reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Bunia10 ja też taka głupia jak mnie w poradni szpitalnej zapytali po co tu tak często łażę to się zaczęłam tłumaczyć.
Szkoda że się u Maliny nie szczepilas on mówi że w porównaniu do Łodzi Kraków raczkuje. I że druga ciąża po szczepieniach udaje się na 100 % pierwsza na 80 to pozytywnie nastawiające dane
@Oczekujaca123 niech dzidzie zdrowo rosną a plamienie nie straszy

@Bunia10 co za idioci... :/ to przykre , ze dla wiekszosci jestesmy tylko jakims numerkiem pacjenta albo statystyka... zycze Ci, zebys trafila na ludzkiego lekarza i za niedlugi czas ujrzala dwie kreski a po 9 miesiacach tulila swoje szczescie ;*

@Oczekujaca123 strasznie duzo tego exacylu jak na plamienia. Ja przy jrwawieniu zywa krwia tyle nie bralam. Ale jak lekarz kaze... fajnie, ze masz szanse na oba ludziki. A bol jak na @ jest normalny do niemal konca 1 trymestru i nie ma sie co dziwic. Mi leciala krew do 14tc. Teraz znowu, nie pkamienia tylko zywo czerwona krew. To nie jest latwe, ale do konca 1 trymestru plamienia i krwawienia niestety sie zdarzaja. To czesto wynik ksztaltujacego sie lozyska. I choc stresuje trzeba byc dobrej mysli do konca.

@plastulinka tu wiekszosc z nas zaliczyla na poczatku plamienia czy krwawienia. Trzymam kciuki za piekny rozwoj

@Oczekujaca123 strasznie duzo tego exacylu jak na plamienia. Ja przy jrwawieniu zywa krwia tyle nie bralam. Ale jak lekarz kaze... fajnie, ze masz szanse na oba ludziki. A bol jak na @ jest normalny do niemal konca 1 trymestru i nie ma sie co dziwic. Mi leciala krew do 14tc. Teraz znowu, nie pkamienia tylko zywo czerwona krew. To nie jest latwe, ale do konca 1 trymestru plamienia i krwawienia niestety sie zdarzaja. To czesto wynik ksztaltujacego sie lozyska. I choc stresuje trzeba byc dobrej mysli do konca.

@plastulinka tu wiekszosc z nas zaliczyla na poczatku plamienia czy krwawienia. Trzymam kciuki za piekny rozwoj
@Destino nie znam sie. Ma doswiadczenie to jej ufam, ze wie co robi. W koncu zajmuje sie patologicznymi ciazami... musialam komus zaufac, wizyty u niej mnie uspokajaka... dzis powiedziala tez cos pięknego.. ze osttanio czytala ze dzieci nie umieraja na zawsze.. one wracaja do nas tylko w innym ciele i jak patrzy na mnie jak wchodze do jek gabinetu to widzi, ze to prawda... i zrobi wszystko co moze by sie udalo... choć wie , ze moja ciaza będzie bardzo trudna... ale ona sie nie boi...

Z kolei mowi , ze bol jak na @ to nienormalne, ale kaze nie panikowac, wiec ja juz nie wiem, ale moze kazdy odczuwa to inaczej.. zreszta ja w czerwcu bylam w 23tc... wiec moze to też ma jakis wplyw ze organizm bardziej wszystko "przezywa" staram sie sobie to tak tlumaczyc.
Nic innego jak modlic sie , wierzyc ze bedzie dobrze i prowadzić mega oszczedny tryb zycia nie mogę...

A jaka ty mialas dawke exacyl? Te 2 x500 to sa tylko dwie tabletki na dzien.

@Oczekujaca123 choc mi sie wydaje, ze to duza dawka, to musze pichwalic twoja doktorke. Rzadko sie zdarza, ze w ciazy przy krwawieniach dostajesz leki przeciwkrwotoczne. Ja bralam tylko 500 i to przy mocniejszym krwawieniu. Ale to nie istotne. Dobrze, ze je masz. Bedziesz spokojniejsza
Gdziekolwiek nie czytasz, to bol jak na @ na poczatku ciazy jest normalnym objawem. Niepokojace sa bole krzyzowe, bo moga zwiastowac poronienie. Tylko, ja takie bole tez miewam i narazie ok. Wazne by kontrolowac wszystko i miec nadzieje, ze sie uda wytrwac do konca
2x500 dostalam w szpitalu jak mialam krwotok po poerwszej @ po lyzeczkowaniu i wystarczylo

@Oczekujaca123 choc mi sie wydaje, ze to duza dawka, to musze pichwalic twoja doktorke. Rzadko sie zdarza, ze w ciazy przy krwawieniach dostajesz leki przeciwkrwotoczne. Ja bralam tylko 500 i to przy mocniejszym krwawieniu. Ale to nie istotne. Dobrze, ze je masz. Bedziesz spokojniejsza
Gdziekolwiek nie czytasz, to bol jak na @ na poczatku ciazy jest normalnym objawem. Niepokojace sa bole krzyzowe, bo moga zwiastowac poronienie. Tylko, ja takie bole tez miewam i narazie ok. Wazne by kontrolowac wszystko i miec nadzieje, ze sie uda wytrwac do konca
2x500 dostalam w szpitalu jak mialam krwotok po poerwszej @ po lyzeczkowaniu i wystarczylo
Mysle, ze to tez chodzilo o to , zeby mnie uspokoić, poza tym ja tez swoje waze, wiec mysle, ze np czesto mniejsze dawki po prostu by na mnie nie dzialaly... a dlugo bralas ? Ja mam brac 3 dni i jak dalej cos bedzie to do 5 dni brac potem juz nie

Ja tez wszedzie czytam ze to normalne, a ona mówi, ze raczej nie [emoji14] no ale wazne ze jest nadzieja ze mimo tych boli uda sie !
Jak jeszcze tydzien temu ludzilam sie ze jest 1 dziecko i drugiego przecherzyka nie brałam pod uwage.. tak dzis juz uwierzylam, ze sa dwa na 100% i co by nie bylo chcialabym, zeby dwa babelki zostaly [emoji7]

reklama
@Oczekujaca123 ja piorkiem tez nie jestem, a bralam doraznie. Tzn jak lecialo mocno to wzielam 500 i obserwowalam. Jak widzialam, ze mniej leci to mi wystarczylo. Jak innym razem znow sie nasililo, to znow 500. Przewaznie sie po tym udpokajalo

Ostatnia edycja:
Do góry