reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Oczekujaca123 - kciuki!
@marshia - OMG, cudowana data!!! <3 <3 <3 A jak tam w ogóle na zwolnieniu Ci się podoba? :)

Chciakabym poczuć, ze jestem na urlopie (bo to urlop jeszcze, nie l4).... ale codziennie od czwartku (odkąd ten urlop wypisałam) na chwile jestem w pracy, bo ciagle jeszcze „coś”, dziś i jutro cały dzień załatwiania różnych rzeczy z mamą. Także ten..... i tak wychodze z domu i wracam wieczorami :/. A budzę się i tak 7:30-8 max.
Pranie ciuszków w totalnym „międzyczasie”, o prasowaniu nawet niecwiem kiedy pomyslę.... ale może w sobotę się uda i będzie można poukładać. Jak to zrobię - odetchnę, ze mniej więcej gotowe. Torbę dla małej tez wtedy spakuje, dla mnie spakowana już od dobrych 2 tygodni - leży w szafie ;) wariatka..... ale przezorny...... wiadomo ;)

Ja dziś po wizycie. Pierwsze co lekarz spytał, ktory tydzien wiec mi apka pokazuje ze 8 (7+1). Lekarz mowi ze tak on nie liczy tylko realny czas ciąży więc mam mniej więcej 5/6.
Zbadał, zrobił usg i mówi że jak na ten etap jest wszystko ok. Widzi zarodek, widzi pulsujace tetniczki z których będzie serduszko. Kazał za tydzień przyjść na szybkie usg a tak to wizyta za 3 tygodnie.
Stres miałam niesamowity, w sumie dalej mam. Muszę odpoczywać i brać leki a bedzie ok. Mam nadzieje.
Pierwsze raz słyszę o tych tetniczkach, zawsze lekarze mówili jest serce albo go nie ma i tyle.

Dziewczyny dobre duszyczki ponawiam pytanie, czy przyjmując heparynę miałyście cc czy poród naturalny? Dzięki serdecznie za odpowiedzi:)

@kampina heparyna nie decyduje o sposobie rodzenia. Możesz muec SN, możesz CC, zależy od wskazań. Ja będę mieć CC 38+3 (bo położenie miednicowe, 5 strat, wiek). Większość dziewczyn miala CC, ale to z powidu historii położniczej, a nie brania heparyny. Ale np @kas90 i @Destino Natanielka rodziły SN.

@kampina przyjmowanie heparyny nie jest przeciwskazaniem do porodu naturalnego ....

@justkaki super , słuchaj lekarza ;) Będzie dobrze...trzymam kciuki ;)

@JoannaRak o której wizyta ??? Trzymam kciuki;*

@burczuś czy ja dobrze pamiętam że styczen jest wasz???

@marshia termin cc jest cudny ;) ;)

U nas dziewczynki termin na 1 lutego ;) Wiec ja już odliczam dni do tego cudownego dnia;)

reklama
Dziewczyny dobre duszyczki ponawiam pytanie, czy przyjmując heparynę miałyście cc czy poród naturalny? Dzięki serdecznie za odpowiedzi:)
Ja miałam cc ale tak chciała moja lekarka a ja zdałam się na jej doświadczenie. To kompletnie nie ma znaczenia jeśli bierze się heparynę ! Chyba, że są wskazania do cc typu wiek matki, ilość porodów, ułożenie dziecka itd

@justkaki super gratuluję

@smerfik88 jak to zleciało super ❤❤

Do góry