Ale macie fajnie, ze non stop te dzieciaczki czujecie. Ja dziś od samego rana do 14:00 nic. O 14 miałam robione echo serduszka, bo raz ginowi pojawiła się drobna arytmia i wysłał na spec badania i dopiero wtedy wiedziakam, ze serduszko pika. Super dokładne badanie budowy, zastawek, ogólnie pracy, wszystkich możliwych przepływów. Co ciekawe przepływy są prawidłowe, a dziecię się raczej na drobne się zapowiada na ten moment. Dzisiaj 26+3, a ogólne parametry wskazują na 25+6, czyli już kolejny dzień do tyłu w stosunku do poprzedniego tygodnia (wyedy 3 do tylu. Brzuszek malusieńki - dpowiada 25+0
. Główka i kość udowa prawidłowe do wieku.Powiedział żebym poprosiła lekarza o skierowanie jeszcze za miesiąc jak dalej miałaby zwalniać i sprawdzi wtedy. Ale na ten moment 14 centyl (chyba), wiec teraz mam się nie stresować.
Straszny Gaduła. Poopowiadał mi o wielu przypadkach wcześniaków
. Takich mocnych wcześniaków z dwudziestego któregoś tc
. Więc byle dotrwać do tego 28 – 30 tygodnia. Powiedział że 28 już daje realne szanse. Aż szkoda, ze gościu pracuje na co dzień w szpitalu w Zielonej Gorze, a nie wro.
Ciekawe, że przed wczoraj na izbie przyjęć małą zmierzyła lekarka na 998 g. A on dzisiaj na 860. Wiedziałam, że to niemożliwe, żeby w tydzień nadgoniła normalny wzrost tygodniowy + 6 dodatkowych dni.
@roxie123 chyba będę Ci przybijać piątkę z tym wzrostem i wagą
@Porzeczka1234 Zosia tez miała chyba w którymś momencie problem, co nie? Bo pamietam, ze wylądowałas w szpitalu?
@roki_1991 cudne info! Tetaz byle do połówkowych - to już za chwilę
@smerfik88 mi drga tylkp powieka, wiec nie wiem co to jest.