reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Iris wbrew pozorom szycie jest bardzo męczące. Ja szylam Frankowi, ale tego byli sporo: przymierzyć, sprawdzić, poprawić, wstać, usiąść, korzystać z podłogi. Męczarnia... Brzuch był coraz większy, kręgosłup bolał. Nie skończyłam kilku rzeczy, no nie dałam rady.

reklama
Czesc dziewczyny. Przywiodly mnie tu wpisy Kairy i Enyi. Chcualam Was zapytac o to czy jak się ma chorobe hasimoto są jakues przeslanki do stosowania encortonu? Mam za soba 2 poronione ciążę i jedną donoszą.

Witamy Kwiatuszku ja mam hashimoto nie bralam sterydu. Ja bylam tylko clexane acard dupak i luteina kwas foliowy 15mg

miałam przebytych 5 poronien róznym okresie czasu, tarczyca byłą wyrównana biore juz kilka lat eutyrox, zrobiłam badania i zespoł antyfosfolipidowy uaktywniał sie tylko w ciąży.6 ciaża szczesliwie zakończona była na tym zestawie. kwas foliowy w wysokich dawka tu chyba zwiekszośc dziewczyn bierze. Ja osobiście zrobiłąm bardzo dużo badań plus badania genetyczne. Wiekszość z naszego forum berze encorton,dlacego same ci napisze.Gdyby umie za 6 razem by się nie udało, miałąm mieć profilaktycznie także wlączony.

Kruszka ja takie fazy z prawie mdleniem miałam w obecnej ciąży 2 razy. Musiałam usiąść, pooddychać i powoli świadomość wracała :-)

An_ma ja brałam encorton od pozytywnej bety - 10mg a z dawki zaczęłam schodzić dopiero w 17tc. Skończyłam brać gdzieś w 19-20tc.

witam ;)
wiecie co, przeczytałam ostatnio artykuł zamieszczony przez Magde 82- Malinowskiego i takiego metlika mam w głowie, że szok. A najbardziej podziałały na mnie procenty- o ile zmienjszają sie szanse z kazdym kolejnym poronieniem. Niby atykuł mnie wciągnął ale i bardzo zasmucił :( Powiem brzydko "obsraniec" ze mnie teraz...
Pozdrawiam was serdecznie, ta małe i te duże ;*

Nafoczka nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale to są chyba % przy podejściu "na żywca", czyli bez znalezienia przyczyny i bez leków :*

Ewa, no niby masz racje i czasem takiej otuchy potrzeba ;)
a bo ja wiem czy znalazłam przyczyne? niskie D3, insulina, MTHFR- póki co tyle i mam nadzieje, że to wszystko bo tej całej otoczki z typów Malinowskiego z Th1, Th2 i CD... nie robiłam. Jedyne co moge jeszcze ruszyć to MLR i NK ale do tego musze ruszyc tyłek na K-k:-) Artykuł wypaśny!

reklama
Nafoczka ja czytałam ten artykuł zanim pojechałam do Maliny a najlepsze jest to że u Radwana (czyli współautora) też byłam przed Maliną. Coś mi tam rozrysował przy czym stwierdził że w 20% i tak nie da się znaleźć konkretnej przyczyny poronień. Kazał nam porobić badania (teraz wiem że było taniej niż u Maliny ale wtedy mnie ten koszt przeraził) ale w końcu sie nie zdecydowailiśmy, pozwolił się starać, wkrótce byłam w ciąży i znowu poroniłam. Wtedy już nie było mowy o próbowaniu.

Do góry