reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo besinsa mam jeszcze tylko tydzień, wczoraj trochę pomanewrowalam godzinami ale tak... kazał mi skończyć...
@marshia bylam już na 2 wizytach, Nie ma chyba w zwyczaju badania szyjki. Wczoraj tylko przez to pieczenie mnie zbadał,jak zapytałam czy ok szyjka to odpowiedział ok. Usg zrobił na prośbę męża bo był ze mną (pod pretekstem ze miał nam potwierdzić plec)... wizyta bez męża ok 6minut z mezem drugie tyle.. ciśnienia nie mierzy, pytam się o badania to mi powiedział, ze na następnej wizycie mi zleci... :( plus tylko taki ze clexane na R , zawsze przyjmie i jest szefem codziennie w szpitalu... ale czuje duży niepokój i co prawda zmienię na dalej bo aż 60km w jedna stronę ale chyba nie mam innego wyjścia :(

reklama
@marshia a jak u Ciebie z porodem? Jest decyzja w jaki sposób?
@olaa90 czasem lepszy zwykły gin niż taki szef bo on zawsze wie najlepiej a takiemu zwykłemu powiesz co zbadać i to zrobi
Ja chodziłam do osiedlowego i poza tym że badal co chciałam to jak coś się działo 2 x też pomógł w trudnej sytuacji czyli wcale nieglupi
A z szefem straciłam ciążę bo nie chciał zapisać clexane
Nie powinno się ładować macmiror i progesteron razem tak mi się wydaje że powinnaś go brać doustnie. Nie słyszałam żeby razem może dziewczyny podpowiedza

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a orientujecie się czy bez problemu można zmienić lekarza prowadzącego? Któraś tak robiła? Ciekawe jak lekarze się na to zapatarują...
Ja zmienilam ok. 17 tc. Miałam powiklana ciaze i pierwszy lekarz prowadzacy mnie olal, kierujac do szpitala i straszac. Umowilam sie prywatnie do lekarki z oddzialu patologii i powiedziałam wprost jaka jest sytuacja i ona zgodzila sie prowadzic dalej.

Odpada. Wiele razy probowalam i nie umiem tego zrobic.

@olaa90 jesli jestes niezadowolona to zmien lekarza

Ja bym chciala isc do Breborowicza ale glupio mi zmieniac jak bylam tu w klinice i oni mnie prowadzili ale z 2 strony Breborowicz sie zna ma heparynie a tu nie...

@marzycielka81 ja się właśnie podniosłam że strasznego przeziębienia. Brałam syrop pren.alen do ssania fio.rda i propol.ki vit c 1000 inhalacje że stężonej soli fizjologicznej , olba..s oil krople na wacik i poduszkę i inhalowac, wapno
Ciepłe okłady na czoło jeszcze polecali żeby prażyć sól gruboziarnista na patelni i do poszewki od poduszki a można też gotowy z apteki nexc.are cold hot
A najbardziej chyba pomoglo mleko z czosnkiem i miodem.

@iveo mala ułożona miednicowo, wiec jeśli się jakimś cudem nie przekręci (a szanse już podobno bardzo marne teraz) to CC na 100%. A jeśli się jednak przekręci, to będziemy rozmawiać za ok 3-4 tyg dopiero i wszystko konkretnie ustalać, biorąc pod uwagę wiek, cukrzyce, historie moją, SM, jak duża będzie mała itp itd.
Szyjka dziś z 2,65 na 2,8!!!!! :)

Cześć, pisałam kilka tygodni temu. Jestem obecnie w 29+4. Ciąża prowadzona na neoparin 0,4. Starania trwały 3lata, 3 straty na etapie 9tygodnia. Mąż wyniki ok, kariotypy obojga również. Moje hormony w normie, amh wysokie. Zespołu antyfosfolipidowego nie stwierdzono. Brałam kilka wlewów z intralipidu bo wyszły podwyższone komórki nk. Nieprawidłowa wyszła mi mutacja w genie pai-1 homozygota. Na tej podstawie ginekolog zdecydowała się podać heparynę acard, encorton 10 i luteinę. Teraz została heparyna, mam brać do porodu. Lekarz sugeruje cc. Wczoraj byliśmy na 3prenatalnych, malutka ponad 1400g, wszystko dobrze. Dziewczyny nie traćmy wiary, moja psychika była już w opłakanym stanie, początki tej ciąży były ciężkie krwiak i leżenie. Życzę każdej z nas szczęśliwego zakończenia. Trzymam kciuki za starające się i za dzidziusie w brzuszkach. Pozdrawiam Was serdecznie!

@marshia a jak u Ciebie z porodem? Jest decyzja w jaki sposób?
@olaa90 czasem lepszy zwykły gin niż taki szef bo on zawsze wie najlepiej a takiemu zwykłemu powiesz co zbadać i to zrobi
Ja chodziłam do osiedlowego i poza tym że badal co chciałam to jak coś się działo 2 x też pomógł w trudnej sytuacji czyli wcale nieglupi
A z szefem straciłam ciążę bo nie chciał zapisać clexane
Nie powinno się ładować macmiror i progesteron razem tak mi się wydaje że powinnaś go brać doustnie. Nie słyszałam żeby razem może dziewczyny podpowiedza
Mozna, bo dziewczyny na sztucznych cyklach pobivf ivf podczas stosowania progesteronu dowcipnie tez dostawaly te globulki. Raczej tylko zeby nie laczyc tylko np po 4 godzinach od progesteronu aplikowac. Ale to tak na 90%, mozecie popytac jeszcze na "kto po..."

reklama
Heloł, dziewczyny poratujecie? Potrzebuje maila do dr Paśnika... potrzebuje pilnie, a kartkę z mailem zostawiłam w domu... pamietam tylko, ze zaczyna się „skowronek”

Do góry