❤❤

Do góry