To szykują się bliźniaki ❤ trzymaj się mocno musi być dobrzeNo sama byla zdziwiona. Welkosciowo sa prawie takie same. Cialka zolte w obu i zarodek chyba tez widziala tylko sprzet kiepski wiec nie byla pewna na 100%.
reklama
magda1208
Fanka BB :)
@Bunia10 Współczuję podejścia co za gbury.
@plastulinka Kciuki za wizytę.
@Destino Kochana wierzę że wszystko będzie dobrze .
@Oczekujaca123 @olaa90 Głowa do góry musi się udać. Wielokrotnie pisałam o bólach i krwawieniu, które mogą a nawet towarzyszą w ciąży i to niekoniecznie na samym jej początku.
@marshia Jak u was.?
@plastulinka Kciuki za wizytę.
@Destino Kochana wierzę że wszystko będzie dobrze .
@Oczekujaca123 @olaa90 Głowa do góry musi się udać. Wielokrotnie pisałam o bólach i krwawieniu, które mogą a nawet towarzyszą w ciąży i to niekoniecznie na samym jej początku.
@marshia Jak u was.?
iveo
@Bunia10 ja też taka głupia jak mnie w poradni szpitalnej zapytali po co tu tak często łażę to się zaczęłam tłumaczyć.
Szkoda że się u Maliny nie szczepilas on mówi że w porównaniu do Łodzi Kraków raczkuje. I że druga ciąża po szczepieniach udaje się na 100 % pierwsza na 80 to pozytywnie nastawiające dane
@Oczekujaca123 niech dzidzie zdrowo rosną a plamienie nie straszy
Szkoda że się u Maliny nie szczepilas on mówi że w porównaniu do Łodzi Kraków raczkuje. I że druga ciąża po szczepieniach udaje się na 100 % pierwsza na 80 to pozytywnie nastawiające dane
@Oczekujaca123 niech dzidzie zdrowo rosną a plamienie nie straszy
Oczekujaca123
@Oczekujaca123 strasznie duzo tego exacylu jak na plamienia. Ja przy jrwawieniu zywa krwia tyle nie bralam. Ale jak lekarz kaze... fajnie, ze masz szanse na oba ludziki. A bol jak na @ jest normalny do niemal konca 1 trymestru i nie ma sie co dziwic. Mi leciala krew do 14tc. Teraz znowu, nie pkamienia tylko zywo czerwona krew. To nie jest latwe, ale do konca 1 trymestru plamienia i krwawienia niestety sie zdarzaja. To czesto wynik ksztaltujacego sie lozyska. I choc stresuje trzeba byc dobrej mysli do konca.
@plastulinka tu wiekszosc z nas zaliczyla na poczatku plamienia czy krwawienia. Trzymam kciuki za piekny rozwoj
@plastulinka tu wiekszosc z nas zaliczyla na poczatku plamienia czy krwawienia. Trzymam kciuki za piekny rozwoj
Oczekujaca123
@Destino nie znam sie. Ma doswiadczenie to jej ufam, ze wie co robi. W koncu zajmuje sie patologicznymi ciazami... musialam komus zaufac, wizyty u niej mnie uspokajaka... dzis powiedziala tez cos pięknego.. ze osttanio czytala ze dzieci nie umieraja na zawsze.. one wracaja do nas tylko w innym ciele i jak patrzy na mnie jak wchodze do jek gabinetu to widzi, ze to prawda... i zrobi wszystko co moze by sie udalo... choć wie , ze moja ciaza będzie bardzo trudna... ale ona sie nie boi...@Oczekujaca123 strasznie duzo tego exacylu jak na plamienia. Ja przy jrwawieniu zywa krwia tyle nie bralam. Ale jak lekarz kaze... fajnie, ze masz szanse na oba ludziki. A bol jak na @ jest normalny do niemal konca 1 trymestru i nie ma sie co dziwic. Mi leciala krew do 14tc. Teraz znowu, nie pkamienia tylko zywo czerwona krew. To nie jest latwe, ale do konca 1 trymestru plamienia i krwawienia niestety sie zdarzaja. To czesto wynik ksztaltujacego sie lozyska. I choc stresuje trzeba byc dobrej mysli do konca.
Z kolei mowi , ze bol jak na @ to nienormalne, ale kaze nie panikowac, wiec ja juz nie wiem, ale moze kazdy odczuwa to inaczej.. zreszta ja w czerwcu bylam w 23tc... wiec moze to też ma jakis wplyw ze organizm bardziej wszystko "przezywa" staram sie sobie to tak tlumaczyc.
Nic innego jak modlic sie , wierzyc ze bedzie dobrze i prowadzić mega oszczedny tryb zycia nie mogę...
A jaka ty mialas dawke exacyl? Te 2 x500 to sa tylko dwie tabletki na dzien.
@Oczekujaca123 choc mi sie wydaje, ze to duza dawka, to musze pichwalic twoja doktorke. Rzadko sie zdarza, ze w ciazy przy krwawieniach dostajesz leki przeciwkrwotoczne. Ja bralam tylko 500 i to przy mocniejszym krwawieniu. Ale to nie istotne. Dobrze, ze je masz. Bedziesz spokojniejsza
Gdziekolwiek nie czytasz, to bol jak na @ na poczatku ciazy jest normalnym objawem. Niepokojace sa bole krzyzowe, bo moga zwiastowac poronienie. Tylko, ja takie bole tez miewam i narazie ok. Wazne by kontrolowac wszystko i miec nadzieje, ze sie uda wytrwac do konca
2x500 dostalam w szpitalu jak mialam krwotok po poerwszej @ po lyzeczkowaniu i wystarczylo
Gdziekolwiek nie czytasz, to bol jak na @ na poczatku ciazy jest normalnym objawem. Niepokojace sa bole krzyzowe, bo moga zwiastowac poronienie. Tylko, ja takie bole tez miewam i narazie ok. Wazne by kontrolowac wszystko i miec nadzieje, ze sie uda wytrwac do konca
2x500 dostalam w szpitalu jak mialam krwotok po poerwszej @ po lyzeczkowaniu i wystarczylo
Oczekujaca123
Mysle, ze to tez chodzilo o to , zeby mnie uspokoić, poza tym ja tez swoje waze, wiec mysle, ze np czesto mniejsze dawki po prostu by na mnie nie dzialaly... a dlugo bralas ? Ja mam brac 3 dni i jak dalej cos bedzie to do 5 dni brac potem juz nie@Oczekujaca123 choc mi sie wydaje, ze to duza dawka, to musze pichwalic twoja doktorke. Rzadko sie zdarza, ze w ciazy przy krwawieniach dostajesz leki przeciwkrwotoczne. Ja bralam tylko 500 i to przy mocniejszym krwawieniu. Ale to nie istotne. Dobrze, ze je masz. Bedziesz spokojniejsza
Oczekujaca123
Ja tez wszedzie czytam ze to normalne, a ona mówi, ze raczej nie [emoji14] no ale wazne ze jest nadzieja ze mimo tych boli uda sie !@Oczekujaca123 choc mi sie wydaje, ze to duza dawka, to musze pichwalic twoja doktorke. Rzadko sie zdarza, ze w ciazy przy krwawieniach dostajesz leki przeciwkrwotoczne. Ja bralam tylko 500 i to przy mocniejszym krwawieniu. Ale to nie istotne. Dobrze, ze je masz. Bedziesz spokojniejsza
Jak jeszcze tydzien temu ludzilam sie ze jest 1 dziecko i drugiego przecherzyka nie brałam pod uwage.. tak dzis juz uwierzylam, ze sa dwa na 100% i co by nie bylo chcialabym, zeby dwa babelki zostaly [emoji7]
reklama
@Oczekujaca123 ja piorkiem tez nie jestem, a bralam doraznie. Tzn jak lecialo mocno to wzielam 500 i obserwowalam. Jak widzialam, ze mniej leci to mi wystarczylo. Jak innym razem znow sie nasililo, to znow 500. Przewaznie sie po tym udpokajalo
Ostatnia edycja:
Podziel się: