reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia wyglądasz cudnie ... rośnie księżniczka mala;)

@Oczekujaca123 niech plamienie ucieka od Ciebie, ale pamiętajmy że czasem się zdarza... mocno kciuki za dwie kropeczki

Ja dzisiaj po wizycie , szyjka nadal bardzo długa cały czas w okolicach 5 cm , mam węzeł chłonny znowu powiększony od depilacji, ale to nie pierwszy raz i pani doktor kazała się nie martwić że przejdzie samo ...
Synek rośnie, teraz wychodzi że jest mniejszy o tydzień, waży prawie 800 g ;) pani doktor mówi że to normalne że dziecko jest trochę mniejsze i tym się nie należy przejmować bo każde dziecko rośnie w swoim tempie i tego mam się trzymać... Więc mam nadzieję że tak jest ;)

@Destino będzie Helenka tak ? Śliczne imię

@magda1208 kochana już tak blisko. Jak się czujesz kochana? Wszystko już gotowe na przyjęcie dzieciątka ? Pochwal się kacikiem maleństwa;)

@burczuś co u Ciebie kochana ?

@zzzzz lez i odpoczywaj , na pewno wytrwasz ... ile szyjka teraz ma ?

@olaa90 kochana kiedy wizyta?

@dżoasia co u Ciebie ?

reklama
No dobra, żeby nie było tak różowo to mogę sobie dołożyć jeszcze jeden stres. Może nie stres, a zmartwienie. Moja szejka od początku: 3,14 cm, 3,12 cm i oscyluje w tym miejscu. Jak powiedziałam doktorkowi ostatnio, że w takim razie kiepsko, bo bywają ładniejsze, to zapytał czy ja muszę mieć zawsze wszystko najlepsze i idealne? :) i do tego łożysko jest nisko, za 2 tygodnie uznamy czy przodujące. Ale nakazu leżenia absolutnie nie mam.
@smerfik88 tej szyjki to lekko Zazdraszczam ;)

@smerfik88 piekna szyjka!! :) cieszę się , ze wizyta udana ;* ja mam wizytę w piątek, osiedze się znowu u Szanownego Pana na poczekalni z 5 h ale nie ma wyjścia... szkoda , ze nie mieszkam w Krk bo (o ile jest ok) to dr mnie pożegna wnet :( a ja nie wiem do jakiego lekarza wtedy mogłabym się udac... do Krk niestety mam zbyt daleko... a ta wasza pani doktor to z Waszych opinii wynika,ze bardzo dobra lekarka
@marshia a od kiedy w ogóle się bada szyjkę? @Destino [emoji8] może to dobry pomysł kochana, żeby ktoś Cię troszke odciążył przy Natusiu... ja to Się powtarzam wiem,ale jesteś kobieta idealna- wspaniałą mamą i forumową „przyjaciółka” i to zrozumiałe, ze potrzebujesz pomocy i masz prawo ja dostać. Gdybym mieszkała w Krk to sama bym chętnie instynkt macierzyński zaspokoiła przy Natusiu...

@Oczekujaca123 mnie przyszło na myśl , że ból może od tego ,że to jednak 2 bąble niemniej pamiętaj , że jak myślałam o tym ciągle , że coś boli itd to już później nie wiedziałam czy boli czy " szwankuje mi głowa ". Cieszę się że z dziećmi wszystko ok . Ja po tych poronieniach myślałam, że jak by mi się trafiła 2 to już bym chyba odpuściła starania . Ale wiem , że dla Ciebie to radość i stach jednocześnie bo szyjka. Odpoczywaj bierz leki musi być wszystko dobrze!

@olaa90 jak się dziś czujesz?

@Hope24 jak sytuacja testowałaś?
@porzeczka1234 maz zawsze marzyl o blizniakach... w pierwszej ciazy do prenatalnych smial sie ze pewnie moj gin nie widzi a na pewno jest tam dwojka dzieciakow... oczywiscie nie bylo.. a potem straciliśmy nawet to jedno co bylo.. teraz tez caly czas mowil, ze pewnie blizniaki... w koncu jak wrocilam z pierwszych badan i powiedzialam, ze sa dwa ale jeden sie nie utrzyma to sie poplakal... ale caly czas mowi "dobranoc/dzien dobry dzieciaki"... dzis znow mu zrobilam nadzirje na dwojke... szczerze ja sie ogromnie boje... wiem ze M tez ciezko to znosi... ogólnie jest mega ciezko.. wiemy, ze jakkolwiek ta ciaza sie nie skonczy jest to nasza ostatnia ciaza. Dzis jak dowiedzial sie ze plamie to sam powiedzial ze to ostatni raz... pozniej zaczynamy starania o adopcje...

Co do bolow "urojonych" to miewam takie, owszem ;) ale te niestety do nich nie naleza.. i sa naprawdę.. a jak tylko chwile wydaje mi sie ze oo jiz jest odrobnie lepiej, to znow cos zakluje i bol wraca.. :(

Kiepsko.... :(
Tez sie ludze, ze dwa bable to sobie wiecej miejsca organizuja ;)

@marshia nie mialam. Z regoly umiem sobie radzic z gorszymi dniami. Teraz jakos wyjatkowo mi ciezko. Duza kumulacja. Mozliwe, ze jakbym sie wyspala, to byloby lepiej. Ciesze sie, ze mam synka. Przynajmniej nie mam czasu zapadac sie. Tylko ciezko sie zbierac do wszystkiego. Pogadam moze z M. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Tak... hormony tez nie pomagaja

@smerfik88 szyjke masz jak zyrafa [emoji12] a dzieci na tym etapie roznie rosna. Helenka tez raz do przodu raz do tylu. Grunt, ze rosna

@olaa90 szyjke pilnuj caly czas na kazdej wizycie. Powinna byc zbadana palpacyjnie czy twarda i zamknieta ora, usg dopochwowe, jaka dluga i czy zamknieta od wewnatrz. Ginowie niestety czesto tego nie sprawdzaja. Ja sie zawsze upominam. I teraz ta moja szyja nieco sie skrocila z 3,5 do 3 . Ale jeszcze w normie

@Oczekujaca123 moze lekko nie bedzie, ale jaka nagroda. Milo miec blizniaki

Ostatnia edycja:
@olaa90 a może warto chodzić do tej w Krakowie raz w miesiącu i jeszcze do jakiegoś miejscowego? Ja tak chodziłam z tym że do Maliny 250 km to co Ty mówisz że Kraków daleko[emoji16]

@Destino czyli mówisz że absolutnie się nie stresować tym że jest tydzień mniejszy? Kochana jeśli chodzi o depresję to ja ostatnio też miałam ciężki dni , też myślałam już o psychologu i zaczęłam sama ze sobą walczyć i mam nadzieję że będzie już dobrze..

@olaa90 A skąd jesteś może dziewczyny poleca jakiegoś dobrego lekarza z Twoich okolic... Pani doktor do której ja chodzę to istny anioł i wiem że dzięki niej czuje się zaopiekowana i bezpieczna;)

@oczekująca123 takiej właśnie ci życzę..

@Destino nie dziwię się że masz zjazd. Nie jestesmy robotami. Daj sobie prawo do gorszych dni.
@olaa90 ja od 14tc mierzylam szyjkę
@smerfik88 nooo to spora waga pięknie a i szyjka jak marzenie. Moja znowu krótsza z 3,38 na 2,95 dalej lezenie. Jak łożysko?

reklama
@olaa90 no mi gin mierzy przy każdej wizycie, czyli co 2 tygodnie. Ale nie wiem czy to u niego standard (tzn standard to wizyta co miesiąc tak w ogole chyba) czy kwestia mojego wymuszenia, że ma mi badać. Ja mu powiedziałam o mojej mamie, a dokładnie o tym, że ja jestem wcześniakiem 1-5miesięcznym, mój brat 1-miesięcznym i powodem była niewydolność szyjki.

Do góry