reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Zzzzzz detekror mnie nie uspokoi. Ruchy wczesnej czy później w ciągu dnia czuję, już trochę przywykłam, ze największa aktywność to jednak popołudnie, późny wieczór. Do tej 14:00 nawet się nie zestresowałam, tylko po prostu miło czuć bąbla :)
A detektor mnie nie uspokoi, bo nie pokaże czy dziecko rośnie ok ;) Teraz chyba tego bardziej się boję. Hipotrofii, złych przepływów. Musiałabym miec jakieś usg 24 h, żeby wiedzieć co i jak ;)
A jak szyjka teraz?

reklama
Haha @smerfik88 nie mialam Ciebie na mysli ;)
@marshia moja szyjka miękka, objeta pessarem, ok30mm z baktreria e coli. Jutro biorę wyniki wymazu, paczkę husteczek i idę się zalic mojej gin. :p bez antybiotykow i relanium się nie obejdzie. Do 28tygodnia zostalo 3,5 tyg chyba ze zamienię sie brzuchami z @smerfik88

Właśnie kontakt z lekarzem średnio, dopiero za tydzień mam wizytę. Mam w domu clexane 0,4 - pare sztuk, będę brała jedno dziennie. Bardzo się wystraszyłam, ze zaraz dostanę jakiegos zatoru ...
W dniu wypisuj ze szpitala miałam ok 1200- potem wzięłam pare zastrzyków i je odstawiłam. Możliwe, ze mi tak mi te D- dimery bez brania heparyny urosły?
To dobra decyzja bierz heparynę do wizyty może przed nią zbadaj d- dimery żeby zobaczyć w jakim tepie spadają. Dobrze że zrobiłaś to badanie. I tak jest możliwe ,że po operacji ciąży i teraz bez heparyny organizm szaleje i d-dimery Ci rosną co może prowadzić do zatorów.

@marshia kochana a dlaczego Ty ciągle wyliczać ten 1-3 dzień do przodu i do tyłu na typ etapie ciąży będzie to zmienne teraz nie bardzo to jest ważne czy zgodnie z om te kilka odstępstw to jest nic. Ważne aby kość udowa, brzuszek , głowa była na podobny dniu czyli np 26+2, 26+4 i np 27+2 ale jednoczesnie odstepstwo od normy to roznica między np kością udowa a brzuszkiem 2 tygodnie. Jeśli taka sytuacja występuje podejrzewają hipotrofię . Ty z tego co wyczytałam masz 1 tydzień nie wiem dlaczego ten lekarz tak Cię straszył ile malutka waży ok 900 g ? na ten etap to jest raczej norma nie każde dziecko rodzi się 4 kg. Ile mała ważyła u gin i u tego dzisiejszego lekarza ? Przybrała coś? .
Ja powiem tak malina mówił że dziewczynki lepiej reagują na leki te hipotroficzki. W 29 tygodniu wylądowałem w Łodzi w Matce Polce i tak dostałam heparyna 0,8 powiedział że zwiększenie heparyny to podstawa żeby się łożysko nie starzało jest lepiej ukrwione i dziecię lepiej podjada i oddycha ja przy porodzie mialam stpoien dojrzałości 1 tak jak w pierwszym trymestrze i magnez w kroplowce 6 pol litrowych w ciagu 1,5 dobry i tez mowił ze to wazne bo daje sie kopa organizmowi. Magnez jak ci leci z kroplowki to cala płoniesz tak rozgrzewa i naczynia krwionośne się rozszerzają i znów dziecko lepiej dotlenione odżywione. Moja Zosia w ciagu 3 dni przybrała 200 g. Pozniej rosła juz w miare ale tez zawsze byla w 40 centylu urodzila sie 3170 a teraz ma 1 rok i wazy 10 kg i uwielbia jeść.Do końca byłam na heparynę 0,8 . W razie w wiesz co robić ale uważam że na razie bez paniki jest dobrze . Kiedy kolejne usg? @Auri_a zdradź co z tym tajemnym antyxa może marshia powinna już zwiększyć dawkę heparyny jak to interpretować.

Jezu to się rozpisałam!

@kasiula8878 nie znam się nie pomogę!

@Porzeczka1234 mam dziś na wypisie: płód eutroficzny, także niby nie mam się czym przejmowac na teraz. Wiem. Ale różnica jest w tym o czym piszesz.
Co do wagi - ok - rośnie. W środę tydzień temu 757, dziś 842 gramy. Ale brzuszek AC 25+0, reszta sporo powyżej 26. Jakby było równomiernie, jak jeszxze w 21 tc byłoby mi psychicznie lepiej. Od 21 tc to się zaczęło rozjeżdżać.
F3E06472-2E73-4940-8615-18B844FB8D0F.jpeg

Sorki za panikę. Jak mnie ktoś postawi do pionu, to jest mi tez lżej ;) wiem, ze mam zryty beret ;) Ale już starsznie ją kocham i się o nią boję :)

Załączniki

• F3E06472-2E73-4940-8615-18B844FB8D0F.jpeg
    F3E06472-2E73-4940-8615-18B844FB8D0F.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 519
@Porzeczka1234 mam dziś na wypisie: płód eutroficzny, także niby nie mam się czym przejmowac na teraz. Wiem. Ale różnica jest w tym o czym piszesz.
Co do wagi - ok - rośnie. W środę tydzień temu 757, dziś 842 gramy. Ale brzuszek AC 25+0, reszta sporo powyżej 26. Jakby było równomiernie, jak jeszxze w 21 tc byłoby mi psychicznie lepiej. Od 21 tc to się zaczęło rozjeżdżać.
Zobacz załącznik 918845

Sorki za panikę. Jak mnie ktoś postawi do pionu, to jest mi tez lżej ;) wiem, ze mam zryty beret ;) Ale już starsznie ją kocham i się o nią boję :)
Kochana ja Cię rozumiem ,że się martwisz i wiem że ta panika to tylko z miłości. Ale... :) u mnie właśnie chodziło o ta wagę była za mała i do tego brzuszek do tyłu o 2,5 tygodnia także ja uważam , że na razie nie ma się czym przejmować chodź zdaje sobie z tego sprawę, że z tyłu głowy u Ciebie już to siedzi. U hipotrofików wskazana dieta mamy wysokobiałkowa więc co mogę doradzić dużo nabiału ja zaczynałam dzień od szklanki ciepłego mleka tak mi kazali w Łodzi rano wstawałam o 6 mleko podrzewałam wypijałam i szłam spać jeszcze ale możesz do śniadania zamiast kawy np. Kochana poczekajmy tydzień Ty postaraj się ze względnym spokojem i pamiętaj, że reka lekarza ręce nierówna a ułożenie lub plumkanie Maji też nie bezznaczenia. Wszystko będzie dobrze zobaczysz...❤❤❤

@marshia ja Tobie napisalam wiadomość ... i nie powiem nie panikuj nie stresuj się bo swoje przeszliśmy z Julcia ... masz do tego prawo i jest to zdrowe podejście ... to wszystko z miłości i troski i kto ma problemy jakiekolwiek ż maluszkiem wie o czym pisze ♡
Ale jest za wczesnie żeby oceniac te wymiary poczekaj tydzien jak Porzeczka mówi i wtedy zobaczymy bo to moze się zmienić do gory nogami i byc wszystko dobrze :)

reklama
@marshia nie trzeba się tak wczytywać w te wymiary. U mnie brzuszek też zawsze mniejszy był coś tam zaczęli wymyślać że co z żołądkiem nie wiadomo czy jest.
Obserwować trzeba ale jeszcze nie panikować
Co do ruchów ja ich do końca nie czułam za bardzo niestety bez detektora bym zwariowala.

Do góry