reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Iris wbrew pozorom szycie jest bardzo męczące. Ja szylam Frankowi, ale tego byli sporo: przymierzyć, sprawdzić, poprawić, wstać, usiąść, korzystać z podłogi. Męczarnia... Brzuch był coraz większy, kręgosłup bolał. Nie skończyłam kilku rzeczy, no nie dałam rady.

reklama
Czesc dziewczyny. Przywiodly mnie tu wpisy Kairy i Enyi. Chcualam Was zapytac o to czy jak się ma chorobe hasimoto są jakues przeslanki do stosowania encortonu? Mam za soba 2 poronione ciążę i jedną donoszą.

Witamy Kwiatuszku ja mam hashimoto nie bralam sterydu. Ja bylam tylko clexane acard dupak i luteina kwas foliowy 15mg

miałam przebytych 5 poronien róznym okresie czasu, tarczyca byłą wyrównana biore juz kilka lat eutyrox, zrobiłam badania i zespoł antyfosfolipidowy uaktywniał sie tylko w ciąży.6 ciaża szczesliwie zakończona była na tym zestawie. kwas foliowy w wysokich dawka tu chyba zwiekszośc dziewczyn bierze. Ja osobiście zrobiłąm bardzo dużo badań plus badania genetyczne. Wiekszość z naszego forum berze encorton,dlacego same ci napisze.Gdyby umie za 6 razem by się nie udało, miałąm mieć profilaktycznie także wlączony.

Kruszka ja takie fazy z prawie mdleniem miałam w obecnej ciąży 2 razy. Musiałam usiąść, pooddychać i powoli świadomość wracała :-)

An_ma ja brałam encorton od pozytywnej bety - 10mg a z dawki zaczęłam schodzić dopiero w 17tc. Skończyłam brać gdzieś w 19-20tc.

witam ;)
wiecie co, przeczytałam ostatnio artykuł zamieszczony przez Magde 82- Malinowskiego i takiego metlika mam w głowie, że szok. A najbardziej podziałały na mnie procenty- o ile zmienjszają sie szanse z kazdym kolejnym poronieniem. Niby atykuł mnie wciągnął ale i bardzo zasmucił :( Powiem brzydko "obsraniec" ze mnie teraz...
Pozdrawiam was serdecznie, ta małe i te duże ;*

Nafoczka nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale to są chyba % przy podejściu "na żywca", czyli bez znalezienia przyczyny i bez leków :*

Ewa, no niby masz racje i czasem takiej otuchy potrzeba ;)
a bo ja wiem czy znalazłam przyczyne? niskie D3, insulina, MTHFR- póki co tyle i mam nadzieje, że to wszystko bo tej całej otoczki z typów Malinowskiego z Th1, Th2 i CD... nie robiłam. Jedyne co moge jeszcze ruszyć to MLR i NK ale do tego musze ruszyc tyłek na K-k:-) Artykuł wypaśny!

reklama
Nafoczka ja czytałam ten artykuł zanim pojechałam do Maliny a najlepsze jest to że u Radwana (czyli współautora) też byłam przed Maliną. Coś mi tam rozrysował przy czym stwierdził że w 20% i tak nie da się znaleźć konkretnej przyczyny poronień. Kazał nam porobić badania (teraz wiem że było taniej niż u Maliny ale wtedy mnie ten koszt przeraził) ale w końcu sie nie zdecydowailiśmy, pozwolił się starać, wkrótce byłam w ciąży i znowu poroniłam. Wtedy już nie było mowy o próbowaniu.

Do góry