reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tu też zapytam

Dziewczyny czy zdarzyło Wam się w ciąży zaslabniecie prawdopodobnie z niedotlenienia? Dziś poszłam na drogę krzyżową, przez cały dzień czułam się b.dobrze. Pod koniec zrobiło mu niedobrze zaczęłam slabnac, obraz się mazal, ledwo słyszałam, bałam się, że odlece. Zlal mnie pot, a następnie zrobiło się strasznie zimno, minęło już kilka godzin i dopiero zaczyna się robić cieplej. Mój gin jest na urlopie, ale może mnie jutro przyjąć ktoś inny. Iść? Czy jak jutro będę się dobrze czuła to dac spokój. M wyczytal, że to może się zdarzać zwłaszcza w połowie ciąży (akurat tu jeszcze czas).

reklama
Kruszka. Mi się ostatnio zdarzaja zawroty głowy i zaslabniecia, może nie tak spektakularne (takie to tylko przy prasowaniu firan) ale jednak. W tym tyg już kilka razy straciłam rownowage a zawroty głowy mialam tak co 2gi dzień. Podobno to normalne, dlatego też staram się nie stresować. Dzis znów wszystko mi leci z rąk. Prawie zabilam mojego laptopa , stluklam szklankę i rozlalam zupę :(

Dziękuję Iris, odpuszczę tą wizytę. Babka zastępuje mojego gina, nie zna mojego przypadku, trzeba tłumaczyć, itp. Jak się powtórzy to wtedy pójdę.
Zaniepokoilo mnie to, bo jestem na codzień sama z dzieckiem, czasami muszę Go przenieść itp. Moja koleżanka jest na l4, poproszę ją by była czujna jak coś...

Co do wypadania z rąk...Na szkole ruszenia fizjoterapeuta powiedział, że rozluzniaja się stawy i stąd ta niemoc e utrzymaniu rzeczy czasami. Jeszcze buty się robią za małe, bo te stawiki też się rozluzniaja.

Kruszka ja w pierwszej ciąży popisowo zemdlałam w sklepie. Teraz głównie leżę, ale jak dłużej postoję to czasem nagle robi mi się słabo i muszę usiąść. Myślę, że to zupełnie normalne, zwłaszcza, że w kościele jest duszno. Nie martw się :*

Witajcie :)
dziewczyny mam do Was ogromną prośbę, proszę napiszcie mi w jakich dawkach brałyście Metypred?? i kiedy zaczęłyście go odstawiać? cz stopniowo? itp. Zależy mi na Waszych odpowiedziach... Udało mi się szczęśliwie "zaciążyć", dzięki in vitro i dr Przybycieniowi, mam też za sobą kilka strat dzieciaczków... Zależy mi na tej wiedzy n.t. sterydu. Dr mi kazał już zmniejszyć dawkę od jutra do 4mg, a to dopiero 5 tydzień się skończy... wcześniej brałma 8 mg... Pozdrawiam!

Dziękuję Ewa_sz00 :* któraś jeszcze sie wypowie...?? w takim razie, to coraz bardziej zaczynam byc pewna, że jeszcze pobiorę trochę te 8mg...

Ja bralam najpierw do 12 tyg dawke 20mg encortonu. A pozniej po zmianie lekarza w 15 tyg wrocilam do encortonu i mam brac do 23 tyg w dawce podtrzymujacej 5 mg.

Dziewczyny mam głupie pytanie. Jak myslicie czy ja mogę szyc na maszynie? Lekarz zabrania mi prawie wszystkiego min chodzenia do szkoły rodzenia i każe mocno sie oszczędzać z uwagi min. na zatokę brzeżną łożyska ale zaczyna mi się coraz bardziej nudzić i poszylabym trochę nowych poduszek na wiosne i kocykow dla maluszki. Sporadycznie jakbym usiadła do maszyny to chyba nic by się nie stało?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny, ja biorę cały arsenał witamin, chyba aż za dużo... Regularnie witamina D, Femibion 1, B12, B6x2, inofem i połówkę gluckophage 500, a nieregularnie selen, kwasy omega, wapno, kwas foliowy 15mg, magnez.
Co myślicie o połówce glucko? Od początku roku jestem na diecie bezglutenowej, trochę więcej się ruszam, jestem raczej szczupła, gluco zaleciła mi Jerzak ale może trochę na wyrost? Zastanawiam się czy nie zacząć brać całej.
Może w poniedziałek będą już wyniki z opisem i leczeniem od Dubrawskiego.

Do góry