reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, zaczelam kluc sie Clexane. Wczoraj nie zaobserwowalam zadnych reakcji alergicznych, ale dzis po drugim zastrzyku wlasnie zobaczylam male krwiaczki obok miejsca wklucia. Boze, prosze napiszcie, ze tez tak mialyscie i, ze to nie uczulenie :-( Szybko zrobilam fote w toalecie, bo jestem w pracy, wiec slaba jakosc, ale mozna doklanie zobaczyc o co chodzi:
20150309_112519.jpg

Załączniki

• 20150309_112519.jpg
    20150309_112519.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Ewus, ale Twoje sie tworza tez obok miejsca wklucia, tak? Bo to, ze tam gdzie wkulam jest siniak/krwiak to spoko, ale to, ze sie utworzyly te dwa obok mnie mega zaniepokoilo.

Kruszka
- nie boli i nie swedzi, ale ta wysypka na przedramieniu po Fragminie tez nie swedziala, no ewentualnie jak bralam goracy prysznic to troszke, ale poza tym to zupelnie jej nie czulam. I widze, ze Ty masz wlasnie w miejscach wklucia, nie obok :/

Ostatnia edycja:
Kurczę, nie wiem. Mój brzuch jest cały posiniaczony, więc jedna plamka więcej mi różnicy nie robi, ale zwrócę uwagę, czy to tylko od igły czy obok też. A czym to grozi, gdyby jednak u Ciebie była to wysypka? To jest absolutne przeciwwskazanie do stosowania?

No wiekszosc lekarzy twierdzi, ze tak, ale ten nasz guru hematologii powiedzial, ze mnie z tego wyciagnie, tylko nie chcial straszyc poki co. Mowil, ze mam zmienic Fragmin na Clexane, a potem w przypadku kolejnego uczulenia na Fraxi i miec nadzieje, ze bedzie ok. W najgorszym wypadku mowil, ze sa tabletki, ktore mozna stosowac od drugiego trymestru, ale ze On ich nie lubi (nie powiedzial dlaczego) i cos jeszcze. Tylko, ze do Niego mam sie zglosic dopiero kiedy bede w ciazy, a od 2 dni przed owulacja robie zastrzyki, wiec nie wiem.... bede sie 19 dni kluc z uczuleniem? I tak co miesiac az sie uda... ???:-:)-:)-(
i nie wiem czy to jest uczulenie, ale wyglada podejrzanie. Boze, mam nadzieje, ze ktoras odpisze, ze tez miala krwiaczki obok miejsca wklucia :-(

Dla mnie to nie wygląda na wysypkę... ale może się nie znam. Wysypka powinna być bardziej rozległa a to wygląda na miejsce po wkłuciu.
Mój brzuch wygląda jak po zderzeniu z damskim bokserem, kłuję się od września, czasem są tylko właśnie takie czerwone kropki a innym razem czerwono-fioletowe siniaki. O zrostach już nie wspominając.
Ja to nawet nie nazwałabym u siebie "krwiaczkami" a krwiakami, Miałam z tydzień temu taką sytuację, że budzę się rano a tu piżama i łóżko w plamach krwi na wysokości brzucha, jakiś krwiak mi pękł w czasie snu a kłuję się rano.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
BabaaJagaa - Wspolczuje przezyc, ale mozesz odliczac dni do konca przynajmniej;-)
I mi to tez nie wyglada na wysype, ale po Fragminie tez bym tego wysypka nie nazwala, bo napierw owszem byly takie male krostki, ale na drugi dzien juz tylko wlasnie krwiaczki male i mialam nadzieje, ze to wyklucza uczulenie, a dr. Mital spojrzal i od razu "aha... uczulenie". Tylko, ze ustalilismy, ze bede sie kluc od ciazy, a ja sie boje tak pozno i zdecydowalam, ze od owulacji, wiec nie wiem co bedzie przez te ok. 19 dni do ewentualnej ciazy wlasnie, a wiesz, ze do Niego sie dostac bez ciazy to sie rowna z cudem, a poza tym boje sie, ze bedzie "czemu Pani robi zastrzyki przed ciaza, skoro ustalilismy, ze od ciazy" :eek:
No nic.. bede dalej robila Clexane i zobacze czy jeszcze cos mi wyskoczy dziwnego...

Ostatnia edycja:
Esperanza moze nie jest tak źle. Twoje kropeczki sa naprawde malusie, ja to miałam czasem siniaka jak pomarańcza i o róznych kolorach, tak jak dziewczyny. Nie wiem, ale wydaje mi sie że nie jest źle a to mogą byc tylko krwiaczki.

Ja natomiast po dzisiejszej wizycie mam na stałe Metocard- przynajmniej do czasu uregulowania ciscienia. Pomiary dobowe okazały sie nie najlepsze. Tak sumując wszystko do "kupy" pani doktor- kardiolog tez zaleciła diete- mimo ze nie jestem gruba- ale mam uwazac co jem bo ciśnienie+insulina+cholesterol ida w parze i cytuję- "jak pani je słodycze to jest pani GŁUPIA"... CÓŻ TERAZ DIETA BEZ MAŁYCH GRZESZKÓW... i tak sobie myśle, ze moja ginka cos wspominała o diecie bezglutenowej, moze wiedziała, że cos w trawie piszczy ale nie do końca co- bo dieta na insuline jest bardzo bezglutenowa, a jak widać jakąś dietę wprowadzić musze.. i cóz wszystko w moich rekach...

reklama
Esperanza86 ja bym tak daleko w przyszłość nie wybiegała i nie martwiła się, co powie dr. Mital, zresztą, kiedy już będziesz w ciąży to i tak nie będziesz biegła do niego od razu. Ja go odwiedziłam dopiero po 12 tygodniu, bo wcześniej nie widziałam sensu.

Do góry