reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej dziewczyny,

Postanowilam, że jesli sie uda napisze tu swoja historie.
Syn 6 lat, ciąża bezproblemowa.
Córka - 2 tygodnie po 4 poronieniach I 4 latach walki.

W badaniach nic szczególnego nie wyszło co miałoby mieć wpływ na poronienia.
W tej ciąży brałam Eutyrox 25', clexane, glucophage oraz steryd 5 przez pierwszy trymestr oraz acard cała ciążę. Poprzednia ciąża nie udała sie na clexane.

Bylam też w Warszawie u pewnej Ukrainki, która rozmasowala mi blizne po cieciu cesarskim I stawiała banki, myślałam, że umrę z bólu. Ale jej zdaniem lekarze mnie źle zszyli I zarodek nie miał się gdzie rozwijać. Być może to była przyczyna.

Najważniejsze, że sie udało I życzę Wam tego samego z całego serca .

@marzycielka81 mowilas, ze znasz lekarza, co heparyne daje. Idz do niego i powiedz, ze w osrodku nie chca zwiekszyc. Pokaz badania. Przy okazji powtorz ddimery po tygodniu i bedziesz widziala jak cialo reaguje na heparyne. Moge podeslac ci opakowanie cleksane 0,6. Tylko teraz swieta a jutro sobota, wiec za nim dojdzie, to minie mnostwo czasu. Narazie masz choc 0,4. Rob codziennie zastrzyk na spokojnie. Po tygodniu sprawdz ddimery. Mysle, ze przestana szybko rosnac, a jak urosna, to bedziesz sie dopiero martwic. To, ze bierzesz nawet mniejsza dawke jest wazne. Wiem, ze cie to stresuje, ale narazie nie ma zle. Wazne, by na to zareagowac w odpowiednim czasie

Destino 27.12 ide do tego, ktory robil mi in vitro i sprobuje go przekonac. Czy gdzies znajde jakies konkretne badania, ktore moge mu przedstawic? Tak zeby bylo czarno na bialym.

Jak sie nie uda to pojde do tego z innej kliniki. Tylko glupio mi tam isc bo tam tez robia in vitro i beda na mnie krzywo patrzec.

@olaa90 jak nie sa kolegami to chyba ok, iem ze u mnie jak sie znaja prywtanie to nie chc przejmować ciazy. No chyba ze jest jakis konkretny powod

@marzycielka81 herbatka z imbiru - pikroic imbir zalac woda i zagotowac , os zagotowania gotiwac przez 10min pic z cytryna i miodem. Do tego do ucha woda utleniona, do plukania gardla woda z woda utleniona, i inhalacje np z miety ;)

@kampina oby tak dalej . Powodzenia ;*

@Jokoka gratuluje

@Destino co u was ?

.Ja znow po wizycie na IP....
Nie ogarniam już... mam dosc... 12t5d a ja bylam juz 4x na IP... dzis znow mialam silne bole brzucha, plecow promieniujemace do nog. Nie wiem co bedzie dalej. Na usg wszystko ok. Szyjka dluga... 4.54 - ostatnio tam miala 6.. u mojej gin 5.5 ale ten lekarz mi tlumaczyl, ze ten co mi zmierzył 6 to zmierzyl z czyms tam, a sie powinno mierzyc sam kanal, a roznoca 1cm u lekarki a u niego to nie roznica bo tez mi pokazal ze on trochw blizej konczy mierzenie niz ona.. wiec tak to jest jak mierzy sie na roznym sprzecie albo nawet na tym samym a lekarze rozni. W kazdym razie wszystko super... zwiekszyli dawke magnezu, i moglam pojechac do domu, na tym etapie i tak nic wiecej nie zrobia... dostalam zastrzyk...
Prowadzilam tryb pol lezacy, teraz jiz chyba musze zaczac w 90%lezacy... dobrze sie zaczyna...

reklama
Wróciłam z prenatalnych.
Wedlug pani dr wszystko w USG w porządku .Serduszko bije miarowe bez żadnych nieprawidłowości w budowie. Wszystko ma na swoim miejscu, przezierność karkowa 1,2mm. Strasznie długo trwało badanie bo bobas zamiast się ustawić do fotek to tylko wymownie na nas patrzyl
Według pani dr będzie chłopiec

Do góry